Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupiłam zmywarke już pierwszego dnia tego pożałowałam

Polecane posty

noo ale ok, ale resztki rzarcia z talerzy i tak spłukujesz ? Prawda??? Choćby nawet nastawiać co dwa dni, to będzie smierdziało,,

i gotowe ,teraz moge posiedziec i popisac:D:D:D:D:D:D

Gość gość
no u mnie przez cały dzień wychodzi więcej naczyń do umycia jak 4 talerze. A tak na bieżąco wkładam do zmywarki którą właczam na nocną taryfę. Dla przykładu- śniadanie 4 kubki, 4 talerze, sztućce. Obiad 4 talerze, 4 kubki, jakieś miski od przygotowywania obiadu, surówki. Podwieczorek kolejne talerzyki, kubki od kawy herbaty. Miseczki po budyniu/ kiesielu. Kolacja znowu talerze, kubki... i to tylko 4 osobowa rodzina.A co do ynteligentnych inaczej to przykro mi ale dzieci 2 letnie po sobie nie zmyją naczyń a mąz po pracy ma inne obowiązki- dzielimy się nimi. Ja wolałabym np. nie naprawiać auta w zamian za mycie garów:D

Gość gość
mieszkam sama i mam zmywarke 45 i sobie chwale. to ze wy lubicie sie dla tych 15/20 zł na msc umordować zmywaniem garów po całym dniu w pracy nie znaczy ze kazdy tak musi :)

Gość gość
Prać też można ręcznie. Tylko po co?

nasze mamunie dawaly sobie rade ,po pracy czy przed pozmywac po calej szescioosobowej rodzince ,po swiatecznych ,urodzinowych libacjach :)))to byly kobiety ze stali:)))nie potrafily narzeekac ,byly szczesliwe ,zadbane ,mialy czas na wychowanie ,na prace , na relax itd:)i jeszcze oczywiscie na sex:))

Gość gość
to wszystko prawda tylko po to jest postęp technologiczny zeby nasze zycie stawało sie przyjemniejsze i lzejsze. i zmywarka nam to daje. czas wolny, który dla mnie jest o wiele bardziej wazny niż te pare złotych na miesiac

Gość gość
jasne, na moje to możesz prać w strumyku , a wieczorami wystrugiwać dzieciom zabawki:D i dlaczego korzystasz z komputera skoro twoja matka nie musiała deklu?

>>>A co do ynteligentnych inaczej to przykro mi ale dzieci 2 letnie po sobie nie zmyją naczyń<<< X To smutne, że uważasz własne dzieci za ynteligentne inaczej :D :D :D.

>>>Prać też można ręcznie. Tylko po co?<<< x A prałaś kiedyś? Bo ja przez m-c tak i wiem, że jest to coś zupełnie innego od mycia naczyń :(.

>>>Tylko napisz mi po co? Dla zasady,że ludzie kiedyś nie mieli takich rzeczy i musieli więcej czasu przeznaczać na obowiązki domowe my rownież musimy ?<<< x Np. po to, by dzieci uczyły się obowiązkowości. Takie mycie naczyń nauczy je pracy i jej organizacji.

Gość gość
Prałam, w domku letniskowym nie mam pralki. Auta też można nie mieć, toalety, prysznica, internetu. Kiedyś ludzie bez tego żyli, teraz też można. Tylko po co?

Misiu bidulku recznie prales? :D raz jak pralka sie popsula , maz koszulke wykrecal, az sie dwa razy wieksze zrobily... Idac z postepem techniki to teraz dzieci nie wiedza co to skakanka... korzystajmy z dobrodziejstw ale kurcze ja wole miec w w domu trzy kompy i nie klocic sie z dzieckiem i mezem, niz zmywarme ktora zaoszczedzila by czas na te klotnie....

jak trzeba to i recznie wypiore ,naczynia umyje:))) to zadna filozofia:)))

Gość gość
Obowiązkowości dzieci można nauczyć przy myciu podłóg czy odkurzaniu. Mycie oślinionych łyżek (ble ;/) nie jest do tego niezbędne.

Gość gość
jak zużywacie mnóstwo wody na prysznice to wam nie szkoda bo moda jest na prysznice a nie wanny, tak samo zmywarki :D wole myć ręcznie, raz dwa i mam umyte lenie śmierdzące :D

Gość gość
przyznaj się że zarabiasz 1200 na rekę i cie na zmywarkę nie stać:D każdy debil umie umyć gary:D

Gość gość
Ja nawet nie odkurzam, bo mam robota, ktory to robi, a ludzie recznie gary myja, masakra. Nie lepiej ten czas spedzic z dziecmi niz przy zlewie?

>>>Misiu bidulku recznie prales?<<< Pralka padła, a okazało się, że wniesienie nowej wymaga rozebrania połowy przedpokoju :(. W końcu udało się załatwić silnik do tej starej :). x >>>Prałam, w domku letniskowym nie mam pralki.<<< Kup sobie taką mini-Franię, za stówę. Można ją bez problemu wpakować do bagażnika i awaryjnie wykorzystywać podczas wyjazdów. Bardzo duża wygoda.

Gość gość
przyznaj się że zarabiasz 1200 na rekę i cie na zmywarkę nie staćsmiech.gif każdy debil umie umyć garysmiech.gif x zarabiam 6 tys miesiecznie, stara prukwo i stać mnie na zmywarke ale jej nie potrzebuje nie mam nawet dużo talerzy bo i rodzina mała to po co? a swoją drogą to nie ładnie śmiać sie z ludzi którzy mało zarabiaja prostaczko, ale pewnie sama tyle zarabiasz i projektujesz :D

>>>przyznaj się że zarabiasz 1200 na rekę i cie na zmywarkę nie stać każdy debil umie umyć gary<<< x Ja przyznaję się, że wstawienie zmywarki, wymusiłoby przestawienie w niewygodne miejsce, szafki z garami i to jest główny powód, mojej niechęci do instalowania zmywarki.

Gość gość
skoro każdy debil umie umyć gary a ty nie to sama o sobie swiadectwo wystawiasz :D ciekawe jak kiedyś wysiądzie prąd to co zrobisz :D wychowałam sie w czasach kiedy komputerów nie było i bardzo sie z tego powodu ciesze bo miałam fajne dzieciństwo, wspomnienia a teraz dzieciaki od dziecka siedzą głowami w komputerach i tabletach i nawet nie wiedzą co zabawa w berka

Gość gość
szkoda że nie wymyślili jeszcze sampodcierającą maszyne do wycierania du/py też pewnie zalecałybyscie jej kupienie bo reką to marnowanie energii :D

Gość gość
Martusiaoop własnie zmywarka jest bardziej oszczędniejsza inaczej wiecej wody zurżyjesz

Gość gość
tak dzieci z nosami w tabletach a kafe matki kury domowe na kafe:D

>>>polecam camping-mini pralki<<< Mam to samo, tyle, że dałem za swoją, jakąś stówę w TESCO. Są bardzo lekkie, ale niszczą rzeczy puszczone na dłużej, więc tak na 5min max.

misio1 dziś :)))) ja i tak na urlopie piore recznie :)) w jeziorze pieknie brud plamy schodza :)))15 minut i gotowe i opale sie przy tym:)))

Gość gość
Chciałabym zaznaczyć,że podcieranie się ręką i papierem jest wyjątkowo niehigieniczne jezyk.gif Sama bym sobie kupiła taką specjalną japońską deskę ( mozna kupić już za 5000 zł - myje Cię tam od dołu) ale się za późno obejrzałam i remont był już wykonany. x no sierota, nawet du/py sobie podetrzeć nie ma, strach pomyśleć co z dzisiejszych dzieci wyrośnie nie będe umiały uprać i umyć talerzy