Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eszka234

RODZĄCE W SIERPNIU 2015

Polecane posty

Gość gość
czemu nikt sie nie odzywa? dziewczyny piszcie Eszka na kiedy masz termin?

Gość Eszka234
Ja się odzywam :) czasem ciężko znaleźć czas na neta bo mam małe dziecko w domu i trochę się przy nim nagonie ale jestem na bieżąco.Tak jak pisałam w środę miałam wizytę jestem w 34tc i termin porodu wg OM mam na 9 sierpnia a wg USG do tej pory wychodziło 4-5sierpnia ale lekarz ostatnio powiedział po USG,że synek waży 2700g i teraz mi wychodzi termin niby na 25 lipca ale mówi że tym nie ma co się sugerować:)

hej dziewczynki ja mam termin na 7 08 ostatnio bylam u lekarza jakies 2tyg temu i maly wazyl 1960 g teraz nie wiem ile wazy troche mnie ostatnio nastraszyl bo od 2 do 4 nie spalam nic sie nie ruszal a mialam skurcze i bol brzucha poszlam jednak do wanny i mi przeszlo a nastepnego dnia rano tez sie nie ruszal i juz chcialam jechac na ip ale sie powstrzymalam bo jak zaczol boksowac to wiedzialam ze jest wszystko ok :) nastepna wizyta na 12 .07

Gość Eszka234
anusia878780 to masz termin prawie jak ja :) i nawet wizytę podobnie bo ja idę 8 lipca :) a mówił Ci coś lekarz o liczeniu ruchów dziecka? u mnie to druga ciąża ale jak mały się za długo nie rusza to panikuje i najchętniej odrazu bym jechała do szpitala ;)

Gość anusia878780
Nic mi nie mowil to moja rowniez 2ciaza i rowniez jak ty panikuje jak nie rusza sie ja juz mam wycyrklowane o ktorej sie budzi i jak o danej godz nie daje znaka to budzi we mnie nie pokoj dzis ide do okulisty zbadac wzrok

Hej dziewczyny , chciałabym dołączyć do tematu, termin mam na 22sierpnia , ale wg usg 8sierpnia , a więc zobaczymy. Wyprawka prawie cała, wczoraj kupiłam wózek :) Będę miała synka ,18.06 na wizycie ważył 1998g. Jest to moje pierwsze dziecko , dlatego nie jestem aż tak bardzo obeznana. Stąd moje pytanie , czym planujecie przykrywać dziecko w wózku - kołderka czy śpiworek (bo słyszałam,że to też dobre rozwiązanie) ?

Gość Eszka234
Karoola witaj :) Co do przykrywania dziecka to ja na początku dawałam do rożka i oprócz tego kocyk albo sam kocyk bez rożka :) śpiworek miałam ale synek nie chciał w nim spać a kołderka przydaje nam się dopiero teraz jak ma prawie 2lata :)

Dzięki za odpowiedz :) Też macie problemy ze snem , w sensie ból w kroczu podczas przekręcania się na drugi bok? jak sobie z tym radzić ? bo ja budzę się kilka razy w nocy i już nie mam pomysłu, co z tym zrobić ;<

Gość Eszka234
Ja jestem w 35tc i nie pamiętam kiedy się ostatnio wyspałam :O nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji do spania,wszystko mnie boli a obrócenie się z boku na bok to masakra. "Pocieszam się" faktem ,że do porodu już blisko. r_j elilu i reszta zaglądacie tu jeszcze? Co tam u was słychać ? :)

ja juz od dluzszego czasu mam problemy ze spaniem, nie dosc ze ciezko obrocic mi sie z boku na bok to mala w nocy kopie jak szalona a w dzien spi;) mam nadzieje ze jak sie urodzi to sie przestawi;)

Gość gość
Ja też jestem w 35 tygodniu. Też się cieszę ze bliżej końca A z drugiej strony strach jak to będzie... mam termin na 10 sierpnia. Moja torba już spakowana :) mam chociaż spokojna głowę

Ci pakujecie do torby ? Bo planuje się za to zabrać, ale jak na razie nie wiem od czego zacząć..

Gość Eszka234
Ja już torbę też mam spakowaną :) i ciągle wrażenie,że czegoś zapomniałam spakować ;) ale mieszkam nie daleko szpitala więc nawet jeśli rzeczywiście czegoś zapomne to ktoś podrzuci :)

ja mam termin na grudzien, nie stresuje sie bo to drugie dziecko, mam wozek po starszym, mam super mami poduszke, lozko i ubranka

wczoraj bylam na usg i nasza mala w 32tc wazy 1950g to duzo czy normalnie??

Gość Eszka234
Nasz synek w 31tc ważył 1800g a w 34 tc czyli jak ostatnio byłam 2700g i lekarz mówił,że jest ok ale na tym etapie dzieci różnie rosną :) zresztą nie patrzyłabym na wagę z USG bo pierwszy syn miał niby 3300 ( usg robione kilka godzin przed porodem) a urodził się z wagą 3700

Gość gość
dziewczyny mam takie nie typowe pytanie, po kazdym stosunku z mezem strasznie boli mnie brzuch, okropnie sie spina i sciaga czy tez tak macie?? dlaczego tak sie robi i jak radzicie sobie z tym bolem

Gość paulalina
Cześć dziewczyny. Ja jestem w piątym tygodniu. Za tydzień mam swoje własne wesele więc strzał w 10 :D:D Strasznie się boję że coś pójdzie nie tak. Myślicie że mogę normalnie szaleć? Nie mówię o alkoholu tylko o tańcach. O ciąży na razie wiedzą tylko rodzice moi i narzeczonego.. Jest zbyt wcześnie by informować wszystkich.

Gość gość
hej a jak to jest z tym opalaniem, mozna czy nie mozna?? rozumiem ze brzucha nie wolno ale co z reszta ciala?

Gość Karoola_1
Co do opalania to słyszałam ,że można ale nie za długo i po posmarowaniu się kremem z wysokim filtrem, bo skóra kobiety w ciąży jest bardziej podatna na promienie UV i można się poparzyć.. :( oczywiście osłaniając brzuch i nie w godzinach szczytu czyli 11-15 kiedy słońce najbardziej grzeje i jest strasznie zdradliwe.. Co do napinania się brzucha po stosunku , to podczas niego u kobiet wydziela się hormon oksytocyna, która odpowiada za skurcze macicy , dlatego brzuch się spina :D

Gość Eszka234
Hej dziewczyny Wy też się tak "super" czujecie? :O 36tc i ja już mam dość.Boję się porodu ale odliczam ile dni do terminu i chciałabym już urodzić

Gość zoe84
Też już mam dosyć :( Jest mi gorąco, czuję się gruba , mam opuchnięte nogi i hormony mi szaleją! Byle co potrafi mnie wyprowadzić z równowagi. ...

Gość Eszka234
No to jakbym o sobie czytała... dobrze,że już niedługo:)

Gość Modliszka22
Witajcie, rzadko zaglądam, ale teraz mam chwilkę. 33 tydz ciąży, a wg usg synek waży 2600, mam już umówione cc na 17 sierpnia, chyba że coś szybciej się za dzieje samo :) Również nie mogę spać ani się przekręcić w nocy, wszystko mnie boli...

Gość anna92
rowniez chcialabym miec juz porod za soba chociaz strasznie sie boje. jest to moja pierwsza ciaza i kompletnie nie wiem czego moge sie spodziewac, skad bede wiedziec ze to juz czas??

Gość Eszka234
Ja w pierwszej ciąży byłam tydzień przed porodem w szpitalu.W dzień porodu dziwnie się czułam od samego rana i miałam takie przeczucie,że to chyba TEN DZIEŃ ;) ale lekarz mnie rano zbadał i mówi,że nie ma rozwarcia i na poród jeszcze trochę muszę poczekać bo nie zanosi się na to.Od 13 zaczęłam mieć skurcze ale niezbyt bolesne więc się nie przejęłam skoro "do porodu daleko". Później zaczęły się konkretne bóle więc na spokojnie zgłaszam to lekarzowi a on po zbadaniu mnie mówi,że pełne rozwarcie i rodzę:) Chciałam znieczulenie bo od początku nie wyobrażałam sobie rodzić bez tego ale było już za późno zresztą za chwilę miałam już dziecko przy sobie Poszło ekspresowo ale strach był bo wcześniej się nasłuchałam jaki to ból itd :) Teraz niby wiem co mnie czeka i mówią,że drugi poród łatwiejszy ale jeszcze bardziej się boję.

Gość Eszka234
A tak wogóle to byłam ostatnio na wizycie w środę i synek waży 2900 więc dużo nie przybrał na wadze od ostatniej wizyty a ja wogóle przez te 2 tygodnie nie przytyłam i troche mi się dostało od lekarza;) a u Was jak?

Gość anusia878780
Hej ja dzis mam wizyte jestem ciekawa ile wazy moj maluszek od kilku dni dziwnie sie czuje jestem zmeczona i oslabina a ostatnio nogi mi zdretwialy na spacerze i od 4 dni z samego rana brzhch boli dzis sie dopytam i pewnie dzis dowiem sie termin bo mam cesarke

Juz po wizycie maly wazy 2518 terminu nie mam ustalonego czekamy do 27 i wtedy zobaczymy jak maluszek mam skrocona 50%miekka szyjke i rozwarcie na opuszek lekarz mowi ze moge nie dotrzymac do terminu

Gość Eszka234
Hej dziewczyny Masakra ale mam dziś dzień,ledwo zwlekłam się z łóżka rano i mi słabo :( wogóle jakoś dziwnie się czuje od 2 dni dlatego nie pisałam.Wczoraj widziałam się z kuzynką i mówi,że chyba poród tuż tuż bo zmieniły mi się rysy twarzy jak to przed porodem bywa.Nie wiem pierwszy raz o tym słyszę i ja nie widzę różnicy a u Was jak ? Jak się czujecie?