Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie myślą powoli?

Polecane posty

Gość gość

skąd ten wstręt do myślenia, przecież to nie boli:O robią co dzień kawę, herbatę, śniadanie, obiad, kolację, baa uprawiaja seks, płodzą... zarabiają, zdobywają pieniądze, więc czemu nie chce im się ruszyć banią, złe nawyki? nie maja czasu? :D

Gość gość
a czego to myślenie ma dotyczyć, babonie?

Gość gość
ogólnie pytam :)

Gość gość
Bo nie wiedzą, że nie myślą. Gdyby wiedzieli to by część chciała to zmienić, ale są przekonani, że to ich nie dotyczy, że to jest o kimś innym, więc poco coś zmieniać. Proste

Gość gość
ogólnie, to każdy myśli :P w sytuacjach kryzysowych nie każdy potrafi .. nie wiem o co ci tak naprawdę autorko chodzi. napisz dokładniej bo teraz to wychodzi na to, że ty myślisz powoli, do tego głupio bo jesteś dla innych nie zrozumiała w tym, co piszesz :P

Dlatego, że tak jest prościej. Życie nakłada nam pewne stereotypy jak postępować. Trzeba wstać rano zrobić śniadanie, dla siebie lub innych członków rodziny. Następnie pójść do pracy i wykonać powierzone nam zadania. Wrócić i zająć się obowiązkami w domu, czyli gotowaniem, sprzątaniem, praniem itd. Wieczorami, często późnymi człowiek jest już tak tym wszystkim zmęczony, że albo od razu pada ze zmęczenia spać, albo włącza telewizor, który też dostarcza mu ogłupiających informacji, tak samo, gdy włącza internet. Ewentualnie ogląda jakiś serial, albo program typu Discovery, który w rezultacie również nic nie wnosi do jego życia. I tak żyje z dnia na dzień. Nie myśląc o tym, że trzeba coś zmienić rozwijać się. Zaprzątając sobie głowę listą obowiązków do wykonania dzisiejszego dnia i listą zakupów. Ale spójrzmy teraz na to z innej strony. Co z czasem urlopu, gdzie wtedy zostawiamy myślenie? Jedni podczas urlopu mają do załatwienia tyle spraw, że praktycznie nie odczuwają urlopu, drudzy gdy tylko gdzieś wyjadą nie chcą myśleć, i korzystają z wolnego czasu. By wykorzystać, go jak tylko można w 100% a potem wracają do swojej rutyny i tak żyją. Wniosek z tego taki, że nie myślimy, bo po pierwsze nie mamy na to czasu, po drugie tak nam wygodniej.

Gość gość
Widzicie osoba która napisała o: gość dziś jest przykładem osoby, która nie wie, że nie myśli, nawet nie bardzo rozumie o co chodzi autorce tematu. Jeśli przeczyta to co piszę to się strasznie oburzy, może zacznie nawet ubliżać.

Gość gość
12:22 jestem facetem to po raz, po drugi raz, to ja pytam, więc logiczne, że konkretnej odpowiedzi oczekuję nie dodatkowych pytań, tudzież domniemań :P

Gość gość
a czy masz jakies hobby bo to wazne jest w zyciu 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość gość
na forach zwykle obowiązuje free play, nie dziwi mnie że młodzi zadający pytania często nie rozumieją odpowiedzi, mnie więcej tak samo jak odpowiedzi młodych bywaja trywialne w odczycie starszych tudzież myślących i niemyślących w tym samym wieku :)

Gość gość
jak jesteś facetem :P to przecież nie myślisz. lubisz jak za ciebie się myśli :P wolę powoli myśleć niż bezmyślnie coś robić :P