Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 562rtv

wredna bogata

Polecane posty

Gość 562rtv

Co byście zrobili w sytuacji: Mieszkam w kawalerce w bloku, pracuje, zarabiam, dorabiam, nawet ostatnie pare lat dobrze mi się wiedzie(odkładam na większe mieszkanko),czasem wyjeżdzam na fajne wakacje, a to kupie jakiś ciuch, kosmetyk, cos do domu.Mam 34 lata. Koleżanka,lat 37- mieszka z rodzicami, nie pracuje, czasem złapie jakąs umowe-zlecenie , ale to nie zawsze( mam wrażenie, że wszystko jej nie pasuje-jedna praca za daleko, druga- nudna- trzecia-męcząca, czwarta - to jej nie interesuje itd itd, zatrudnia sie, zwalnia po 1-2 mcach bo to nie dla niej. I teraz:ostatnio ooje się cokolwiek przy niej powiedzieć na t.pienedzy;coś w rodzaju, że kupiłam to i tamto, albo chce pojechac na urlop tu i tu - bo stwierdza, ze ciebie to stac, tobie to dobrze. Nie zgadzam sie też z jej zdaniem, ze bogaci musza pomagać wszystkim biednym, bo maja pieniądze i ich na to stac, a wszystkim biednym należy się pomoc(takze biednym uchodzcom-czy to z Afryki, Arabom, czy wschodu itd nasze państwo powinno zapewnić godne życie). no i zrobiło się niefajnie, bo awantura wisi w powietrzu. Na moją sugestię, że państwo musi mieć skadś pieniądze, stwierdziła, że to nie jej sprawa, ale pństwo powinn o na to łożyć. Powiedziałam jej, że to są nasze składki, nasze podatki itd i państwo ma stad pieniądz.To mi odpowiedziała, ze nie mam racji. No i poczułam się jak egoistyczna bogaczka bez serca.

Gość gość
Twoja koleżanka ma mentalność pasożyta.

Gość 562rtv
To co jej odpowiadać, żeby nie urazić?