Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dajmy się wkręcać emerytom

Polecane posty

Gość gość
jakis psychol tutaj pisze, dajcie spokój

Gość gość
Cóż, a może warto przyznać ze to nie o nasze emerytury chodzi tylko o płacenie na obecnych emerytów? Wiek emerytalny zdaje się teraz być kolosalnym problemem dla tego systemu.... A może po prostu idea indywidualnych kont emerytalnych jest zwyczajnie lepszym rozwiązaniem. W każdej chwili sprawdzę jaki jest stan konta i na jakim poziomie będę mógł żyć przechodząc na emeryturę w DOWOLNYM MOMENCIE!

Gość gość
Za kilka lat dojdzie do tego że rząd się sam będzie musiał wyżywić. Bo zostaną w Polsce sami wraz z emerytami, mundurowymi, nierobami i banda urzędasów.

Gość gość
czy autor, i podobnie myślący, uwaza , ze ja mu zabralam kasę z OFE? albo każę mu pracować do 67 roku zycia? ja nie glosowalam na " peło", by się poczuwac do winy, ze partia, na którą glosowałam, zachachmęciła z kasą z OFE.... większosc emerytów ma dorosle dzieci, wnuków, więc nie pierdzielcie, ze emerytom nie zalezy na losie mlodych...zalezy! i to bardzo.

Gość gość
dziś emerytom zależy na jak największym okradaniu młodych z ich pieniędzy

Gość TixTom
Emeryci przez większość swojego życia pracowała na swoje płacąc składki, teraz po 30-40 latach pracy WIĘKSZOŚĆ otrzymuje ochłapy, gdzie nie stać ich na życie, nawet na te ostatnie im lata zostało im zabrane to co im się należy. Ile co teraz kosztuje każdy wie, opłaty jakie są też każdy wie, o lekach na które emerytów nie stać nie wspomne. Mój dziadek trzy lata temu otrzymywał 1450zł razem z pielęgnacyjnym miał 1-ą grupę, bo był w niewoli i dużo przeszedł. Nie zdążył się że tak się wyraże nacieszyć tym,a teraz co mamy otumanioną młodzież,która jest zdemoralizowana, która wierzy i wierzyła, że będzie się żyło im lepiej, byle by głos oddali, a zostali wyrolowani, a mają pretensje do emerytów, to taka polityczna zagrywka, bo tą teraźniejszą nieudolność trzeba na kogoś zgonić. Teraz młodzi nie chodzą do wojska, piją i ćpają, oczywiście nie wszyscy. Mają pretensje, ale skierowane pod niewłaściwy adres.

Gość gość
Polska geriatryków, czyli skansen sępiących i wiecznie narzekających emerytów, a prawda jest z goła inna. Emeryci to najbogatsza grupa w Polsce, młodzi przy nich to biedaki na starcie którzy muszą utrzymać siebie i obcych sobie tetryków do spółki.

Gość gość
młodzi są do d.upy

Gość gość
14:10 dobrze, że nie masz dzieci, bo inaczej powinni cię z urzędu sterylizować

Gość gość
15:47 Deb/ilu twoimi 1100 zł zapalam sobie fajeczkę i sram na takich jak ty bezmózgowców.

Gość gość
To jest chore, żaden ZUS nie podpisywał ze mną umowy. Trzeba być nieźle stukniętym żeby dać się własnowolnie okradać na 1100 zeta miesięcznie i nie mieć żadnej pewności czy w ogóle będzie w przyszłości jakaś emerytura.

Gość gość
To dlaczego jesteś stuknięty i dajesz się okradać? Zróbcie z tym porządek, ale biadolić to łatwo, wyjść na ulicę strach, pomstować na staruszków najłatwiej i sumienie już czyste. Młodzi są do d**y!!!

Gość gość
dziś jest jedna różnica, mnie się to całe zusowskie dziadostwo za****ście nie podoba, a starzy nam w tym nie pomagają tylko jeszcze bardziej nabierają tym oszołomom licząc na ochłapy

Gość gość
mozna polemizowac, ale tylko z merytorycznymi argumentami... autor widzi czubek wlasnego nosa, tu i teraz...dzisiejsi, zwykli emeryci, nie ci esbeccy, mieli jak mlodzi ludzie jedną koszulę na grzbiecie. Jak popracowali, to zarobili na taniutki badziewiasty garnitur z poliestru. Ty masz chyba więcej teraz, niz oni dawniej na starcie? Tez bym chciała WSZYSTKO, jak miałam 20parę lat...A nie mialam nic. No chyba, ze to jest duzo- jedna sukienka, 2 sweterki i koldra. To był mój start. Jesli masz więcej teraz, niz ja wtedy, to jestes boss! Nie stękaj, tylko zapierd/aalaj. Moze ci się poszczęsci, i będziesz bogatszy niz ja teraz, czego ci zyczę.

Gość TixTom
Jedna kolacja warta miesięcznej emerytury. Kolacja oczywiście na KOSZT Państwa. By Żyło Się Lepiej, ale to tylko kropla, nie w morzu, a Oceanie, każdy średnio zorientowany wie, kto i co. Przykładów jest tyle, że nie sposób zliczyć, gdzie kasa z podatków płynie i kto na jakim poziomie żyje.

Gość gość
Całe życie ciężko pracowałam a dziś nie stać mnie na leki! Życzę tobie tego samego

Gość gość
23:42 Mam gdzieś zus, nie jestem emerytem, ale nie pieprzę jak ty. Sam się zabezpieczam na starość i nie liczę emerytom ich ochłapów. Starzy w niczym ci nie pomoga, bo nie muszą. To ty masz zas..ny obowiązek im pomagać. Wychowali cię, wykształcili, a ty czekasz aż załatwią ci emeryturę.Ile lat masz? Albo jesteś emerytem bez wypracowanej emerytury albo żałosnym dupkiem.

Gość gość
dziś ty chyba sobie kpisz w żywe oczy, emeryci średnio dostają 1400 złoty i dysponują mieszkaniami wartymi średnio 250 tysięcy złoty Zarabiając średnią krajową muszę utrzymać siebie i emerytów, z czego mam odkładać na mieszkanie?

Gość gość
Emeryci, nie musicie się tłumaczyć żałosnym obesrań/om, że wypracowaliście sobie emeryturę. Ci obesrań/cy to tylko znikoma część społeczeństwa, która prawdopodobnie skończy na zmywakach w UE . Im prędzej wyjadą tym lepiej, szkoda tylko, że znowu zepsują opinię narodu.

Gość gość
Emeryci, nie musicie się tłumaczyć żałosnym obesrań/om, że wypracowaliście sobie emeryturę. x gowno sobie wypracowali, mieszkania dostali za darmo, a na ich emerytury my musimy zasuwać oddając państwu większośc z naszej wypłaty

Gość gość
Ciebie nikt niewkreca ty juz jestes zakrecony:-) polowa mlodych polakow jak by nie rodzice i dzadki podla by zglodu pragnienia i brudu:-) ja tez bym juz zdech cale szczescie ze mnie jeszcze kochaja choc niewiem zaco:-)

Gość gość
emeryci to roszczeniowe dziady

Gość gość
00:07 1400 zł, to dużo za lata pracy i składki zus? Mieszkania za 250 tysięcy , to chyba kawalerki w starych blokach zaniedbane i zasy/fione. Taki jest szczyt twoich marzeń w 21 wieku? TY utrzymujesz emerytów?? TY nawet siebie nie utrzymujesz, ale pieprzysz. Ale wstyd , jak nie umiesz zapracować na mieszkanie, to idź pod most, ale nie myśl o zabieraniu słabszym, bo to nawet nie złodziejstwo tylko skur..syństwo.

Gość gość
dziś około 200 lat zajmie mi składanie na mieszkanie gdy muszę jeszcze utrzymywać obcych roszczeniowych nierobów na emeryturach

Gość gość
prawdziwy męzczyzna działa, a cienias to tylko gada...jak katarynka.

Gość gość
Gupek:-)

Gość gość
00:12 Jesteś tylko najemnym wyrobnikiem bez zdolności, dobrego wykształcenia, językow obcych.Twoja wypłata to marne grosze, które może 1/10 psa emeryta mogłoby utrzymać. Ale za to w pysku jesteś bezczelny, więc może do polityki nadawałbyś się.

Gość gość
Ludzie, po co ta dyskusja? Konstytucji nie czytaliście? Żyjemy w kraju, w którym płaci się składki na ZUS dla obecnych emerytów, potem ktoś ma płacić na nas. Faktem jest, że nasz system ,,naprodukował" emerytów zamykając zakłady pracy. Są tacy emeryci co dłużej są na emeryturze niż pracowali i my na nich łożymy ale cóż nie ich wina. Śmieszy mnie mówienie, że młodzi nie mogą zarobić na mieszkanie. Kończycie szkoły i szukacie pracy w zawodzie, a jak jej nie ma to tragedia. Mi nikt nawet nie sfinansował nauki, a skończyłam studia, kupiliśmy z mężem mieszkanie pracując po szesnaście godzin na dobę (fizycznie), mamy dwa auta zarobione uczciwą pracą. Robota leży na ulicy tylko się po nią schylcie, a nie wymawiacie emerytom ich pieniądze, większość z tych, którym stoją one w gardle nigdy sama nie pracowała i nie zapłaciła złotówki na ZUS,.

Gość gość
Ludzie, po co ta dyskusja? Konstytucji nie czytaliście? Żyjemy w kraju, w którym płaci się składki na ZUS dla obecnych emerytów, potem ktoś ma płacić na nas. Faktem jest, że nasz system ,,naprodukował" emerytów zamykając zakłady pracy. Są tacy emeryci co dłużej są na emeryturze niż pracowali i my na nich łożymy ale cóż nie ich wina. Śmieszy mnie mówienie, że młodzi nie mogą zarobić na mieszkanie. Kończycie szkoły i szukacie pracy w zawodzie, a jak jej nie ma to tragedia. Mi nikt nawet nie sfinansował nauki, a skończyłam studia, kupiliśmy z mężem mieszkanie pracując po szesnaście godzin na dobę (fizycznie), mamy dwa auta zarobione uczciwą pracą. Robota leży na ulicy tylko się po nią schylcie, a nie wymawiacie emerytom ich pieniądze, większość z tych, którym stoją one w gardle nigdy sama nie pracowała i nie zapłaciła złotówki na ZUS,.

Gość gość
Ciekawe, jaki sposób rozumowania przyjąl autor, ze porównuje 60, 70latków z 20,30 latkami? Volta nie z tej planety:) Moze zamienimy się? Ale z całym pakietem, czyli wiekiem, chorobami, skromniutkim zyciem, nie nazywając tego biedą, by lepiej brzmiało? Ja bym sobie spokojnie poradzila, ciekawe, czy ty bys przestal narzekac??:)