Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Ojciec alkoholik itd

Polecane posty

Gość gość

Witam. Tak wiem takich tematow jest masa ale ja chcialbym opisać swoja historie rodzinna. Moj ojciec był 4 razy na odwyku w ciagu 20 lat, nadal pije i co gorsza jezdzi samochodem. W nocy pije ze ledwo chodzi a o 8 jedzie do miasta juz. Jakies 2 msc temu spadł ze schodow, rozbil łeb, była policja, byli swiadkowie i nic. Co moge zrobic w tej sprawie ? Czy tylko telefon na 112 jak wyjedzie pijany ? Dzisiaj od rana juz sie kłocił z mama (są rozwiedzeni ale nie maja uprawomocnionego podziału majątku) wiec poszedłem do nich i zacząłem wyjasniac sprawe. Alkoholik probował "uciec" z kuchnii po tym jak zaczałem go "atakowac słownie" min. ze jest alkoholikiem, chlał cale życie, nic nie osiągnął itd. Wiadomo ciezko slucha sie prawy i nikt by nie chcial tego sluchac. Po za tym co moze miec w głowie osoba ktora od 45 lat pije, z reszta 4 razy odwyk i zero jakiej kolwiek zmiany ? 25 lat temu pobił moja mame ze straciła dziecko w sobie (ma obdukcje i wszystkie papiery, nawet były jakies powikłania) , sad nic z tym nie zrobił. Po rozwodzie z majatku wycenionego na 550 tys zł. Mama dostanie 3,5h ziemi i musi spłacic tego alkoholika (jakas tam jego kuzynka jest kims waznym w sadzie rejonowym) dodam ze ten kawałek ziemi jest wart 150 tysiecy a musi spłacic jakies 100 tysiecy. Pytam sie gdzie jest sprawiedliwosc w tym kraju ? Alkoholik ktory pobil zone ze stracila dziecko dostaje dom, budynki przy domu, 3,5h ziemi i do tego 100 tysiecy złotych ? To jest podzial majatku ? Dlaczego tak sie dzieje w tym chorym kraju ze jak masz znajomosci masz wszystko i jestes zawsze "na prawie" ? Dodam ze mama z adwokatem napisała odwołanie do poznania ? Czy to cos da ? Moze ktos wie co powinno sie zrobic ? Dodam ze nie zalezy mi na ojcu, moge wgl tu nie przyjezdzac, niczego mnie nie nauczyl, widzialem tylko jak chodzi pijany. Z gory dziekuje za pomoc.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować