Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet chce dziecka a nie chce ślubu

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Jesteśmy razem ponad 2 lata. Ja 22, on 27. Chcemy razem niedługo zamieszkać. Problem polega na tym że ja jestem chora, to znaczy nie mogę czekać zbyt długo z decyzją o posiadaniu dziecka ponieważ już teraz kiepsko wyglądają moje wyniki badań i już teraz lekarz twierdzi że nie mam nawet jajeczkowania. On mówi, że dziecka by chciał nawet już teraz, a ślub to w przyszłości. Nie jesteśmy nawet zareczeni, a to oczywiste, że od tego momentu do ślubu tez mija przeciętnie minimum 1-2 lata...

Gość gość
a po co ci to dziecko?

Gość gość
on nie chce dziecka tylko chce bzykać wie, że nie możesz zajść w ciążę więc taka gadka to dobry pretekst, żebyś nogi rozkładała a jak zajdziesz to dostaniesz kopa w tyłek - dlatego właśnie się nie żeni - żeby nie mieć żadnych obowiązków w stosunku do ciebie a na dziecko dostaniesz najwyżej 300 zł

Gość gość
Po prostu mogę go nigdy nie mieć bo w przyszłości może być za późno. Gdybym była zdrowa to nie myślałabym juz teraz o tym tylko dopiero za kilka lat, lecz niestety jest inaczej

Gość gość
Poza tym jesteśmy razem ponad 2 lata jesteśmy młodzi ale wg mnie przed zamieszkaniem razem powinniśmy się chociaż zareczyc i zaplanować ślub np za 2 lata a przecież gdyby coś wynikło podczas wspólnego mieszkania to zaręczyny zawsze można zerwać...

Gość gość
no tak! zrób sobie prędko dziecko z byle kim, bo może kiedyś nie będziesz go mogła mieć - po prostu genialny pomysł! x a poza tym - skoro nie masz jajeczkowanie to jak chcesz zajść w ciążę?

Gość gość
ja jestem ze swoim 7 lat i nawet nie chce zaręczyn. to te 2 lata związku to jakaś norma, gdzieś to jest uregulowane? :O

Gość gość
gość dziś Poza tym jesteśmy razem ponad 2 lata jesteśmy młodzi ale wg mnie przed zamieszkaniem razem powinniśmy się chociaż zareczyc i zaplanować ślub np za 2 lata a przecież gdyby coś wynikło podczas wspólnego mieszkania to zaręczyny zawsze można zerwać... xxx masz 22 lata? piszesz jakbyś miała 13

Gość gość
To głupi pomysł robić sobie dziecko tylko dlatego,że autorka będzie miała później problemy z zajściem.

Gość gość
gość dziś ja jestem ze swoim 7 lat i nawet nie chce zaręczyn. xxx chyba raczej on nie chce!

Gość gość
wręcz przeciwnie :-) ale co ty możesz o tym wiedzieć.

Gość gość
Sory ale 7 letni związek jest bez sensu chyba że partnerzy zaczęli być ze sobą w wieku 15-16 lat

Gość gość
bez sensu dla ciebie. dla mnie bez sensu są śluby. jak widzisz kto co lubi...

Gość gość
27-latek chce dziecka? Co za bzdura. Raczej ty chcesz jak najszybszego ślubu i dlatego szantażujesz, że dziecko możesz mieć teraz albo nigdy. Facet powinien uciekać w te pędy od takiej manipulatorki :O

Gość gość
gosc wyzej ma racje

Gość gość
Jak Cię stac na bycie samotną matką to rób to dziecko i licz się z konsekwencjami

to mu to powiedz, czego oczekujesz. Aczkolwiek uważam, że branie ślubu bo planujesz dziecko jest głupie. Gdyby nie prawdopodobieństwo, ze póxniej w ciazę nie zajdziesz, pewnie nawet nie brałabyś ślubu pod uwagę. Na Twoim miejscu raczej upewniłabym się, ze to właściwy człowiek na ojca dziecka.

Gość gość
a czego ty chcesz? :)

Gość gość
Chcę dziecko,nie dziecka.