Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamadwulatka23

Krostki jasno czerwone na rękach, nogach i dłoniach dziecka

Polecane posty

Gość mamadwulatka23

Witam. Od wczoraj zaniepokoiło mnie to, że mój mały synek dostał krostek na nóżkach, rączkach, i dłoniach. Nie posiada na brzuszku, na pleckach ani na głowce, buzi takich oto krostek. Może któraś z mam, miała taką sytuację. Nie zaobserwowałam, u małego gorączki, złego samopoczucia, czy też światłowstrętu. Jedynie co to ostatnio miał gorączkę przez dwa dni, katarek oraz kaszelek. Podawałam jemu lipomal, sinecod, witamine c, syrop prawoślazowy. Jedynie zastanowiło mnie to, że wczoraj odkąd nie podałam jemu już lipomalu pojawiły się te krostki. Czy to może być spowodowane uczuleniem na ten lek? Jeszcze jedna opcja nas zastanowiła, mamy małego psa 2 miesięcznego który bawi się z synkiem, nieraz dotknie go w nóżkę, rączkę czy też dłoń może to być uczulenie na sierść psa? z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
Sprawdz w internecie choroba bostonska.

Gość gość
mi tez przyszla na mysl bostonka, moj syn tez byl przeziebiony, pozniej mial w ustach krosty, no a pozniej na dloniach, stopach i pupie, po kilku dniach mu skora schodzila delikatnie.

Gość gość
jak to leczyć ?

Gość gość
do lekarza idź a nie na kafe sie pytasz jak leczyć

Gość gość
Jednak okazalo się że to poprostu alergia na ziemniaki wczesne. Pani badz Pan tutaj piszący mówią aby iść do lekarza a nie pisac na forum, do wiadomości czekałam na przyjęcie od razu to tak nie działa. A jak każda kochająca matka pytam, dopytuje jeśli mogłoby to w jakiś sposób pomóc dziecku. Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Ps. Od razu trzeba sie udać do dermatologa/alergologa z dzieckiem wiemy na czym stoimy. U nas alergia po zastosowaniu maści minęła w szybkim czasie