Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na kogo głosowałyście i na kogo zagłosujecie w II turze?

Polecane posty

Gość gość
komor też nie lepszy zresztą wstyd tylko przynosi,dno i metr mułu patrz "jaka piękna katastrofa " czyli wypowiedz komora "jestem POD WRAŻENIEM katastrofy w Nepalu. Nie ma na kogo głosować

Gość gość
GOŚĆ 8.46-bosko,dokładnie tak będzie vide Irlandia w drugiej połowie dwudziestego wieku,gdzie prezerwatywy kupowało się na receptę a o jakiejkolwiek innej antykoncepcji mowy być nie mogło,natomiast nadmiar dzieciaczków z dobrych,katolickich,irlandzkich rodzin przejmowali Bracia Chrystusowcy i Siostry Magdalenki,by je bezkarnie wykorzystywać w każdy możliwy sposób

Gość gość
Pie*dole, myślałam, ze chociaż teraz ten naród przejrzy na oczy i przestanie popierać Szoguna, ale widzę, że niestety nie, ciemnota wsród ludu bardzo widoczna się teraz stała, jeszcze pojedźcie na wiece i osobiście mu to powiedzcie, ze na niego zagłosujecie, na tych złodzieji, oszustów, bandytów, rujnujących Polskę. Nie ma nadzieji, zostanie wam juz tylko bul, ja się boję BK i PO, co oni zaczną zrobić jak dostaną przyzwolenie od ludu, skoro są najlepsi i znowu wygrali wybory, tym razem prezydenckie... wolna amerykanka będzie. Na samego diabła bym zagłosowała żeby tylko Komorowskiego mordę zobaczyć po wynikach i aby skończyło sie popieranie PO, zagłosuję na Dudę bo on nie jest AŻ taki zły jak go media kreują, nie znamy go, dajmy mu szansę, jak się nie sprawdzi to za 5 lat znowu wybory, ale Bul już tu nic ni zmieni, potrzebujemy zmiany jakiejkolwiek, osłabienia PO, Duda głupi nie jest, nie będzie mógł robić co chce i raczej pomóc ludziom, chociaż w pewnym stopniu. Nie jestem za PiSem i nigdy nie będę. Ale jak wygra obecny to znaczy, że czas aby Polska przestała istnieć i teoretycznie... nie zasługujemy, niestety my, chociaż ja do tego ręki nie przyłożę.

Gość gość
8:46 juz sie takie tematy czasami pojawiania, o zasilkach z mops-u :) swoja droga Duda obiecal po 500zl na drugie czy trzecie dziecko? Bo nie moge sobie przypomniec.

gość dziś święte słowa. Boję się głupoty ludzkiej i tego, że jak takie durne osły pójdą i zagłosują na Komora :( Dlaczego była taka niska frekwencja????? :( Ludzie potraficie tylko narzekać. Ale żeby się tak pofatygować i pójść na wybory i wybrać kogoś kto chce to zmienić to już ciężko. Smutne to wszystko Polsko.

Gość gość
500 na drugie ,na trzecie chyba 700,jednodzieciowcy jak zwykle bez praw,bo ich k****a nie stać na drugie i trzecie przy takich podatkach ! (które duda obniży rzekomo)

Gość gość
Ludzie, ale przestańcie straszyć gumkami na receptę, zakazem sprzedaży innych środków antykoncepcyjnych, bo PIS już rządził, mieli tez swojego prezydenta i nic takiego nie miało miejsca. In vitro było zakazane ? Nie. Tyle, że nie finansowane z bp. A co pierwszego dziecka to jakie ja jako rodzic jedynaka dostaję dodatki? Żadnych. Jeszcze mi zwrot z podatku zabrali, bo za bogata jestem. W d***e mam takie dbanie o mnie.

Gość gość
9:18 nas stac na to? Rodziny patologiczne zaczna to wykorzystywac na potege... Swoja droga ja mam syna, mnie sie nic nie nalezy. Dyskryminacja. Przeciez mam dziecko, nie jestem bezdzietna, smieszne. A rodzic kolejnego w polskiej mordowni nie zamierzam :P ehhhh temat rzeka.

Gość gość
Straszenie PISem to jest celowa nagonka mediów ze strony PO, tak samo jak głosowanie na Kukiza w II turze żeby było więcej głosów nie ważnych i zeby ten teraźniejszy wygrał. Brawo, dorosłe baby, dzieciate a łykają jak lemingi że im zakon tu zrobią, wszystko łykacie, zero inwencji własnej w myśleniu, bezwolne istoty.

Gość gośćbeta
na P.Komorowskiego. i tak jeszcze raz.

Gość gość
nie 700 zł a 1000 na dwójke Kandydat PiS przyznałby każdej rodzinie comiesięczny dodatek 500 zł na drugie, trzecie i kolejne dziecko do 18. roku życia. To znaczy, że rodzina z dwójką dzieci dostawałaby 500 zł miesięcznie, z trójką - 1000 zł, z czwórką - 1500 zł itd. Rodzinom o niskich dochodach - nie wiadomo jednak, jak niską kwotę dochodów na osobę zakłada PiS - Duda chciałby dawać 500 zł już za pierwsze dziecko. Ile by to kosztowało? Dziś finansowym progiem, przy którym rodzice dostają świadczenie rodzinne, jest 574 zł dochodu na osobę w rodzinie. Z tego dodatku korzysta ok. 2 mln dzieci (dane Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej). Nie wiadomo, ile dokładnie to kosztuje, bo resort ma dane zbiorcze dla wszystkich świadczeń (w tym także na Fundusz Alimentacyjny), które wynoszą obecnie 10 mld zł rocznie. Licząc tylko 2 mln dzieci z rodzin najbiedniejszych, propozycja Dudy kosztowałaby 12 mld zł rocznie. Z kolei zakładając, że w Polsce w 2011 r. było ponad 1,8 mln rodzin z dwójką i więcej dzieci w wieku do 18 lat, koszty takich zasiłków można szacować na co najmniej 20 mld zł rocznie.

Gość gość
Nie stać nas ani to ani na to aby każdemu 12 000 za urodzenie dziecka każdemu niepracującemu.

Gość gość
i ja się pytam kto za to zapłaci ? k****a JA ,TY ,KOWALSKI i NOWAK. My podatnicy którzy nie mamy dzieci albo mamy jedno bo myslimy racjonalnie i wiemy że nas na to nie stać. Dlaczego nie mozna spożytkowac tych pieniędzy na obniżenie kosztów pracy i składek z tytułu DG? żeby młodzi ludzie mogli pójść do stabilnej roboty a rodzimi przedsiębiorcy chętnie zatrudniali!? Nie można ..bo złowiona ,oporządzona rybka zawsze neci durny plebs anizeli porzadnej jakosci wędka.

Gość gość
Ja się tylko dziwię na tekst "skąd pieniądze na to wszystko" k*****a jakby tyle nie kradli to na wszystko by było jeszcze by zostało, to co oni nakradli to są MILIARDY, zarabiają cholernie dużo a jeszcze im mało, ciągle nagrody, dodatkowe pensyjki, 13,14, 20, nagrody za byle gowno a potem nie ma, koryto wyczyszczone, pokazane ludowi, lud wierzy, no nie ma. Czary mary bęc.

Gość gość
Glosujcie na dude niech rzadz jebniety kaczor z rydzykiem i Macierewiczem.może Komorowski super nie jest ale te debile z pisu doprowadza do wojny z rosja

Gość gość
jak będzie Duda a w niedalekiej perspektywie(parlamentarne) kaczor i spółka to Putin nawet nie musi fatygować zielonych ludzików,polsza będzie jego

Gość gość
Tylko na Komorowskiego. Mniejsze zło. Jak PIS dojdzie do władzy to będzie jak "Proces" Kafki, albo "folwark" Orwella. Zniszczą wszystko, bo wiadomo, że Duda będzie prezydentem tylko na papierze, a decyzję będzie podejmował Kaczyński. Komorowski to nie ideał, ale zagwarantuje spokój. Tak w zasadzie to im wszystkim chodzi o władze i pieniądze. Poza tyk od kiedy PIS jest uczciwy i altruistyczny. Tylko potrzeba zemsty ich napędza. Oczywiście moim zdaniem.

Gość gość
Dokladnie pis to narwancy i debile maja tylko ten niby zamach w glowie i zemstę. Leżenie krzyżem i noszenie wiency. Matko oni maja caly elektorat u ciemniaków i wieśniaków nikt mądry i wykształcony nie zaglosuje na tych prostakow

Gość gość
Jakie wieńce, jakie leżenie krzyzem? wy jesteście chorzy z nienawiści do PISU. Skąd wy te teksty bierzecie? z TVN24? Przecież to wszystko pomówienia i kłamtswa napędzane przez PO, bo to oni są największym realnym zagrożeniem wojny z Rosją i dążą do upadku Polski.

Gość gość
Jak czytam niektóre komentarze to nie wiem czy śmiać się czy płakać nad ciemnotą ludzi w tym kraju ;)

Gość gość
Oczywiście mam na myśli ludzi glosujących na Bula.

Gość gość
Duda x2 Nie rozumiem jak możecie głosować na Komora - zdrajcę Polski i zlodzieja

Gość gość
Na Dude

Gość gość
na bul i smótek bo ciągle mam nadzijeję

Gość gość
Głosowałam na Kukiza. A w zasadzie była to czerwona kartka dla PO i PiS i przeciwko tym partiom głosowałam. Nie wiem czy pójdę w 2 turze głosować w ogóle, a jeśli pójdę to oddam nieważny głos. Żaden z kandydatów nie powinien zostać prezydentem. Komorowski przez lata udowodnił, że przynosi wstyd naszemu krajowi. Dodatkowo podpisuje każdą ustawę przygotowaną przez PO. Duda i PiS to oszołomy. I to żadna alternatywa. Światopoglądowe średniowiecze, pomysłów na polepszenie sytuacji w kraju brak. A obiecanki dodatkowej kasy, zmniejszenia wieku emerytalnego to kiełbasa wyborcza, na którą widać niektórzy dają się nabierać. Czemu żaden z kandydatów nie chce realnie poprawić sytuacji w Polsce? Czemu nikt nie chce zreformować do końca emerytur i zabrać się za uprzywilejowanych górników i mundurówkę. Czemu księża dostają emerytury z budżetu państwa, a sami nie dokładają do niego ani gorsza (nie płacą żadnych składek czy podatków)? Bo przecież nikt nie ruszy tych grup. Bo górników wszyscy się boją, strajku mundurówek też. Ale zwykłego Kowalskiego można ruc*ać z prawej i lewej, bo my do Warszawy nie pojedziemy strajkować. I dlatego jesteśmy dyma*i. Ale dajmy się nabrać na te obietnice:/

Gość gość
A poza tym rozwala mnie jak słyszę argumenty: bo ten drugi kandydat jest gorszy. Sorry, ale ja nie chcę mniejszego zła. Chcę dobrego kandydata, a niestety takiego nie ma.

Gość gość
Andrzej Duda 2x

Gość gość
Komuchowski dzwoni do nieba aby wszyscy święci głosowali na niego.Za podpisanie ustaw o związkach partnerskich

Gość gość
Komorowski x2

Gość gość
Ludzie, ale przestańcie straszyć gumkami na receptę, zakazem sprzedaży innych środków antykoncepcyjnych, bo PIS już rządził, mieli tez swojego prezydenta i nic takiego nie miało miejsca. In vitro było zakazane ? Nie. Tyle, że nie finansowane z bp. A co pierwszego dziecka to jakie ja jako rodzic jedynaka dostaję dodatki? Żadnych. Jeszcze mi zwrot z podatku zabrali, bo za bogata jestem. W d***e mam takie dbanie o mnie. xxx a o tym że Pis próbował przeforsować ze 2 lata temu, żeby aborcja była całkowicie zabroniona, nawet jezeli zagraza zyciu matki czy skutkuje urodzeniem potworka a la Chazan juz nie pamieta? Bo ja tak, na szczescie zostali pisowcy przegłosowani