Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dajmy się wkręcać emerytom

Polecane posty

gość dziś :) Nie napierniczaj grochem o ścianę. Choćbyśmy jajo znieśli małolatom i tak będzie wydawać się, że wiedzą lepiej i są mądrzejsi. Przecież my w ich wieku też byliśmy podobni, tylko nie mieliśmy okazji anonimowo i zza ekranu starszych obrażać. W naszym pokoleniu byłoby na to wielu chętnych, tylko okazji nie było. :P Grunt to nie dać się gimbazie sprowokować bo takie topiki jak ten głównie to mają na celu

Gość gość
I nie marze o samochodach i w czasach na Haiti. Marzę żeby na starość nie zdechnac pod mostem z emerytura 500 zl x w tym goownianym systemie możesz dożyć czasów gdy całkiem zbankrutuje ZUS bo nie będzie ludzi którzy płacą coraz wyższe haracze na wasze wypasione emeryturki przynajmniej będziecie mieli mieszkania które sprzedacie za kilkaset tysięcy złoty

Gość gość
Emeryckie roszczeniowe dziadostwo.

Gość gość
O jakich mieszkaniach mówisz? Nie macie obowiązku ich dzieciom zostawiac

Gość gość
kto tutaj jest roszczeniowy :D :D ty ty ty....załozycielu topiku udzielajacy się tu co 2 minuty :D

Gość gość
Utrzymuje jakąś bandę obcych mi ludzi, zamiast pracować na siebie i odkładać na własne mieszkanie. Taki mi właśnie system zafundowaliście, emeryckie nieroby.

Gość gość
to walcz z systemem a nie z emerytami

Gość Debilzm na maksa
Szkoda komentować ten żałosny post debila.Jaki rozum, taka mowa.debilu posrany! Pracowałam 35 lat w swoim życiu, opłacałam przez tyle lat składki emerytalne i teraz emerytura należy mi sie jak psu jedzenie.Nie mam ESB-ckiej emerytury, tylko moją, wypracowaną i otrzymuje 1100 zł.dupku.Jak mam za to żyć i opłacić świadczenia? Gdyby nie pomoc moich dzieci, zdechła bym z głodu.;Rozumiesz franco jedna😡?!!!!!!

Gość gość
Nie rozumiesz ze na bierzaco przezeralas swoje składki? Nie należy ci się żadna emerytura.

Gość gość
Ja nie mam dzieci i mieszkania, zdechne z głodu i zbrudu, przez to ze muszę na was płacić skladki

Gość gość
dziś Ja płace haracz do ZUSu 1100 złoty, ty otrzymujesz te moje 1100 złoty i nawet cię nie znam. Sama widzisz w jakim państwie przyszło nam żyć, pracuje na obcych zamiast na siebie odkładając te pieniądze na swoje konto.

Gość gość
Emeryci domagają się coraz większych emerytur, przy okazji nie widzą dość znacznego faktu w ich roszczeniowym życiu, że demografia wyraźnie pada, a chętnych do płacenia coraz wyższych składek na obcych im ludzi jest coraz mniej.

Gość gość
''Przez te wasze emerytalne roszczenia młodzi nie mogą stanąć na własnych nogach bo okradacie nas z każdej złotówki, którą można przeznaczyć na kupno własnego mieszkania. Zgraja emeryckich cwaniaków'' - nie to nie przez nasze emerytalne roszczenia, bo my to tylko możemy sobie rościć, a i tak nic z tego!!! To Wasze pokolenie decyduje o naszym być albo nie być. Na dodatek to Wasze pokolenie nie chce mieć dzieci, nawet wtedy, kiedy może i kiedy je stać na posiadanie potomstwa!!! I właśnie to się wkrótce zemści, a nie nasze głodne prze dziesiątki lat uczciwie wypracowane ''świadczenia socjalne'', których nie można nazywać emeryturami!!!

Gość gość
dziś Tylko jak planować przyszłość i mieć te dzieci gdy państwo odbiera nam większość wypracowanych środków do życia? To wasza wina, wina emerytów którzy wybierają polityków którzy maja wam tylko dawać, niestety ale to my pracujemy na wasze fanaberie nic z tego nie mając.

Gość Alicja spod Bydgoszczy
moja babcia pracowała całe życie. wychowała 7 dzieci. Mieszkanie ma z ADM. A emerytury 900zł. Po opłaceniu mieszkania zostaje 500, prąd, gaz woda, babcia szaleje z 200zł na jedzenie i leki. Zazdrościcie?

Gość gość
A moja nie pracowała w ogóle dostaje rentę sybiracka

Gość gość
Moglo sobie zrobic jeszcze 5... Za komuny mieszkania za darmo albo pol darmo dostawali, dojazdy darmowe do i z pracy, czy sie stoi czy sie lezy 1000zl sie nalezy, darmowe podreczniki do szkol, zlobki, przedszkola, kolonie dla dzieci, weekendy to byl standard popijawy... Teraz przechodza na emerytury w wieku 55 lat, uprzywilejowani w wieku 45,podczas gdy mlodzi maja pracowac do 67 albo i wiecej, kredytuy hipoteczne, brak albo platne zlobki, przedszkola, platna sluzba zdrowia, edukacja i wyplaty glodowe... To zgotowaly dziady i jeszcze im malo...

Gość gość
Przez ten wasz chory ZUS, każdy traci co najmniej Milion złoty zmarnotrawiony przez tą złodziejską instytucje. A ile strat ZUS wyrządził gospodarce przez który zbankrutowało setki tysięcy firm i drugie tyle nie powstało.

Gość gość
=To wasza wina, wina emerytów którzy wybierają polityków którzy maja wam tylko dawać..= a ty co ? uposledzony jestes czy nóg nie masz zeby pójsc na wybory ?

Gość gość
Emeryci gdy byli jeszcze w wieku produkcyjnym zostali nauczeni, że wszystko im się należy bez pracy, państwo ma im wszystko zapewnić. Przynajmniej wyrwali dla siebie darmowe mieszkania i jeszcze im mało.

Gość gość
gdyby sobie nie wyrwali to bys siedział pod mostem, bo pewnie z rodzicami mieszkasz, co ?

Gość gość
EMERYCI DO GAZU :classic_cool:

Gość gość
psychola do psychiatryka

Gość gość
Jeszcze mieli darmowe ubranka dla dzieci z kościoła i darmowe w stolowki. Nic tylko się rozmnazac

Gość gość
gdyby sobie nie wyrwali to bys siedział pod mostem, bo pewnie z rodzicami mieszkasz, co ? x goowniany system jest wtedy gdy człowiek nie może sam własną pracą zarobić i kupić mieszkania bo jest okradany przez państwo na emerytów, którzy nie zapewnili sobie wcześniej emerytur na własny rachunek Obecni emeryci to nieudacznicy i totalne niedorajdy życiowe skoro muszą okradać innych.

Gość gość
no to juz ci napisali na poczatku,ze niedojda jesteś i dlatego nie potrafisz. a uwziąłes sie na staruszków

Gość gość
Szczegol ze dziady dostawaly za bezcen zakladowe, przytulne mieszkanka w blokach, ktore teraZ moga wykupic za grosze. A kto nam da mieszkania?

Gość gość
Morda w kubeł stare dziady, płace wam 1100 zeta na złodziejski ZUS więc wymagam szacunku i wdzięczności, oczywiście płace z przymusu pod groźbą kary więzienia z rąk waszych państwowych mafiozów.

Gość gość
Żalosny jeste z tym pluciem na wszystkich i na wszystko....Pisalam w temacie, ze wyjechalam na zachód, by zarobic na mieszkanie, dzięki temu mam gdzie mieszkac na emeryturze. Nikt i nic mi nie dal. A szkoly publiczne byly i są darmowe, póki co. Ucz się , zamiast tu siedziec i stękac. Jezeli placisz na nasze emerytury, to mysmy placili na poprzedników, tak to jest od dawna urządzone. Ty masz mozliwosc, by przezyc inaczej swoje zycie, emeryci juz nie. Jezeli placisz 1100zl na Zus, to chyba ci jeszcze cos zostaje, bo inaczej by nie stac cię bylo na internet:) Jezeli wychodzisz na zero, to znajdz posadę u kogos, za 1200, nie będziesz narzekal na emerytów. Ja nie mialam czasu na kwękanie jak stara baba, jak ty teraz, zapieprzałam, az mi leb odskakiwal. Popracuj solidnie ze 30 lat, swiatek, piątek, a potem pogadamy. Jesli masz dzieci, to zyczę ci, by na starosc wygonily cię pod most, bo emeryt to juz odpad. Jesli nie masz, to jeszcze lepiej, bo bez sensu jest przekazywac kiepskie geny...A na koniec mam pytanie- na kogo glosowales w ostatnich wyborach? To miej pretensje do tych, na których glosowales, bo oni cię wydymali, a nie jacys zwykli ludzie.

Gość gość
Emeryci ściemniają na każdym kroku by tylko im się dobrze żyło, mając w d**ie młodych.