Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje życie to porażka. Nawet na utylizację sie nie nadaję

Polecane posty

Gość gość
no nie wiem czy tak doskonale,skoro życzysz innym źle i byś zatłukł kogoś tylko dlatego,że ośmielił sie wspomnieć o Bogu

Gość gość
nudzisz to ty antyreligijny gościu, twoje narzucanie materialistycznego podejścia każdemu jest bez sensu, to tak samo jak przekonywanie osób nie wierzących w miłość tych wierzących, że miłość nie istnieje jałowe i bezsensowne

Gość gość
Co uważa za prawdę taki ograniczony ksenofob jak ty interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg, a nawet mniej :) Inteligencją to nie grzeszy ktoś kto uważa subiektywną opinię za "prawdę" której nie da się zaprzeczyć. Ale z reguły im mniejsze IQ tym większa mania wielkości. Cóż, jakoś trzeba sobie zrekompensować własne braki.

Gość gość
tylko tu nie powinno być tej dyskusji....przepłoszyliśmy właścicielkę tematu ;) ja i tak nie rozumiem o co ci chodzi,bo z taką nienawiscią do wiary to sie nie spotkalam rozumialabym oburzenie gdybym zmuszala kogos do wiary ale tak nie jest wiec nic sie nie dzieje przykre jest ze uwazasz ze wiara niszczy komuś życie,bardzo często ktoś sie trzyma przy życiu właśnie dzięki wierze,to mu daje nadzieje

Gość gość
lepiej juz nie pisz rozróżniam

Gość gość
w takim razie wielkie dzięki za oświecenie mam nadzieje,że nie masz już ochoty mnie zabijać

Gość gość
uff,to dobrze :) to masz takie piwo http://obrazki.elektroda.net/44_1279824981.gif czyli umiesz wybaczać :) to świetnie tak,wiara we własne możliwości jest ważna,tylko często ludzie nie wiedzą jak w siebie uwierzyć i co im może w tym pomóc,bo nie umieją wierzyć tak po prostu. A rodzice zamiast wychować dziecko tak,by czuło sie wartościowe,to je dodatkowo poniżają. A gdy naprawde wierzy sie w Boga,to nagle wszystko staje sie możliwe,nawet cud. Bo skoro Bóg może czynić cuda a jesteśmy jego stworzeniami to i nas też stać na wiele. Tylko trzeba to z siebie wykrzesać,odkryć to w sobie. Nie mówie,że jest to niemożliwe gdy sie nie uznaje Boga,ale często po prostu łatwiej w ten sposób. A skoro autorka i tak wierzy,to wlasnie mogloby to jej ulatwic gdyby tak na to spojrzała. A przy tym korzystać z życia tu i teraz nie myśleć o tym co będzie kiedyś.

Gość gość
a prawo przyciagania tez moze pomoc na wiare w siebie,róznego rodzaju afirmacje,mówienie sobie pozytywnych rzeczy zamiast tych negatywnych,zamiast "jestem brzydkim zerem" " kocham siebie,jestem wspaniała"

Gość gość
Yhym, bo ta korelacja to taka oczywistość jak 2 + 2. I oczywiście każdy ma pojęcie o psychologii. "I nigdy nie broń przegranej sprawy bo niczego nie zyskasz i własnych słów będziesz się tylko wstydził." - skoro już śmiesz kogoś umoralniać to może sam z tych swoich rad korzystaj?

Gość gość
- skoro już śmiesz kogoś umoralniać to może sam z tych swoich rad korzystaj? x Wiem że będę swojej ciekawości żałował ale zapytam ;) Z jakich to własnych rad powinienem skorzystać i co świadczyłoby o tym że już nie korzystam?

Gość gość
u mnie jakoś wcale to sie nie wyklucza :) potrafie docenić to życie chociaż spodziewam sie,że śmierć to iluzja. Potrafie cieszyć sie chwilą nie mniej niż jak myslałam,że po smierci nic nie ma,a moze nawet bardziej. Ogolnie niezaleznie od tego,co bedzie kiedyś powinno sie żyć teraźniejszością. Tu i teraz a nie kiedyś tam później. no z tymi wyzwaniami krok po kroku to sie zgadzam

Gość gość
dokładnie. jedno nie wyklucza drugiego. ale jak ktoś ma ograniczony łeb to nie zrozumie.

Gość gość
trudno,nie musimy przecież. :)