Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eszka234

RODZĄCE W SIERPNIU 2015

Polecane posty

Gość gośćterka
lawlii, też mam od jakiegoś czasu problemy ze spaniem. Ostatniej nocy na przykład zasnęłam o 1:00, a obudziłam się o 5:00 i już nie mogłam spać. Dodatkowo jak mąż głośniej chrapie to też się budzę. Ale o dziwo nie chodzę na razie niewyspana.

Gość gośćrozter
Anna w którym tyg ciąży jesteś ? Ja mam niedługo wizytę i nie mogę się juz doczekać kiedy zobacze nasze maleństwo. Dziś pierwszy raz opuchly mi mega stopy ze aż mnie bola. Eh..i do tego dokucza mi watraba a tu jeszcze 3 miesiące...

Gość gośćrozter
Dziewczyny jakich kremów uzywacie na rozstepy ? Napiszcie proszę tez co jecie ?

Gość Eszka234
Szczerze? Te kremy wydają mi się przereklamowane ale może jestem wyjątkiem ;) smarowałam brzuch całą ciążę a rozstępy i tak się pojawiły w ostatnim miesiącu.Teraz postawiłam na zwykłą oliwkę dla niemowląt :)

Gość zagadka1982
czesc dziewczyny mnie kiedys w aptece powiedziano ze niewazne czym sie smaruje ale wazne jak czesto. takze jak jest duzy brzuch i skóra zaczyna swedziec to od razu sie smarowalam, czyli co najmniej 2 razy dziennie w wysokiej ciazy i na szczescie odpukac nie mam rozstepow. ale to chyba tez zalezy od genow, jaka ma sie skóre.

Ja smaruje brzuszek raz Palmersem a raz oliwka Babydream dla kobiet w ciąży która pięknie pachnie a resztę ciała balsamem za każdym razem innym ;)

gośćterka>> no wlasnie, ja tez czesto niby nie jestem zmeczona, ale predzej czy pozniej czuje sie jednak dziwnie, jak zombie :P ale odpukac ostatnie dwie noce to nawet spalam, z przerwami na siku, tabletke na zgage :P ale ogolnie dawalam rade :) ja mam tendencje do rozstepow, wiec nawet sie nie ludze, juz mi sie pojawily symetrycznie po bokach brzucha, smaruje sie sexy mama z bielendy bo niby taka fajna, ale podejrzewam, ze czym bym nie smarowala, to i tak bym sie tego badziewia nabawila :O ale sie nie przejmuje co do diety jem to co zawsze, troche ostatnio zaniedbalam owoce :O i na za duzo coli sobie pozwolilam, ale wyniki mam normalne, mysle, ze sie ogarne z dieta troche, zeby zdrowsza byla. no i moja pieta achillesowa sa slodycze :O

Gość gośćrozter
Ja właśnie stosowalam palmersa balsam, ale jego zapach pod koniec opakowania mnie dobił - słodki strasznie, taki mdły. Teraz uzywam bio oil ale długo się wchłania przez co mnie denerwuje. Jak na razie to mam jednego rozstała, ale cos czuje ze na tym się nie skończy. Dziś w ogóle przezylam szok w nocy. Takie miałam bóle, ze myslalam ze grafie na pogotowie. Wczoraj pozwolilam sobie na ciepła drozdzowke i chyba wątroba albo trzustka sie odezwała. Masakra. W pewnym momencie tak mnie bolal brzuch, plecy, pod żebrami no normalnie wszędzie ze się wystraszylam ze rodze ( to moja pierwsza ciąża wiec nie wiem jak to jest z porodem) Dziś same lekkie rzeczy jem. A i wczoraj pierwszy raz mi mega opuchly stopy...

Gość gośćrozter
Widzę, że o stopach pisałam. Dziewczyny, ja jestem zakręcona z tymi ciuchami i nie wiem ile czego powinnam mieć dla dziecka na sam start. Doradzicie cos ?

Gość gośćrozter
Moj maz jak się urodził to miał 5 kg i był 60 cm dlugi. Ja jak się urodziłam miałam ok 4 kg. Mówiła mi teściowa, ze jak mały będzie tez taki duży ( mój maz i ja jesteśmy wysocy i nie jakieś chudziny) to ze będę potrzebować ciuszki w rozmiarze 62. Czy to możliwe ? Bo juz sama nie wiem w jaki najmniejszy rozmiar powinnam się zaopatrzyć.

Gość zagadka1982
jak sami jestescie wysocy, maz urodzil sie duzy ty tez to chyba bym sie nastawiala ze dziecko tez raczej nie bedzie male. jesli urodzisz dziecko pod 4kg to faktycznie ciuszków w rozm 56 ci nie potrzeba

Gość gośćrozter
To wstrzymam się na razie z kupnem takich małych do USG w ostatnich tyg Dziewczyny, w jakim tyg najlepiej zrobić USG 4D ? I czy warto ?

Gość gośćrozter
Dziewczyny mój maluszek ma juz niecałe 1100 g i rośnie bardzo dobrze. Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Na plusie mam juz 16 kg :/ ułożył się juz główka w dół :)

Gość Eszka234
To wagowo podobnie do mojego który już ma 1250g :) Ja właśnie zaczęłam 29tc :)

Gość gośćrozter
Ja jestem 26 tydzień ;) jak ten czas leci. Niedawno trzymałam test w dłoni i plakałam a teraz juz koniec 6 miesiąca.

Gość gość
Dziewczyny mam pytanie. Jeśli jestem w 24 tyg i 1 dzień to podaje ze jestem 24 tyg w ciąży czy 25 ?

Gość Eszka234
25tc :)

Gość gość
To mnie właśnie zastanawiało bo położna tak do mnie mówi ze 25 a lekarz, ze 24. I sama juz nie wiem.

to wyglada na to ze moja kruszynka naprawde bedzie kruszynka:)

Gość gość
To mnie właśnie zastanawiało bo położna tak do mnie mówi ze 25 a lekarz, ze 24. I sama juz nie wiem.

Gość Eszka234
Bo lekarze liczą skończone tygodnie :) i np jak rodziłam pierwsze dziecko to wpisali mi poród w 39tygodniu a był już 40 ale nie skończony:)

Gość Eszka234
Hej :) co tu taka cisza ? :)

Gość gość
Ja nie smarowałam brzucha i nie mialam rozstępów a urodzilam w 40 tyg.syna z wagą 3.990 kg.Natomiast w drugiej ciąży -bliźniaczej,smarowalam brzuch a rozstępy dostałam.

Gość gość
Eszka-co szpital to inaczej.Urodziłam w 38,6 tyg.a wpisali mi w książeczce poród w 39 tyg.Drugie dziecko rodziłam w innym szpitalu w 36,5 tyg.a wpisali mi poród w 36 tyg.

Gość gośćrozter
Hej dziewczyny. Czy juz naprawdę nie ma tu nikogo, kto ma termin na sierpnia ?? :(

Gość gośćrozter
Ja podaje również skończone tygodnie bo tak tez mówi mój gin.

Gość lawlii
Ja sie melduje :) bylam ost na wizycie we wtorek, maluch wazy 1500 g :) jestem juz w 30 tc. Za 2 miesiace i 7 dni mam termin. Nastepna wizyta za 4 tyg. Z polozenia glowkowego zmienil na miednicowe :O ciekawe cyz sie odkreci jeszcze. Ogolnie wszystko spoko, ale dzis w nocy sie troche przestraszylam - przez jakis kwadrans mialam dosc silny bol jak na okres :> czyzby to byly te przepowiadajace???

Gość gośćrozter
Cześć lawlii :) czytalam, ze te skorcze nie są bolesne, ale nie wiem jak to jest w praktyce bo ja ich nie mam raczej. Tzn czuje czasem jakieś rozciąganie ale nie wiem czy to tez to.

Gość Eszka234
lawli- ja dziś też miałam w nocy takie bóle i nie mogłam spać i to są chyba te skurcze przepowiadające ale nie jestem pewna bo w pierwszej ciąży na tym etapie ( 29tc) tak nie miałam. Ogólnie w tej ciąży czuję się dużo gorzej niż w pierwszej i odliczam ile jeszcze do końca :O