Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zośka Maciejowa

Kuchenka gazowa czy na prąd?

Polecane posty

Gość Zośka Maciejowa

mam problem z wyborem- która jest lepsza? I bardziej opłacalna w eksploatacji? Zawsze miałam gazową kuchenke ale teraz kusi mnie zmiana ;)

Gość Stefan77
Na prąd lepiej, zwłaszcza w odpowiedniej taryfie.

Gość gość
Kilkanaście lat miałam gazową. Upiec się nic nie dało,przypalała od spodu (chodzi o piekarnik). Teraz mam elektryczną. Nowa jakość. Polecam:)

Gość gość
Gazowa jest o wiele tańsza. Sama mam elektryczną już od 10 lat i rachunki są wyższe ale za wygodę się płaci.

Gość gość
gaz bo taniej

Gość gość
elektryczna jest drozsza, ale efekty pieczenia sa o wiele lepsze - termoobieg, brak przypalen w jednym miejscu, funkcja grilla, itp - tego nie da sie zrobic w gazowym.

Gość gość
Gazowa tańsza w eksploatacji, elektryczna za to dobrze piecze.

Zawodowi kucharze gotują zawsze na gazie, więc raczej nie ma wątpliwości, co jest lepsze. Piekarnik elektryczny, jest droższy w eksploatacji, ale daje dużo większe możliwości. x Aby skutecznie gotować na prądzie trzeba mieć odpowiednią instalację elektryczną, a ta, w starszych budynkach, jest często do takich obciążeń, niedostosowana.

Gość gość
ja mam kuchenke gazowo- elektryczna. piekarnik na prąd. ŻAŁUJE. rachunki mam jak z kosmosu. na prad polecam tylko tym ktorzy malo z niej korzystaja albo stac ich

Gość gość
w niemczech maja wszyscy te plyty elektryczne. Nie lubie tego nie moglam sie przyzwyczaic na poczatku. Teraz juz tak ale ja tam wole swoja gazowkę.

Gość gość
gazowa lepsza

Gość gość
gazowa lepsza bo tansza , i jestem juz przyzwyczajona

Gość gość
Indukcyjna!

Gość gość
Piekarnik tylko na prąd, kuchnia niby taniej gazowa ale na indukcji szybciej się gotuje, my teraz mamy gaz i będziemy kupować indukcję

Gość sylwuchafll
Wybierz kuchenkę gazową, ja mam taką i mam wymienne butle, a piekarnik elektryczny. Jakie macie butle ? na ile wam wystarczają? Ja zastanawiam się nad zbiornikiem

Gość gość
widziałam w Tv reklame butli Nano - lekka i bezpieczniejsza wymiana, rozważ ta opcję

Gość Annkaara
Nano jest przede wszystkim dużo lżejsza od butli stalowej, ja bym tu widziała główną różnice z przewagą dla nano oczywiście;)

Gość mariooszzka
Jeśli chodzi o butle gazowe to ja mam zawsze obawy przed wymiana...boje się najzwyczajniej w świecie czy dobrze to robią, a ta Nano z reduktorem na klik może być idealnym rozwiązaniem

Gość gość
Jak taki system na klik i mniejsza to do małej kuchni się zmieści? Wynajmuje kawalerkę, niestey mała kuchnia i elektryczny piec bardzo stary. Właściciel nie chce wymienić, a na nową elektryczną nie mam kontaltu (stara musi zostać). Zostaje gazowa tylko jak wyżej wspomniałam mało miejsca na butle. Duża się nie zmieści. Jakie wymary ma mała?