Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kilka dni przed weselem rozwozi sie ciasto gosciom?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawia mnie to gdyz jedna moja kolezanka wreczyla nam pakunek z ciastem kilka dni przed weselem. Z kolei inna kolezanka juz nie. Powinno rozwozic sie ciasto przed weselem czy nie? Od czego to zalezy? Jezeli ktos daje pakunek z ciastem gosciom po weselu to trzeba tez rozwiezc ciasto przed weselem?

Gość gość
co???? ja nie wiem skąd takie zwyczaje bierzecie, goście jedzą ciasto na weselu, ewentualnie przy wyjściu dostają pakunek do domu i tyle

Gość gość
Zastanawia mnie to Po co wreczac ciasto przed weselem jak zazwyczaj daje sie po uroczystosci

Gość gość
ja za to dostałam, kawałek ciasta w ładnym ozdobnym pudełeczku od młodych, wraz z zaproszeniem na ślub i wesele, też pierwszy raz się z czymś takim spotkałam,ale przyznam,że bardzo miły gest i sama też od nich z papuguję

Gość gość
Kurcze .... Jedzenie z wesela zacznijcie na rok przed rozwozic... Ludziee...:-/

Gość gość
Na Slasku jest taki zwyczaj a bynajmniej byl z 10 lat temu a teraz to nie wiem czy nie zanikl

Gość gość
No na Śląsku dalej jest, ale to jest raczej tak, że rozwozi się kołacze osobom, które na weselu nie będą, a jest to jakaś tam rodzina.

Gość gość
gość dziś Zastanawia mnie to Po co wreczac ciasto przed weselem jak zazwyczaj daje sie po uroczystosci xxx żeby wyrwać od gości dodatkową kasę!!! za to ciasto trzeba dać kopertę z minimum 50 zł!!!