Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzisiejsi faceci nie maja w sobie nic z dzentelmena

Polecane posty

Gość gość
no cóż, nie chodzę na rynek, to już jedną normalną, niepijącą i niećpającą osobę mniej w tej lokalizacji. Poza tym to normalne, że te negatywne zachowania bardziej rzucają się w oczy, przecież normalne, spokojne osoby nie zwracają na siebie uwagi.

Gość gość
roznica jest taka ze kobiety 25 letnie mysla juz o rodzinie, dzieciach, a faceci 26 o imprezach

Gość gość
To co napisałaś to dobre wychowanie. Gentleman zrobiłby to tak, że nie zwróciłabyś uwagi na takie drobiazgi xxx A czy bycie dżentelmenem nie jest ściśle związane z dobrym wychowaniem? Zwracam na to uwagę, bo mam tendencję do usilnego bycia samodzielną. I jak przechodzimy z kolegą przez drzwi on otwiera mi je i puszcza mnie przodem, to ja staram się tak zrobić, żebym następne sama otworzyła. Przechodzę pierwsza, ale to ja przytrzymuję je jemu. Tak samo z tą pomocą przy ciężarach. Czasem proszę o pomoc, ale jeśli o nią nie proszę i mężczyzna podchodzi, by mi pomóc, to ja się czuję dziwnie i niesamodzielna. Więc nie mogę nie zwrócić uwagi na takie rzeczy, bo to ja mam z tym problem :D A co do przeklinania, to miałam kolegę, który zawsze mnie upominał - kobiecie nie wypada i sam powtarzał, że stara się nie kląć przy kobietach (trochę mu nie wychodziło przy mnie), więc się na to wszystko wyczuliłam. Zwłaszcza, że przebywam od zawsze w towarzystwie przeklinających kobiet, więc jeśli rozmawiam z kimś i ta osoba nie klnie, to ja to zawsze zauważam. Przecież oni się nie afiszują ze swoim zachowaniem, to wszystko wychodzi od nich naturalnie, gorzej ze mną. Dodam, że ci wszyscy tak zachowujący się mężczyźni o których myślę mają mniej niż 40 lat. I przeważnie powyżej 20, choć niektórzy całkiem niewiele. Oczywiście to co wymieniłam, to nie jedyne zachowania.

Gość gość
By mieć szanse u Dżentelmena trzeba być dobrze wychowaną kobietą to jest minimum a wy nawet tego nie spełniacie wystarczy poczytać jak obraźliwie nazywacie prawiczków a to też jest mężczyzna i to często dżentelmen również

gość dziś Fajnie, tylko że najczęściej mężczyźni robią to w sposób cokolwiek wymuszony i raczej na pokaz. Mężczyzna z klasą zrobi to tak naturalnie, że nawet nie tego nie zauważysz. Niewielu jest takich:)

Gość gość
No naturalnie podchodzi: poczekaj, ja to zrobię. Ogólnie, jakoś to widać, czy wymuszone, czy nie. Pamiętam jak w pracy (praca fizyczna) miałam coś zrobić. Jakiś gość (po 40) rzucił, że on to zrobi. Ale powiedział to w taki sposób, tak bardzo bez przekonania, że w sumie, to nawet się nie zastanowiłam, czy mu pozwolić, a on mimo tych słów nawet nie drgnął żeby wstać i pomóc. Z kolei ci o których myślę że dżentelmeni robili to tak, że nawet by mi do głowy nie przyszło, że nie chcą tego zrobić. Ba, to brzmiało jakby zrobienie tego miało być wręcz przyjemnością dla nich :D

Gość gość
a ja się nie zgodzę, wielu mężczyzn jest po prostu dobrze wychowanych.

pulchny no i tobie tka samo jak mnie nie przepuszczaja w drzwiach, nie pomagaja dzwigac ciezarow itp itd. życie ;)

Gość gość
Fiku zmień środowisko! Młodzi mężczyźni są dobrze wychowani ja co chwila takiego widzę. Za to widzę również niewychowane młode kobiety aż wstyd.

Gość gość
Ale to może z czegoś wynika? Może w stosunku do mnie zachowują się z kulturą, bo i ja jestem (w miarę) miła, uśmiecham się, powiem coś miłego, szanuję tych ludzi, niezależnie od ich pozycji społecznej itp.?

Gość gość
Dzisiejsi faceci mają w sobie dokładnie tyle z dżentelmena, ile dzisiejsze kobiety z damy.

generalnei mi to wisi wystarczy mi ze moj prywatny brunet bedzie dżentelmenem, ale to nie ejst fajne.

Gość gość
niestety dżentelmeni wygineli razem z dinozaurami:-(

"Ba, to brzmiało jakby zrobienie tego miało być wręcz przyjemnością dla nich" - czyli dla gentlemana to wynika z samego wychowania ( wyuczonego nawyku), czy może z chęci niesienia pomocy innym ludziom ?

Gość gość
może wynikać z dobrego wychowania, niekoniecznie z tego, że pomoc komuś faktycznie sprawia tej osobie przyjemność. Z drugiej strony większości ludzi niesienie pomocy sprawia satysfakcję nawet jeżeli robią to tylko dlatego, że tak zostali wychowani.

Gość gość
A nie mam pojęcia. Ogólnie, ten co stwierdziłam, że nie chciał mi pomóc mimo że zaproponował, to właśnie wykazał się taką wyuczoną grzecznością. Kobieta ma robić coś ciężkiego - powinienem jej pomóc. I pewnie się ucieszył, że ja to zrobiłam sama. Może dżentelmen jest wyuczony, że należy pomagać ale i sam przejawia taką chęć? A może to wszystko wynikało z mojej postury, bo jestem drobna? No ale to już nie ma wpływu na wspomniane drzwi, czy wulgaryzmy. Ogólnie też dostrzegam u mężczyzn potrzebę zaopiekowania. Czy mi nie zimno, czy się za mną wstawić, czy być przy mnie jak jest ryzyko, że za coś zbiorę baty żeby mnie w razie czego bronić itp. I to w sensie każdy przykład to był inny mężczyzna, bez moich próśb o pomoc. Czy otaczanie kobiety opieką też jest elementem dżentelmeństwa? Bo mi się tak wydaje ale się nie znam.

Gość gość
zależy jak bardzo jest nachalne, równie dobrze to może być podryw