Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dajmy się wkręcać emerytom

Polecane posty

Gość gość
dziś emeryci nawet na tą 1/10 łaszczą się jak sępy byle tylko ktoś im obiecał kilka złoty więcej, żenada

Gość gość
Jak mnie irytuje to wymuszanie szacunku dla staruchow. Nie mają obowiązku mi pomagać? To po jakiego grzyba mnie zrobili? Ją mam zpracowac na wszystko i jeszcze.im dziękować? Wiecie.ile nierobów kombinatorow się oblowilo w mieszkania? Które.potem sprzedali na wolnym rynku a dzieciom goowno zostawili

Gość gość
009:23 Nie zgadzam się, że 200 lat zajmie ci składanie na mieszkanie. Tobie to zajmie 1000 lat. Ja mam 33 lata i buduję dom, który w stanie surowym jest wart 6 mieszkan emerytów, którym tak zazdrościsz. Z tym, że ja nie narzekałem, tylko pracowałem, ryzykowałem z własna firmą. Rodzice - emeryci, bida z nędzą. Nie kradłem i nie uważam się za geniusza. Kredyty mam niewielkie.

Gość gość
Nie kazdy odnosi sukces w biznesie w tym kraju a wiele osob nie tylko pozamykalo firmy ale jeszcze poplynelo na kasie. Taka prawda, nie kazdy sie wstrzeli w dobra branze. Poza tym ciezko po studiach zajmowac sie handlem gumiakami jak sie nie ma o tym pojecia

Gość gość
00:31 Staruchy maja cie w d/upie i twój szacunek. Nie maja obowiązku ci pomagać i właśnie: po jakiego grzyba cię zrobili? Wybacz im to , bo każdy popełnia błędy. Gdyby wiedzieli, co zrobili... była legalna aborcja, a teraz za późno . Takim jak ty g/ówno zostawią, a dzieciom , to owszem - wszystko.

Gość gość
dziś nie zazdroszczę tylko chce żeby się w końcu odstosunkowali od moich pieniędzy, każdy może sam na siebie pracować chce pracować na własne życie bez utrzymywania całkiem mi nieznanych ludzi. Moja kasa musi pracować na mnie.

Gość gość
Człowiek z natury jestem przystosowany do zbierania korzonkow i polowania na zające a nie do robienia biznesow. Mało ludzi tak naprawdę odnajduje się w kapitalizmie

Gość gość
Pokolenie idiotow gardło można sobie zedrzec. Trzeba było się nie p******ic skoro chcieliście robić interesy kosztem swoich własnych dzieci

Gość gość
Staruchy maja cie w d/upie i twój szacunek. x o to właśnie chodzi, i my mamy w d**pie obcych nam staruchów nie moja wina że nie potrafili zapewnić sobie własnych emerytur teraz jadą na plecach młodych jak pasożyty

Gość gość
00:39 Są studia i licencjaty. Jeśli ma się inteligencję, odwagę i pracowitość, to i na gumiakach można się dorobić. Czasami robi się studia, bo do niczego innego nie ma się głowy, z tym, że same studia jeść nie dadzą, natomiast rodzice, to i owszem, ale starszych to należy tępić.

Gość gość
dziś rodziców należy szanować, ale tępić trzeba wyciągane do nas po nie swoje, łapska obcych nam pasożytów

Gość gość
zamiast zusu mogli kupować kilogramy złota skoro im mało każdy emeryt to przekręt i wyłudzacz czyjejś kasy

Gość gość
00:34 Czy ty w końcu zrozumiesz, że emeryci na siebie już zapracowali? Jeżeli chcesz sam na siebie pracować, to zbieraj korzonki, a jeśli nie masz głowy do własnego biznesu, to od..dol się od emerytów. Emeryci naprawdę mają cię gdzieś i twoje pieniądze. Dla nich możesz pracować lub obijać gruszki na wierzbie, obudź się zanim będzie za późno.

Gość gość
dziś emeryci nie zapracowali na siebie, korzystają z moich pieniędzy to ja muszę oddawać co miesiąc pod przymusem 1100 złoty z mojej wypłaty na ich nieudacznictwo z przeszłości, bo nie umieli odkładać kapitału na przyszłość

Gość gość
00:46 My "staruchy" zapewniliśmy sobie emerytury i lata nam wasz szacunek lub nie. Dlatego, nie podniecajcie się.

Gość gość
Emeryci zostawili po sobie gigantyczny dług który teraz splaca obecne pokolenie. Państwo Polskie na ich tanie mieszkania zaciagalo długi w USA, Londynie,Francji i sprezenowalo im je za bezcen. Nie musze chyba tłumaczyć ze ogromne zadłużenie powoduje zastój gospodarczy jaki właśnie w tej chwili obserwujemy.

Gość gość
01:00 To przestań pracować. Proste jak drut, z tym ,że kiedyś nie dostaniesz emerytury, ale następne pokolenie nie będzie musiało na ciebie pracować.

Gość gość
00:46 My "staruchy" zapewniliśmy sobie emerytury i lata nam wasz szacunek lub nie. Dlatego, nie podniecajcie się. x niczego sobie nie zapewniliście, kradniecie pod przymusem pieniądze młodym bo jesteście roszczeniowymi nieudacznikami teraz za wasze fatalne nieudacznictwo młodym zostają grosze jesteście jak kula u nogi przytwierdzona grubym łańcuchem

Gość gość
01:01 No, biedni jesteście, ale dodatkowo głupi i chyba nie poradzicie sobie. My nie takie długi spłacaliśmy, dodatkowo wypracowaliśmy emerytury, wybudowaliśmy domy [ chociaż za darmo dawali mieszkania] i teraz winko popijamy przy grillu w własnych ogródkach, a w naszych firmach pracują młodzi na nasze emerytury, które pokrywają prąd w na szych domach.

Gość gość
To przestań pracować. Proste jak drut, z tym ,że kiedyś nie dostaniesz emerytury, ale następne pokolenie nie będzie musiało na ciebie pracować. x ten goowniany system zusowski będzie niedługo zlikwidowany z przyczyn demograficznych moje i następne pokolenie będzie pracować na własny rachunek bez zbędnej żebraniny w przyszłości

Gość gość
Nic nie splacaliscie nie wciskaj kitow. Oderwane od rzeczywistości glaby komusze

Gość gość
dziś ZUS czeka bankructwo i ostateczna likwidacja, jego cały majątek zostanie wyprzedany i sprywatyzowany, wtedy nastąpi prawdziwy koniec PRLu w Polsce.

Gość gość
01:12 Kochana, głąbem jest ten kto sobie nie radzi i frustracje wyrzuca w necie, gdzie spotka takich samych głąbów.

Gość gość
01:08 Dla mnie zus może zbankrutować, ale dla ciebie to droga pod most.

Gość gość
dziś dokładnie, spłatę długów ze zbankrutowanego PRL zapoczątkowano w III PRL-bis roszczeniowe komuchy wszystko przeżarły i liczą na następne ochłapy jadąc na plecach młodym

Gość gość
Dla mnie zus może zbankrutować, ale dla ciebie to droga pod most. x wreszcie ludzie odżyją pracując na własne konto i odkładając pieniądze na prywatną emeryture wystarczy podliczyć składki emerytalne, 40 lat daje 528 tysięcy złoty bez odsetek z odsetkami wyjdzie ponad MIlion złoty, jednak ZUS nie jest bankiem więc kradnie i marnuje to co ukradł

Gość gość
Musicie na siebie zapracować sami. Żyjecie mrzonkami, a wasi rodzice kiedyś odejda i powoli staniecie się emrytami, ktorych tak nienawidzicie, a którzy mają was w dupi.e

Gość gość
01:23 To w końcu zus kradnie czy emeryci? Nawet tacy popaprańcy jak wy w końcu doszli do prawidłowych wniosków.

Gość gość
To w końcu zus kradnie czy emeryci? Nawet tacy popaprańcy jak wy w końcu doszli do prawidłowych wniosków. x emeryci nas okradają poprzez zus ty niedorajdo życiowa z PRLu, przez co koszty są gigantyczne

Gość gość
wychodzi na to,że emerycie założyli ZUS żeby młodych regularnie okradać - a to, że całe życie płacili składki jest oczywiście nieważne