Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bracik

Jakiego jezyka sie uczyc?

Polecane posty

Gość Bracik

Nauka jakiego jezyka teraz najlepiej rokuje w kontaktach biznesowych? Oczywiscie oprocz angielskiego. Chcac pracowac na przyklad w branzy turystycznej.

Gość gość
Ja bym postawila na jakis wyszukany

Gość gość
Hebrajskiego. Żydzi opanowali cały świat.

Gość gość
Ja angielskiego nie znam za dobrze (wyparowal po studiach). W pracy potrzebny mi byl hiszpanski i francuski.

Gość gość
lepiej hiszpanski czy francuski?

Gość AstaLawista
A ja wychodzę z założenia, że ważne to opanować dobrze angielski, a do tego uczyć się jeszcze np włoskiego ;) dlatego zapisałam się na studia, drugi kierunek filologię angielską: http://www.wszop.edu.pl/kandydaci/filologia-angielska,2,2,262,54,262 ;) wiem, że mogę na tej uczelni zdobyć też podstawową wiedzę z zakresu nauk ekonomicznych, której nabycie umożliwi w przyszłości znalezienie atrakcyjnej pracy zgodnej z wykształceniem.

Ja zamierzam iść na filologię rosyjską i do tego jako drugi język oczywiście angielski;) Studiować chcę w Lingwistycznej Szkole Wyższej w Warszawie, koleżanka już tam studiuje, ostatnio pomagałam jej nakręcić filmik na konkurs organizowany przez nich o łamańcach językowych;D w turystyce to postawiłabym na język który jest powszechny, tak aby móc się dogadać z jak największą ilością osób;)

Gość gość
Ja w zasadzie jestem już absolwentką Lingwistycznej Szkoły Wyższej. W lipcu sie bronie. Uczelnia jest super, bardzo pro studencka, cały czas zmienia kierunki, tak by swoich absolwentów dobrze przygotować do pracy ...

Gość gość
Teraz jest popyt na skandynawskie języki, np. norweski, ale niestety mało jest dobrych szkół j. norweskiego. Jedna Norkurs - http://norkurs.com/ jest w Trójmieście, ale dla mnie to akurat zbyt daleko.