Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziś mamuśki założyły pewniw grube futra swoim "niuniom"

Polecane posty

Gość gość
10.07 niektórzy to jednak nie umieją czytać ze zrozumieniem . Ja wiem o co chodzi autorce , dziś kurtka cienka ok, ale przy ponad 20stopniach?

Gość gość
Witam. Widzę dyskusja trwa. 10.07 ale Ty błyskotliwa :-P zaskocze Cię ale moje dziecko było dziś na dworze w kurtce cienkiej i cienkiej czapeczce bo wieje że łeb urywa i jest 9stopni. Ale w poniedziałek jak było ciepło , ponad 20st. To dziecko miało bluzkę z krótkim rękawem i bez czapki, bo ubieram odpowiednio do pogody.

Gość gość
na pewno kombinezony :D

Gość gość
Ojej przecież to zależy od tego czy dziecko ma 5 miesięcy, 15 miesięcy, czy 5 lat, 5 latkowi przy ponad 20 zalozylabym bluzke z krótkim rękawem, a 5 miesięcznemu cieniutka bluze

Gość gość
No jasne że niemowlak będzie ciut inaczej ubrany ale autorka ma dużo racji, bo sama na własne oczy widziałam jak dziecko biegające ok 3-4lata miało w poniedziałek bluzkę z długim rękawem i kamizelkę grubą plus czapka, mój rówieśnik biegał w bluzce z krótkim rękawem, było 25st. A dziś dla przykładu zimno 8st, wiatr idzie mama taka i dziecko w wózku na oko 8miesięcy. Miało na sobie cienką bluzkę , bez czapki. TYLKO :-( ja bym zmarzła. Mój w cienkiej kurtce. Ja nie wiem jak wy się ubieracie

Gość gość
Nie, moje dziecko dzis tez bez czapki bo jest 18 stopni. Nawiasem mówiąc śmieszą mnie nowobogackie panie, które mają zarę za ekskluzywny sklep i szczyt luksusu. Zwykłe azjatyckie szmaty.

Gość gość
Ja tam dzisiaj o 7 jak byłam z psem to miałam kurtkę zimową i żałowałam, że nie założyłam rękawiczek. :o Teraz nie wiem, bo na razie siedze w domu nad papierami. Widzę, że słoneczko jest, ale jaka temperatura to nie wiem.

Gość gość
W samej bluzeczce? Brr no ale ona nowoczesna taka

Gość gość
a ja dziś w kurtce, lat 27 :)

Gość gość
Za bardzo chuchacie. Ja mojemu włosy zgoliłam bo ma gęste i go przegrzewają. Pieluchę wywaliłam, lepiej niech leje pod siebie niż tyłek odparza. Biegał już boso po porannej rosie, bo zdrowo.

Gość gość
autorko kochana sorry ale inteligencja zes nie blysnela jesli juz to checia wyzycia frustracji zgorzknialosci czy czego tam jeszcze nie wnikam.Wiadomo ze pogoda pogodzie nierowna możesz miec 20 stopni ale np zimny wiatr i co wtedy tez nie zakładasz czapki dziecku?Albo moze byc np deszcz ale byc duszno i cieplo.To co wskazuje twoj termometr za oknem nijak sie ma do temperatury odczuwalnej na zewnatrz.Jestes mama wiec chyba powinnas wiedziec.Dyskusja beznadziejna ale postanowilam odpowiedziec autorce bo zdziwil mnie jej poziom prostacwta :-)

Gość gość
A dzisiaj ja o godz 10 wyszłam z dzieckiem 2 lata na spacer i założyłam mu bluzę, bezrekawnik i czapkę bawełniana, rajtuzy cienkie pod spodnie, wiatr wiał, dobrze czy źle ubralam?

Gość gość
gościu z 14:29 dobrze ubrałaś moja była podobnie ubrana

Gość gość
"autorko kochana sorry ale inteligencja zes nie blysnela jesli juz to checia wyzycia frustracji zgorzknialosci czy czego tam jeszcze nie wnikam.Wiadomo ze pogoda pogodzie nierowna możesz miec 20 stopni ale np zimny wiatr i co wtedy tez nie zakładasz czapki dziecku?" jak jest 20 stopni i nawet większy wiatr to nie będzie zimno na tyle żeby zakładać czapę bo odczuwalna może wtedy być 15 st. :/ Jak ostatnio było 20 a nawet powyżej 20 stopni codziennie widywałam matk wariatki, których dzieci byly pubierane w czapki,szaliki,polary a same w bluzach lub cienkich bluzkach i kurteczkach lub bez Do mojej pracy do koleżanki wpadła w odwiedziny dziewczyna z rocznym dzieckiem, z komentarzem ale upał dzisiaj wyrozbierana, a dziecko miało bluzę,na to polar i bawełnianą czapkę zawiązywaną pod szyję bo jak tak siedzi w wózku to go wiatr zawieje :/