Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma nic pyszniejszego niż kanapeczka z serkiem białym i z pomidorkiem

Polecane posty

Gość gość

Mówie wam. Pycha

Gość gość
Ide po jeszcze jedną

Gość gość
pod warunkiem, że to pomidor malinowy

Gość gość
Oo zjem sobie tez chyba.

Gość gość
Pycha, pycha, ale niezdrowa:) Częste spożywanie pomidorów z produktami nabiałowymi (np. z twarogiem), może doprowadzić do bolesnej choroby stawów. Zawarte w pomidorach kwasy (cytrynowy, jabłkowy, chlorogenowy i kumarynowy), łączą się z wapniem tworząc nierozpuszczalne kryształki, które odkładają się w stawach i doprowadzają do powstania stanów zapalnych wywołujących silne bóle.

Gość gość
Moze tez doprowadzic do skrajnej detekcji mozgu... takze niewiele juz ci zostalo

Gość trelelele90
mniam :D niestety u mnie dieta, chleba nie jem, a i serka bialego chyba nie mam :(

Gość gość
pycha ale unikam mleka :( bo mnie wysypuje

Gość gość
"pod warunkiem, że to pomidor malinowy" Niezła jesteś. Dokładnie takie pomidory dzisiaj kupiłam i sie zdziwiłam że takie smaczne, prawie jak w lecie :D

Gość gość
malinowe są najlepsze na świecie :D

Gość gość
kanapuniunia z seruniuniem i pomidoreczuniem...omg dzieci odrabiajcie lekcje na jutro...lekcyjki na juterko

Gość gość
Nie, nie. Biały serek, to najlepszy jest na kanapeczce ale z cukrem :P Może i cukier niezdrowy, ale za to połączenie jakie smaczne.

Gość gość
Nie łączy sie pomidora z twarogiem bo to szkodliwe jest

Gość gość
trudno, najwyżej nam zaszkodzi

a nie, właśnie z twarogiem, myślałam, że chodzi o almette. blech. a czemu mam tego nie łączyć, co to za nowe wymysły:(

Gość gość
Najlepszy jest twarog spod napleta

Gość gość
Ja lubie na kanapce twarożek z jogurten i zielona cebulka dobrze doprawiony. Mniam

Gość gość
a co to za roznica biały serek a twaróg? co to za biały serek mozecie podac nazwe i gdzie go kupic?

Gość gość
Ja wole ser zolty Z pomidorem. Ser bialy jedynie jako gzik ze szczypiorkiem odrobina cebuli sola i pieprzem

Gość gość
Kostka białego sera z chudym mlekiem mniam

Gość gość
Szkodliwe połączenia: pomidor + biały ser = atak na stawy W wielu dietach odchudzających występują w pozornie zgodnym duecie. Chudy ser idealnie współgra z pomidorem. Niestety, bardzo częste jedzenie takiego zestawu może skończyć się bolesną chorobą stawów! Liczne kwasy (cytrynowy, jabłkowy, chlorogenowy i kumarynowy), które decydują o charakterystycznym smaku pomidora, łączą się z wapniem zawartym w serze. Powstają nierozpuszczalne kryształki, które odkładając się w stawach, wywołują przy każdym ruchu silne bóle. Oczywiście, nie musimy obawiać się tej przykrej dolegliwości po zjedzeniu jednej czy kilku porcji pomidora z serem. Ale stosowanie takie diety przez kilka tygodni może już być zagrożeniem.

Gość gość
Tylko twarog z pomidorkiem ! :) Wszystko jest niezdrowe:P Chleb bo gluten, maslo bo tluszcz, twarog , bo mleko, pomidor , bo pesctydy.. A jak polaczymy chleb z maslem to kaplica, twarog z pomidorem stawy, :P Powinnismy powietrzem zyc :D W duszy to ma, nie po to zyje by sie umartwiac.

Gość gość
Mleko nie zdrowe? Boze swieta panienko truje 2 letnie dziecko. Jestem wyrodna matka.

Gość gość
a ja uwilbiam swiezza kajzerke I zloty ser, teraz nie ma juz takich bulek jak kiedys z 15 lat temu ale jeszcze mozna znalezc w miare dobra ciepla swieza, maselko I zloty ser pycha