Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wolałabym, by dominującą ideologią był weganizm niz katolizym

Polecane posty

Gość gość

Nawet gdybym sama jadła mięso. nie szkodzi. Ludzie zajęliby się wtedy uczeniem o diecie, o zdrowym trybie życia, zajęliby się wreszczie czymś co ważne. Automatycznie też opieką zdrowotną. nikt nikomu w łóżko by nie patrzył. Nie gadałoby sie o invitro tylko o cierpieniu i jak je niwelowac. o chorobach układu krążenia i jak im zapobiegac. itd.

Jakby dominującą ideologią był weganizm, to nie jadłabyś mięsa. Ktoś by Ci odmówił sprzedaży w powodów ideologicznych. Nie w tym kraju. Bo tu ludzie lubią jedni drugim utrudniać życie.

Gość gość
i ty uważasz, że źle by to komuś zrobiło? jakby odmówiono komus sprzedaży mięsa? weganim mógby np. zakładać , że niektórzy moga lubić mięso, skoro sobie nie wyobrażaja zrezygnować ale, wówczas ceny mięsa są droższe i owszem, są ludzie, którzy moga odmówić sprzedaży, ale s.a tez sklepy z oznaczeniem punktowym: tu sprzedamy Ci mięso i istniałyby surowe regulacje dotyczące tego jak zabijać zwierzęta i jak je przetrzymywac przed smiercią za okrucieństwo załozona byłaby teczka, jak za komuny, kontrolująca czy człowiek nie znęca się nad rodziną i jak rozwija się jego empatia itd. źle? k****, lepiej niż jest teraz

Gość gość
Qrwa mam taka ochote na kebsa! Z duza iloscia miecha ktora kiedys byla beztroskim kurczaczkiem :)

Szczerze? Gorzej niż teraz. Mnie wisi cały katolicyzm i ludzkie gadanie, ale nie wyobrażam sobie, żeby ktoś miał za mnie decydować co jem i utrudniać mi życie. Z jednego p******ia w drugie. Zamiast wybrać równowagę i wolność przekonań.

Gość gość
ciekawe że gdyby ktos mial odmowic ci sprzedazy miesa to spoko i przechodzisz nad tym do porządku dziennego uważając że każdy ma prawo do wlasnych poglądow a mieso sobie kupisz jak chcesz u tego co ci sprzeda. a jak juz chodzi o chrzescijanina ktory w aptece odmawia sprzedazy pigulki wczesnoporonnej to juz "spoko" nie jest. tutaj jakoś "tolerancji" u ciebie nie znajduje sie. taka jest wasza lewacka ideologia - wszyscy maja robic tak jak wy chcecie.

Gość gość
wiesz tot ylko efekt polskiej mentalności, że uważasz, że zaraz ktos by ci czegoś zabraniał. cóż...kultura polityczna w polsce jest taka, że dominujące ideologie czegoś od razu "zabraniają" i słysząc, że ideologia miałaby się zmienić masz od razu takie skojarzenie, że ktoś czegos ci zabroni... nie rozumiesz zaś, że np. nikt niczego nie musi zabraniac. mogłoby byc tak jak nwyżej napisałam. smutna jest nasza rzeczywistość;-(

Gość gość
Ty jesteś niemozliwy/a....orzecież napisałam, że BYŁYBY sklepy oznaczone punktem TUTAJ KUPISZ mięso. ja pierdolę....to tylko w sprawie płodnosci cię nie wyskrobią z fankensteina i nie powiedzą gdzie mozesz to zrobić i tylko dlatego wyobrażasz sobie, ze byłoby to samo jesteś sorry, niesprawiedliwa można by kupić mięso i moznaby usunąć ciąże w idealnym świecie a ty na mnie robisz najazd za niekonsekwencję, którą sobie zmysliłas!!!!!! a sama nastepnie pójdziesz bronić chazana, a za zakas sprzedaży miesa obraziłabyś się a ja tak samo potepiam chazana jakbym chciała, by ludzie kupowali mięso, tyle, ze drozej , bo warunku z rzeźni miałyby być inne i mi przypisujesz swoje zalety i wypraszam sobie, jakoby lewica chciała, by było wszystko po jej mywsli póki co to prawica narzuca swoje zdanie na każdym kroku

Gość gość
kazda ideologia jest zla bo cos narzuca a czegos innego zabrania. zawsze czlowiek jest zniewolony w mniejszym lub wiekszym stopniu.

Gość gość
oczywiście państwo na siłę wciskałoby trawę wygłodniałemu ludowi miast i wsi pod przewodnictwem wegańśkiej partii komunistycznej?

Gość gość
nie moja wina, że wsyztsko kajrzy wam się radyklanie, prędzej to wina polskiego państwa , ze kreuje taki system sprawowania władzy, że w naszej świadomości głeboko tkwi schemat, że jak coś lub ktoś rządzi, to znaczy, ze narzuca, zabrania i uciska gdyby nasz polityczna kultura była inna, to nikt takich brutalnych skojarzen by nie miał, a rzeczywistosc ta tworzy od lat prawica a nie lewica, jak ktos próbował narzucić

Gość gość
mi kościół niczego nie zabrania. to lewactwo mi ciągle czegoś zabrania. a to wymyślą sobie że "homofobia" to przestępstwo (bo wszyscy muszą kochać pedałów) a to że chłopa co się ubierze w kiecę mam nazywać kobietą itd itd.

Gość gość
albo będą mi dyktować że we własnej firmię mam zatrudniać tyle samo facetów co kobiet bo jak nie to "dyskryminacja".

Gość gość
to prawica siedzi i polskiej władzy, wynosi na ołtarze chazana i agatę mróz i innych, którzy sa podobni i mają kobietę za g****o

Gość gość
i przez nich kojarzy wam sie, że weganie zabroili by kupowania mięsa, bo to oni zbaraniają kobiecie aborcji i gloryfikują poswięcenie kobiety

Gość gość
a czy to jest twoja sprawa kogo gdzie i kot "wynosi"? zajmij się sobą p******y lewusie. nikt ci agaty mróz wielbic nie każe. tylko takim pier/ do /lonym lewusom to przeszkadza że ktoś inny ma swoje zdanie. i tak jak z chazanem - represje za to że ktoś ośmiela się je mieć.

Gość gość
"i przez nich kojarzy wam sie, że weganie zabroili by kupowania mięsa, bo to oni zbaraniają kobiecie aborcji i gloryfikują poswięcenie kobiety" x to ciekawe dlaczego chcecie je / ba / ne lewusy wsadzać do więzienia za "homofobię". weźcie mnie tu nie bajerujcie. wy jesteście mentalnie na tym etapie na którym kościół był w czasie inkwizycji.

Gość gość
od początku domeną lewicy jest ustawowe narzucanie trybu życia ludziom ograniczając wolność poprzez rosnącą z roku na rok państwową biurokracje

Gość gość
rejestracja dzieci, przymusowa "bezpłatna" "edukacja" - tak naprawdę lewacka indoktrynacja i wykorzenianie niezależnego myślenia, no ale tu akurat kościół robi to samo. tyle że kościelna nie jest przymusowa. przymus zatrudniania w prywatnych firmach określonych grup (kobiety, niepełnosprawni) pod groźbą kar za "dyskryminację". i wiele wiele innych. opresja lewacka dawno już przewyższyła to co robi kościół.

Gość gość
Liberalizm to wolność, pluralizm, tolerancja, dobrowolność i wolny rynek. Należy odróżnić liberALizm od liberTYNizmu. To są dwie całkowicie odmienne postawy. Można to sprawdzić w słowniku. To są poglądy wzajemnie sprzeczne i antagonistyczne. W Polsce bardzo wyraźnie to widać na przykładzie liberalnej partii KORWiN, która się rozwija i ma poparcie młodych - i libertyńskiej partii Twój Ruch, która upada. To są partie sobie wrogie, które są po przeciwnych stronach sceny politycznej. Partia KORWiN przede wszystkim stawia na wolny rynek i kapitalizm, na swobodę gospodarczą, na wolność osobistą, własność prywatną i tradycyjną sprawiedliwość. Twój Ruch, to partia antyklerykalna, która głównie zajmuje się krytyką Kościoła i głoszeniem wszelakiej rozwiązłości, wolności obyczajowej, sprawiedliwości społecznej i propagowaniem dewiacji seksualnych. Partia KORWiN to skrajna prawica - Twój Ruch to skrajna lewica. Natomiast takie partie jak PO, PiS, PSL, SLD to nie są partie ideowe - to partie władzy, które swoje programy traktują tylko jako marketing polityczny. Nie są to więc partie ani prawicowe, ani lewicowe - to bezideowe centrum. Nie dajcie się więc zwieść propagandzie, która błędnie nazywa PO, Twój Ruch, czy popłuczyny po nich, partiami liberalnymi, która głosi, że obecne państwo polskie jest liberalne, która głosi, że liberalizm to zło, bo rewolucja francuska. To wszystko jest element indoktrynacji i manipulacji. Ta propaganda służy temu, by utrzymywać w Polsce socjalizm - a socjalizm służy dużej rzeszy urzędników, czyli darmozjadów, którzy żerują na ludzkiej pracy - na wolnym rynku by się nie utrzymali i musieliby się zająć uczciwą pracą. Ich jest kilka milionów i to oni powodują, że obecna Polska jest zacofana. Wasze błędne mniemania co do liberalizmu pozwalają im trwać, rządzić i utrzymywać państwowy syf.

Gość gość
kolejna nawiedzona wege :O tak, idiotko, na pewno ludzie chcieliby aby odmawiano im w sklepach mięsa, jaj, mleka i wszystkich produktów z mleka...

Gość gość
ja nie jestem przeciwny ograniczaniu spożycia mięsa. gorąco do tego namawiam. to naprawdę jest dobre dla zdrowia. nie całkowita eliminacja ale np mieso raz albo dwa razy w tygodniu. natomiast obrzydza mnie lewactwo. obrzydzają mnie ludzie którzy by chcieli nakazywać mi to jak ja mam myśleć. obrzydzają mnie ci którzy pod hasłem "walki z przemocą wobec kobiet" chcą ludziom narzucać jakies genderyzmy i zmuszać ich do życia wg własnej ideologii.

Gość gość
Doktor Kwaśniewski twórca Diety Optymalnej twierdzi z goła inaczej. Ograniczenie spożycia mięsa jest powodem wielu chorób na jakie cierpią ludzie eliminujący mięso z jadłospisu.

Gość gość
no to niech sobie jedzą mięso ci którzy wierzą doktorowi kwaśniewskiemu. ja mu nie wierzę. ci którzy stosują diety rozmaitych "atkinsów" czy innych dziwolągów niszczą własny orgranizm. zresztą to jest oczywiste że jak ktoś zeżre pół kurczaka i nie tyje po tym to coś z nim jest nie tak.

Gość gość
nie wyobrażacie sobie natomiast , ze można osiagać kompromisowe rozwiązania, nie wyobrażacie sobie tego, bo prawicowcy polscy tego nie przyjmują do wiadomosci

jest oczywiste że jak ktoś zeżre pół kurczaka i nie tyje po tym to coś z nim jest nie tak. xx Z kurczakiem się znaczy:P

Gość gość
Zbyt duża ilość węglowodanów i cukrów w żywności jest główną przyczyną tycia, a nie mięso. Ludzie pożerają tony frytek i snickersów zamiast mięsnego kotleta w którym zawarte są wszystkie potrzebne organizmowi składniki. Zajadają frytki, tyją i dziwią się że są coraz grubsi. :)

Gość gość
nikt nie każe kochać gejów, tylko ich tolerować, przyzwoitość i etyka ukazuja, że wypada dac spokój ludziom, mylicie pojęcia

Gość gość
o "kompromisowych rozwiązaniach" jakoś nie mówiliście jak wyrzuciliście z pracy chazana. wtedy wam w głowie "kompromisy" nie były. załgana banda. jak pastora ake green ze szwecji siedział w więzieniu za krytykę pedałów też jakoś nie słyszałem od was o "kompromisach". wg was kompromis to jest wtedy jak wszyscy postępują tak jak wy chcecie. a jak kościół ośmiela się głosić własną ideologię to już wg was trzeba mu tego zakazać. tacy z was "zwolennicy kompromisu". banda łajdaków

Gość gość
pzdr dla pulchnego , mó ulubiony katolik i wyzwaca wartosci tradycyjnych tylko Ty, Pulchny;-) tOBIE BYM SMAZYŁA;-d