Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sposoby i środki na przeziębienie

Polecane posty

Gość gość

Mój 3,5 latek znowu chory. Mam już dość. Co podajecie swoim dzieciaczkom na katar/ kaszel? Na oskrzela/płuca/ krtań mu nie zachodzi. Lekarz daje nam zawsze groprinosin, ale mam wrażenie, że on już na syna nie działa. Praktycznie od lutego choruje- tydzień chory, tydzień zdrowy.... (pierwszy rok w przedszkolu) Macie jakieś sprawdzone środki?

Gość gość
Bombarduję domowymi sposobami i na szczęście prawie zawsze działa. Syrop z cebuli, herbata z lipy, herbata z kwiatów czarnego bzu, czosnek, miód, żyworódka. Ostatnio gdy to nie wystarczyło i w końcu poszłam do lekarza, bo miał okropny kaszel i dostał syrop wykrztuśny hederasal i sinecod na noc. Tyle że mój trochę młodszy 2, 5 roku. 3 razy w tygodniu chodzi do klubu malucha na 7 godzin.

Gość gość
Również jestem za domowymi sposobami na walkę z przeziębieniem, a z syropami na kaszel to nie wiem czy w tych Twoich co napisałaś jest w składzie KODEINA I dextrometorfan sprawdź na przyszłość za nim podasz syrop dzieciom lekarze często przepisują syropy z kodeiną dzieciom młodszym niż zaleca producent leku. Dlatego dokładnie trzeba czytać informacje na opakowaniu syropów i przestrzegać ich dawkowania.

Gość omaga
Ja jeśli już podaję syrop na kaszel to tylko ziołowy dicotuss , który nie ma tych wszystkich świństw