Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to reakcja po szczepionce?

Polecane posty

Gość gość

witam! moze ktoras z mam miala taka sytuacje, ja nie wiem, czy mam sie martwic i isc do lekarza czy poczekac... synek ma 3 miesiace, karmiony piersia, wazy 5,5 kg i przybiera regularnie. do tej pory robil kupke regularnie, nawet kilka razy dziennie (3-4). w srode dostal szczepionke na rotawirusa... nie bylo goraczki, ale zaczely sie kolki straszne, a ostatnia kupka byla w piatek wieczorem. daje mu infacol na kolke, popierdzi po tym ale pieluszki tylko obsikane... biedny moj maluszek, jak mam mu ulzyc? co robic?

Gość gość
To wyglada na NOP, nie szczep wiecej na to bo dziecku zniszczysz zdrowie. Wejdz na fejsbuk STOP NOP i grupe fejsową szczepienia.org i poczytaj

Gość gość
Nie czytaj tych popaprańców. O zdrowiu dziecka rozmawiaj tylko z zaufanymi i dobrymi lekarzami. Moje dziecko miała kilka takich epizodów z problem z wyróżnieniem, ostatecznie dawałam czopop, była mega kupa i ok. Nigdy nie łączyłam tego ze szczepieniami.

Gość gość
wiesz co ja bym mu dała czopek glicerynowy i jutro jak coś to do lekarza ,ale on płacze ??

Gość gość
U nas tydzień nie robił kupy i nic się nie stało.Był pogodny , nie płakał , nic nie dostawał , żadnych czopków i zrobił tak ot po prostu.

Gość gość
jejku i znowi zwalanie wszystkiego na szczepionki:/ błagam nie idz tą drogą, posluchaj dziewczyn, które ci podsunęła rozwiązania (czopki)

Gość gość
Przeczytaj sobie o karmieniu piersią . Dziecko nie musi robić codziennie kupy . Co innego jakby był karmiony modyfikowanym.

Gość gość
no wlasnie placze glownie podczas prob nakarmienia. ciagnie i puiszcza sutka. placze. daje mu krople na kolke, po chwili placzu kilka bakow i koniec. ja wiem, ze dziecko karmione piersia moze nie robic kilka dni, ale jemu ewidentnie cos w brzuszku kreci. bede kontrolowac, dzieki dziewczyny za odzew, jestem wdzieczna za wszystkie podpowiedzi.

Gość gość
Tak jak wyżej. .jezeli karmisz piersią nie musi kupy codziennie robić a jak sie boisz to daj mu czopka..to nie od szczepionki.

Gość gość
Heh, jestem przeciwniczką szczepień, ale nie wpadłabym na to, że brak kupy i kolki to reakcja poszczepienna:):D Autorko, dzieci kolkowe się zdarzaja i te kolki nie występują przecież od pierwszego dnia życia dziecka. Są i takie dzieci, na które nie działa absolutnie nic (żadne kropelki, herbatki, suszarki) i z tym też musisz się liczyć (o ile to jest powiązane z bólami brzuszka, bo o tym nie piszesz) Niestety może być też tak, że Twoje mleko po prostu dziecku nie służy- może coś w Twojej diecie jest nie tak, może jakaś alergia, może takie już masz dziecko,... Trudno powiedzieć. NOP to to napewno nie jest, rozbawiłaś mnie:D

Gość gość
To ja z 17,26 . A moze ma wzdęcia dlatego go męczy. Espumisan w aptece jest dużo takich specyfikow

Gość gość
1.reakcje niepozadane na szczepienie to m.in. zaburzenia ze strony ukladu pokarmowego i nie ma w tym nic zabawnego. 2.daje mu na wzdecia infacol. 3. zrobil kupke przed chwila, sucha i mala 4. to jeszcze nie koniec bo pierdzi i placze, ale wreszcie udalo sie go nakarmic

Gość gość
5. do tej pory wszystko bylo ok, a zaczelo sie od szczepionki w srode.

Gość gość
Mój synek też miał takie momenty w tym okresie,lekarz doradzil mu zebym raz czy dwa razu dziennie podawala mu mm i faktycznie to podzialalo,jakoś tak przepychala to co zalega w jelitach. Wcześniej dawalam mu czopki ale wiadomo,z nimi tez nie można przesadzic. Wątpię aby Wasz problem byl przez szczepionkę,pi niej jak już coś to moglby robić je częściej i bardziej wodniste.

Gość gość
Chciałam tylko przypomnieć, że szczepionka na rotawiRusa jest doustna

Gość gość
Żadne STOP NOP tylko zaufani lekarze. Szczepienia zostały wynalezione, aby chronić człowieka a nie mu szkodzić. Owszem, zdarzają się reakcje poszczepienne - ja zawsze przed szczepieniem czytam charakterystykę produktu leczniczego i zdaję sobie sprawę, że moje dziecko może mieć jakieś reakcje, w końcu to mały i "świeży" organizm. Polecam poszukać w Internecie informacji z zaufanych źródeł, gdzie wypowiadają się eksperci np. na stronie www.szczepimy.com.pl - ja miałam problem związany ze schematem szczepienia na pneumo i otrzymałam szybko fachową poradę :) a poza tym przy okazji dowiedziałam się, że w moim mieście maja być już niedługo bezpłatne szczepionki na pneumo, więc może mój synek się załapie na ten program :)

Gość gość
przeciez pneumo to naturalna flora bakteryjna czlowieka, 90% dzieci je ma. na dodatek chronia przeciw grozniejszym bakteriom jak gronkowiec, meningo, haemofilus. Szczepienie przyciw nim to ostatni debilizm nakrecany dobrym marketingiem. Moze szczepionki wynaleziono zeby chronic czlowieka ale to nie znaczy ze tak jest. Rozumiem ze takze zdajesz sobie sprawe ze Twoje dziecko moze miec ciezkie powiklanie poszczepienne, zagrazajace zyciu lub trwale okaleczajace?