Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

klebek sfilcowanych wlosow u 16 mc dziecka

Polecane posty

Gość gość

Nie moge rozczesac tak zeby byly ladne gladkie.jak reszta wlosow. One w tym jednym miejscu lekko sie kreca. Wyglada to jak jakis koltun. Nacieram oliwka zeby je wygladzic i nic nie pomaga. Co mam z tym zrobic? Struktura tych wlosow rozni sie od reszty. Skad to sie.wzielo????

Gość gość
zetnij na jeżyka

Gość gość
To dziewczynka, glupio bedzie wygladac

Gość gość
Głupią to ona ma matkę.

Gość roukola
U mojej to samo, chyba nic nie poradzimy ;) ja nacieram odrobinka oleju araganowego, efekt nieco lepszy niz po oliwce ;)

Gość gość
Ktos moze jeszcze cos doradzi?

Gość gość
Moj syn mial podobnie. Fryzjerka powiedziała, że przyczyną może byc zbyt agresywny szampon. Wtedy miałam J&J do włosów blond i faktycznie po zmianie szamponu problem zniknął.

Gość gość
u mojej córki właśnie takie sfilcowane włoski są w miejscu gdzie wcześniej się wytarły jak leżała. Odrosły takie skołtunione. Ma kręconą szopę więc się nie rzuca w oczy. Nic nie zrobię, zapuszczę jej te włosy, będę niedługo wiązać w kitkę, a później podetnę.

Gość gość
kup taką jakąś delikatna odzywkę bez spłukiwania i w to miejsce regularnie wcieraj, tak by były bardziej gładkie z czasem powinny się ujarzmić.

Gość gość
chyba jesteście p******e!! 1,5 rocznemu dziecku odżywkę polecacie?? p****ało was?? moze jeszcze płyn do higieny intymnej, antyperspirant i dezodorat?? autorko, to jest niestety nieuniknione, trzeba to przeczekać. dziecko jak śpi, rzadko się obraca, częściej kręci samą główką. pociera o poduszkę i sie to kołtuni. można w tym walczyć podcinając włoski. Nie uzależniaj delikatnych wlosków dziecka od chemii od samego początku!!

Gość gość
Po 1 twoja wypowiedz i bluźnierstwa, oczywiście świadczą o twoim poziomie i tu już nawet nie dyskutuje, bo szkoda słów, mam nadzieje że dzieci nie masz, używając tak prostego, wulgarnego słownictwa. Po 2 zaznaczyłam ma być delikatna, i tylko w to miejsce gdzie jest włosek sfilcowany, może być nawet jakaś bio. W tych żelach typu nivea dla dzieci itd. jest więcej chemii niż w tej kapce odzywki którą wsmaruje.

Gość gość
Ja wlasnie myslalam ze.moze dlatego sie koltunia ze rzadko myje je szamponem. Unikam chemii. Przewaznie tylko czysta woda a wlosy i tak puszyste.

Gość gość
Autorko olej kokosowy spróbuj .

Gość gość
Zel aloesowy 98%equilibra 100 procent poprawy natychmiast

Gość gość
mam dziecko, i kij ci do niego. a jak czytam takie dyrdymały z odżywkami do włosów dla rocznego dziecka to mi sie włosy jeżą na głowie!! tobie tez matka nakładała odżywki do włosów jak ci się kołtuniły? nie, ona je ścięła i nie przejmowała sie jak będziesz wyglądała, tylko wiedziała ze to będzie dobre. córka znajomej czesto miala infekcje dróg moczowych i pediatra kazała jej podmywać córke zelem go higieny intymnej!! przeszło jej jak zaczęla ją myć szarym mydłem. od zelu juz na wstępie miałaby przekihane z flora bakteryjną ale pani doktor genialna... :o

Gość gość
Po co w ogole podmywac mydlem male dziecko wystarczy sama woda. A kobieta ktora tak obraza tutaj jest chyba niedorooochana

Gość gość
*przekichane

Gość gość
odezwala się ta dopchnięta :D nie będe isę cukierkowo wypowiadała, jak mnie telepie czytając tak durne wypowiedzi.

Gość gość
Możesz mieć inne zdanie, ale twoje słownictwo jest na poziomie bardzo głupiego nastolatka z podstawówki, i tyle w temacie. Można znaleźne słowa dorosłego kulturalnego człowieka by wyrazić swoje zdanie w temacie, ty natomiast wolisz prostacko wypowiedzieć się z agresja i brakiem kultury, bo inaczej nie potrafisz. Powiedziałam o odżywce, można wybrać bio albo właśnie coś mega delikatnego jak aloes którego sama używam i popieram! Ale nie mam zamiaru sugerować co ma kobieta wybrać, bo to akurat jej sprawa, jaka marka, czy eko, czy też nie, może na ogół nie zwraca na to uwagi, chodzi o natłuszczenie tego kosmyka.

Gość gość
ja podmywam corke plynem do higieny intymnej dla dzieci od 1rz. ciagle miala zaczerwieniona po chusteczkach i pozniej ciezko bylo sie tego dziadostwa pozbyc(mylam sama woda,mydlem szarym,nic nie dalo. A odkad myjem mala zelem wszystko jest ok

Gość gość
mój syn miał tak samo,miał długie włosku i z tyłu po prostu się kołtuniły,pomogło dopiero ścięcie włosów. Nie przesadzaj,córce odrosną jak zetniesz i będą ładniejsze.

Gość gość
polecam ci sprej do rozczesywania włosów z firmy Liliputz taki różowy do kupienia w rossmanie za ok. 10 zl, kupuje dla córki i polecam tez miałam problem z takim koltunkiem i problem zniknął jak zaczęłam stosować ten sprej https://www.google.pl/search?q=sprej+liliputz+rossman&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=U3s3VavyEsK6ygPJmoEY

Gość gość
Dziekuje za wszystkie podpowiedzi.

Gość gość
Mam identyczny problem. Włosy niszczą się tak od wycierania o poduszkę. Ja to nazywam "sianem," i najwięcej pojawia się tego po spaniu. Moje sposoby: -nakładanie na włosy ugotowanego siemienia lnianego (bez ziarenek)- jak włoski wyschną ładnie się to wyczesuje i nie widać, ze coś na włosach było ale ochrona włosa pozostaje - związywanie dziecku włosów do snu(cienką gumką, która dziecku nie przeszkadza) - raz na jakiś czas wizyta u fryzjera- to co się zniszczyło już się nie naprawi; nie ma rady-trzeba ciąć ;)