Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak rozsądnie i prawidłowo karmić psa proszę o rady

Polecane posty

Gość gość
Ja np gotuję mojemu pieskowi kurczaka z ryżem i marchewką a dodatkowo dodaje mu do tego Pedigree kurczaka w galarecie (puszka) wtedy smakuje mu o wiele lepiej bo nie zostawia nawet marchewki :) jest najedzony i szczęśliwy.

Gość Ignacy Błotniak
Ja karmię na zmianę karmą z puszki Pedigree Pal i gotowanym kurczakiem z ryżem i marchewką. Suchą karmę ma dostępną cały czas. Czasem dostaje surowe mięso, owoce (najbardziej lubi jabłka, szczególnie suszone). No i te smakołyki dentastiks, czy jakieś inne do pogryzienia i zabawy :)

Gość katarzynamalik
Nie jesteśmy w stanie zapewnić psu wszystkich niezbędnych witamin i minerałów gotując samodzielnie posiłki. Dlatego też polecam karmę, którą karmię swojego psa -> Purina Pro Plan to przede wszystkim " wysokowartościowe mięso z kurczaka wysokiej jakości sprawia, że karma jest lekkostrawna i umożliwia świetną przyswajalność wartości odżywczych. Optymalna mieszanka witamin, minerałów, mikroelementów i tranu wpływa na zdrowie zębów oraz utrzymanie sprawnych stawów. Ponadto pozytywnie wpływa ona na skórę i sierść, aby Twój pies czuł się świetnie od stóp do głów. Pyszne krokieciki karmy Pro Plan są w takim rozmiarze, aby pasować do pysków średnich psów. Ponadto karma znajduje się w opakowaniu, które można ponownie zamykać w celu dłuższego zachowania jej świeżości. Karmę udoskonalono zgodnie z najnowszymi badaniami naukowym, by była maksymalnie przyswajalna dla czworonogów. Pro Plan Medium Adult Optihealth, kurczak i ryż w skrócie: Karma sucha dla dorosłych psów ras średnich, o wadze 10-25 kg Specjalnie przystosowana do potrzeb żywienowych dorosłych psów ras średnich". Cena idzie w parze z jakością. Pies jest zadowolony, pełen energi, karmę zjada ze smakiem. Polecam!

Ja przez jakiś czas karmiłam mojego szczeniaka porcjami z ryżu, marchewki i gotowanego mięsa, jednak po dłuższym czasie zauważyłam że miał po takiej diecie biegunkę, więc postawiłam na gotową karmę Pedigree i powiem, że póki co kupka jest normalna, piesek ma wiele energii i zajada z apetytem.

Gość gość
Mój pies otrzymuje w większości karmę PEDIGREE. Po jego zachowaniu widać, że ta karma bardzo mu smakuje, ponieważ zawartość miski znika bardzo szybko. Śierść pupila jest gładka, zdrowa i błyszcząca. Wszystkie smakołyki PEDIGREE dobrze służą mojemu czworonogowi.

Gość gość
jak rozsądnie i prawidłowo karmić psa xxxxx raz na miesiąc

Gość MartaRemi
Mój pies dostaje dwa posiłki dziennie. Rano dostaje karmę Rafi w "kiełbasie" wymieszaną z mokrą karmą Pedigree (najbardziej lubi tę z drobiem i marchewką, je również tę z wołowiną. Nie przepada za mokrą karmą z jagnięciną). po południu, po spacerze dostaje suchą karmę Brit Adult lub pedigree Vital. staram się nie dawać psu jedzenia np. z obiadu, czy kolacji. Jako przekąski daję mu Pedigree Rodeo lub Biscrook, które są też nagrodami za wykonane sztuczki.

Gość KaroKarolina
ja osobiście mojemu pieskowi daje gotowany ryż z marchewką + do tego mokrą karmę pedigree junior kurczak w galarecie, wcina jak szalony :) nie ma żadnych uczuleń i czy dziwnych objawów jak głoszą inne opinie na temat tej marki. Mój się czuje świetnie ! Polecam mokrą karmę Pedigree Junior !

Kiedyś miałam psa i zdecydowanie jestem za karmieniem zwierząt karmą specjalnie dla nich przeznaczoną, a nie "ludzkim" jedzeniem. A często i jedzenie dla psa/kota z niższej półki jest lepsze niż to drogie, ponieważ nie płacimy za markę.

Gość ewe091
Witam ja również dostałam paczkę od pedigree, starszy pies wcina tylko puszki suchej karmy nie chce, ale już próbowałam z różnymi suchymi karmami i bardzo rzadko je zjada, mam jeszcze mniejszego kundelka, który pedigree bardzo sobie posmakował.

Gość Rapereq
Polecam karmienie i suchą i "mokrą" karmą. Dodatkowo jakies kości typu dentamax pedigree. Mój pies to bardzo lubi.

Gość KaMagda
Mój piesek własnie dostał karmę od Pedigree i naprawde jest to idealna karma pełnoproporcjonalna, ma już wszystkie składniki. Od początku odkąd mam mojego psiaka nie przepadał on za suchą karmą a tu nagle zaczął jeść i domagał się więcej, dzięki Pedigree jego zęby są zdrowe, naprawde polecam wszystkim posiadaczą psa tą karmę ponieważ posiada wszystkie składniki niezaleznie jaką rase psów macie, a poza tym dostosowana jest do każdego wieku psa:) Pozdrawiam

Gość Angelika111
Ja swojemu szczeniaczkowi podaję karmę Pedigree. Podsuwam mu taką w formie suchej, ale i na mokre saszetki też się skusi ;) Karma marki Pedigree nie wywołuje u mojego pupila żadnych sensacji żołądkowych. Wiem, że na stronach krążą negatywne opinie dotyczące tych karm, ale my nie mamy się do czego przyczepić.

Gość Be Happydd
polecam karmę pedigree gdyż jest ona pełnowartościowa i zdrowa, karma mokra jak i sucha jest doskonałym posiłkiem psa.

Gość laleczka2555
Jak najbardziej karmy firmy Pedigree, mój pies je jada od szczeniaczka i jest zadowolony, produktów tych jest wiele więc mamy duży wybór, Polecam Pedigree

Gość heheszka45755
Pedigree jest najlepszą dla każdego psiaka karmą, można kupić różne smaki, mokre jak i suche karmy, a co najlepsze przysmaki które psy uwielbiają i napewno nigdy nie odmówią.

@blondyna333 karmy Pedigree to karmy pełnoporcjowe, a więc zapewniające odpowiednie ilości, właściwie zbilansowanych składników odżywczych i energii pokarmowej. Spełniają oraz przewyższają wymagania żywieniowe zawarte w normach FEDIAF, a proces ich produkcji jest w Polsce nadzorowany przez Inspekcję Weterynaryjną. Pedigree to marka karm dla psów, która jest podawana codziennie milionom zwierząt na całym Świecie jej sukces wynika z wysokiej jakości i wartości odżywczych. Od ponad dwudziestu lat w Polsce Pedigree jest niekwestionowanym liderem wśród szerokodostępnych karm dla psów. Zadowoleni właściciele codziennie kupując Pedigree potwierdzają, że ma podstaw by uważać je za mniej odpowiednie niż inne karmy dla psów.

Gość gość
Ja polecam karme Pedigree. Mój piesio dostaje codziennie rano saszetkę mokrej karmy z wołowinką w galarecie lub z kurczakiem i jagnięciną. Dodatkowo zawsze cały dzień ma dostęp do suchej karmy, i wieczorem znów dostaje mokre jedzonko. Do tego codziennie po jednym Dentastix na ząbki lub Rodeo, które też czasem jest jako nagroda za wykonanie stuczki :) Nie podaje natomiast jedzenia, które sama bym ugotowała, ani kości, ponieważ ma po tym rewolucje żołądkowe, a po gotowej zbilansowanej karmie nic mu nie dolega i bardzo chętnie i ze smakiem zjada. Dlatego polecam z czystym sercem Pedigree :)

Gość gość
rzygać już mi się chce tym "marketingiem szeptanym". całe szczęście coraz więcej ludzi mówi wprost tym oszustom że to nie żaden "marketing" a zwykłe oszustwo internecie.

Gość dagadaga
Dla swojego psa kupuję Pedigree i raz na jakiś czas coś ugotuję. Jednak wcześniej skonsultowałam z weterynarzem co i w jakich ilościach mogę mu podawać, więc nie jest to gotowanie na zasadzie wrzucę co mam pod ręką i gotowe. Nie ma co ukrywać, że szybszym rozwiązaniem jest gotowe pożywienie z puszki, saszetek itd., dlatego regularnie z tego sposoby korzystam

Gość dagadaga
blondyna333 mój poprzedni pies przez 16 lat był karmiony Pedigree, mój obecny pies karmiony jest Pedigree od 7 lat karmą Pedigree (suchą, mokrą, przekąskami). Poprzedni pies nie chorował. Podobnie jak pupil, który jest ze mną teraz (a obecnie mam psa, którego rasa podatna jest m.in. na alergie pokarmowe i inne schorzenia). Głosy są różne, ale z własnego już 23 letniego doświadczenia z Panią się nie zgodzę.

Gość Deny22221
Ostatnio dawałem mojemu kotowi karmę Whiskas, i muszę przyznać że jestem pozytywnie zaskoczony! Zajada aż się uszy trzęsą! A jest bardzo wybredny co do karnego suchych! Polecam warto dać parę zł więcej a zobaczyymy jakość!

uważam ze nie powinno się przekarmiać psa. Pies powinien mieć określoną liczbę posiłków najlepiej o stałych porach i żadnego tzw dawania pod stołem bo to jest najgorsze radzę wybrać się do dietetyka który ułoży dla pieska menu i dietę i trzymać się tego powodzenia

Gość gość
Od jakiegoś czasu karmię swojego psa karmą Pedigree dla psów dorosłych, drób z warzywami. Mój piesek jest chyba nie przyzwyczajony do warzyw w postaci karmy, ponieważ kulki z drobiu zje a te kolorowe z marchewki i groszku zostawia;/ być może jest to jeszcze kwestia przyzwyczajenia;) Natomiast nic mu tak bardzo nie smakuje jak wołowina z galaretką, po prostu jak ją czuje to wariuje:) nawet papierek wylizuje :P Tak samo jeśli chodzi o rodeo czy dentastix, fajne przegryzki, stosuję je jako nagrodę za wykonane polecenie, a piesek nie pogardzi tymi smakołykami.

Gość Ewka501
Mój pies je karmę Pedigree i jest to chyba jedyna karma w której nie wybiera tylko tych kuleczek mięsnych, ale je wszystkie i znikają z jej miski w ekspresowym tempie. Inne przekąski też chętnie zajada, ale najczęściej daje je w formie nagrody. Szczególnie mogę polecić Dentastix bo nie tylko czyści zęby ale i niweluje nieprzyjemny zapach z pyska psa.

Gość sssabaaa
mój pies jest bardzo wybredny, próbowałam karmić go róznymi karmami i w każdej cos mu nie pasowało... ostatnio dostaje Pedigree która otrzymalismy do testów jednak nawet w tej nie wszystko mu pasuje- zjada tylko 1 rodzaj kulek reszta zostaje i musze wyrzucać. Nie wybrzydza tylko przy karmie mokrej, zjada wszystko ;)

Gość gość
Mój 3- miesięczny szczeniak, jest bardzo wybredny, zarówno do karmy mokrej, jak i suchej. Ale gdy spróbował Pedigree, bardzo mu posmakowała. Wcina zarówno saszetki z mokrą karma, jak i suchą, że aż uszy mu się trzęsą. Jest sytna, bo je jej niewiele i widzę, że nie jest głodny. Psinka jest energiczna, chętna do zabawy a jego sierść nabiera blasku :)

Gość Anna Kozik
Mój piesek dostał suchą karmę od Pedigree i jest zachwycony ! Dostaliśmy także karmę w puszcze, którą w danej chwili tylko spożywa, bo jest po ciężkiej operacji i nie ma siły przegryźć suchej karmy ;( Musi troszkę schudnąć więc dostaje jedną puszkę dziennie.

Gość Ilona s
Ja polecam karmę Pedigree, która jest karma pełnowartościowa. Obecnie mój junior je ja już 3miesiące i wnioski jakie wyciagnelam po tym czasie stosowania: ~pies nie ma problemów żołądkowych ~jest pełen energii ~ma lśniąca sierść ~ładne, zwarte kupki ~zjada ze smakiem gdy tylko podaję mu posiłek Nie ma sensu szukać innych karm, kiedy Pedigree tak korzystnie na psa wpływa. A to że mu smakuje jest tylko potwierdzeniem że piesek karmę lubi i dzięki niej zapewniam mu prawidłowy rozwój w tym najważniejszym jego życiu okresie.