Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temat zablokowany przez komucha i zjeba

Polecane posty

Gość gość
Ale co propaganda tych lajdakow zrobiła w mniej rozgarnietych glowach .Są tacy którzy mimo tych rządów gotowi dalej głosować na PO I PSL.

Gość gość
up

fakt, że tamte stwierdzenie było w stylu rasowego leminga i tyle. xxx Było w stylu jedno stwierdzenie wg ciebie. Ale to nie uprawnia do daleko idącego uogólnienia że lemingiem jestem. Dostałeś dowody że inne wypowiedzi temu przeczą. Więc powinieneś wycofać się z uogólnienia. Ale tego nie potrafisz bo jesteś zwykły szmaciarz i tyle ... Nie myślisz logicznie nic a nic.

Gość gość
Przewały, przekręty, afery gospodarcze, gigantyczna korupcja i nepotyzm - oto efekty rządów Platformy Obywatelskiej. W ciągu 8 lat rządów PO straty państwa spowodowane aferami, przekrętami, korupcją czy nieudolnością przekroczyły dziesiątki miliardów złotych. Jakby tego było mało ludzie pokroju Tuska, Komorowskiego czy Kopacz niszczą potencjał naszego kraju, bezmyślnie wyprzedają majątek narodowy, likwidują armię i generują gigantyczne długi. Wszystko po to, by "żyło się lepiej". Pytanie tylko - komu?

Gość gość
Młody zapytał w Warszawie Komorowskiego co ma zrobić siostra zarabiająca 2 tysiące zł. A czy wie ile zarabiałaby za PiS-u? Pewnie nie. Minimalna płaca wynosiła wtedy poniżej 1000 zł. Brutto.

Gość gość
siostra przez trzy lata szukała pracy a ma lat 20. czyli jest bez wykształcenia, pewnie po podstawówce. jak zarabia teraz 2 tysiące to i tak za dużo.

Gość gość
Ludzie - wybór jest prosty. Albo pójdziecie zagłosować na Dudę, albo wygra Komorowski. A wówczas będzie tak jak jest. Albo i gorzej. Jeżeli macie choć odrobinę oleju w głowie, to wybierzecie mniejszą szkodę. Wielu z was mówi, że nie ma czegoś takiego jak mniejsze bądź większe zło. Zło jest złem i tyle. Kropka. I ja się z tym w pełni zgadzam. Ale - na nasze nieszczęście są jeszcze ludzie, którzy dopuszczają się mniejszego bądź większego zła. I w tym właśnie, że tak powiem, jest pies pogrzebany. Jest takie powiedzenie, że ponoć każdy polityk ma jakiegoś trupa w szafie. Pewien dziennikarz pięknie to sparafrazował mówiąc, że jeżeli to faktycznie jest prawda, to w takim razie Bronisław Komorowski ma tam całe cmentarzysko. Więc powtarzam jeszcze raz: wyborcy Kukiza! Nie głosujcie na mniejsze bądź większe zło! Zagłosujcie na człowieka, który waszym zdaniem wyrządzi Polsce mniejszą szkodę. Moim zdaniem takim człowiekiem jest Duda. Zresztą tak jak mówię - jeżeli nie wybierzecie nikogo, to tym samym i tak dokonacie wyboru. Tylko, jeżeli wygra Komorowski to ilu z was wówczas będzie pluło sobie w gębę?

"wystarczy wpisać w google "wisława czymborska" i wejść w pierwszy link (tutaj nie da się wkleić linku, bo wyskakuje spam) "nie miał aż takich wpadek" -hahaha! smiech.gif to nawet nie są jakieś tam wpadki, tylko totalnie żenujące kompromitacje i błędy ort. oraz językowe na poziomie dziecka z podstawówki bul to jedna, wielka, chodząca kompromitacja" xxx A to jest bełkot kogoś kto zarzuca komuś kompromitacje a sam nie potrafi napisać do końca słowa tylko używa skrótu "ort." czyżby pokolenie nowej matury w akcji ? :D Ja mam prawo uważać że to nie kompromituje prezydenta całkowicie bo ważne są też jego decyzje polityczne i wciąż nie uprawnia cię to by obrażać mnie i uogólniać "pełowski leming nadal będzie zakrzywiał rzeczywistość " Ale potem się wycofujesz bo piszesz już tak "fakt, że tamte stwierdzenie było w stylu rasowego leminga i tyle." Czyli samo stwierdzenie było w stylu leminga a nie że ja nim jestem. To już jakiś postęp u ciebie. Uczciwy i kulturalny człowiek przeczytałby te przykłady co podałem na krytykę PO i wycofał się ze słów które mnie obrażają. Ale za wiele wymagam :D Pozdrawiam i życzę zdrowia i mniej nerwów goowniarzu dawno się tak nie uśmiałem

Gość gość
Gość 21:17 To było osiem lat temu.Od tamtej pory mamy 21 podwyżek samych podatków.Znasz słowo inflacja?I kto zarabia te 1:700?Ja pracuje na takiej kasie i mam 1.200.To chyba była kierowniczka stacji.

Gość gość
1200 brutto na pewno nie masz, na rękę to i owszem. I to jest kwota w okolicach płacy minimalnej. Wtedy minimalna wynosiła dużo mniej, bezrobocie było niskie, ale wtedy w całej Europie trwała dobra koniunktura, do tego doszły masowe emigracje (naprawdę masowe, nie te niedobitki, co teraz).

Gość gość
~Strażnik żyrandola : zrobił dla szkody Polski i Polaków co tylko mógł. POdpisał dłuższy wiek emerytalny, POdpisał możliwość sprzedaży GMO, obiecał Żydom w UA oddanie miliardów dolarów i w tym celu chciano przegłosować możliwość sprzedaży polskich lasów, o którym media nie mówią. Stało się to wtedy, kiedy tak chętnie komentowano spożywanie sałatki przez tę babę z PISu, nie wspominając ani słowem, co miało nastąpić w środku tej nocy. Zabrakło im dosłownie paru głosów, ale oni nie odpuszczą. Będą głosować do skutku. Tak więc jeżeli w wyborach wystartowałby nawet sam Hitler vs Bronisław, to bez wahania zagłosowałbym na pana DUDĘ! Powód? Wybieram mniejsze zło.

Komorowski był lepszy w I debacie , w drugiej Duda pokazał się mniej spięty i był w lepszej formie. Kilka ripost Dudy dobrych, kilka Komorowskiego . Remis , chociaż Duda tym szczekaniem i potokiem słów mógł niektórym się spodobać, ale w zasadzie debata była słaba tak jak i pierwsza. 🖐️ w niedzielę wszystko się okaże którędy pójdzie Polska

Gość gość
Kto zarabia 1700? Ty. Brutto. No ale nie ma co wymagać od wyborcy pislamu rozróżnienia kwot brutto i netto. I rzeczywiście byle robotnik teraz dostaje 1800-2000 do ręki.

Gość gość
Duda+Kaczyński doprowadzą w PL do orbanizacji, poszerzonej o wprowadzenie państwa wyznaniowego i bardzo konfrontacyjną politykę wobec uzbrojonej po zęby Rosji (dużo bardziej konfrontacyjną niż ta, którą prowadzi obecny rząd i prezydent).

Gość gość
Polska Jarosława Zawsze Prawiczka to będzie Polska nienawidząca wszystkich dookoła, z UE, Berlinem i Moskwą na czele, do czego to doprowadzi, sami się domyślcie 🖐️

Gość było trzeba głosować na Ogórek
...

Gość gość
óp

Gość gaz musztardowy
"hejt swiadczy o olbrzymiej frustracji,rozgoryczeniu,rozzaleniu,gniewie i bezsilnosci tych ludzi w zderzeniu z odrealniona do granic mozliwosci wladza,z ktora po postawieniu krzyzyka,latami nic nie mozna zrobic,prezydent Komorowski w mojej ocenie jest fatalnym prezydentem,najchetniej w ogole nie poszlabym na wybory,ale to z kolei oznacza,ze ktos bedzie decydowac za mnie,zatem sie wybiore i jak pisalam postawie krzyzyk przy Dudzie,ale jak pisalam niech kazdy robi co uwaza za sluszne w tych wyborach,rzecz jasna przy zalozeniu,ze beda przeprowadzone uczciwie" xxx Na pewno również o frustracji itd. ale ten hejt przekracza już pewne granice a przyczyny jakie podałem na pewno również występują . A więc i te które podałaś i te które ja podałem .

"... nie rozwydrzenie,jak byles uprzejmy napisac-a raczej zlosc i rozgoryczenie na warunki w ktorych ci mlodzi musza dorastac" xxx A jednak będę się upierał że rozwydrzenie bo dorastają z komóreczkami i dostępem do internetu a więc mają to czego my nie mieliśmy jako młodzi ludzie. W doope mają bardzo dobrze moja droga. Troszkę sama sobie przeczysz bo skoro wychowują się z internetem i komputerami od małego to mają luksus o jakim my mogliśmy marzyć. Potem piszesz o warunkach w jakich dorastają ... fatalne ? Ależ skąd. Jest zły start dla młodych jeśli chodzi o rynek pracy ale też bardzo roszczeniowe podejście młodych ludzi którzy od razy chcieliby dostać 3 koła na łapę :D xxx otulona_snem dziś xxx Po części racja ale nadal uważam że znaczna część ludzi ujadających na Komorowskiego to prymitywne chamy bez związku z ich sytuacją materialną itd. Mi się źle nie żyje a też Komorowskiego mocno krytykowałem więc ta teza nie zawsze się sprawdza. xxx otulona_snem dziś xxx Pisałem ogólnie o kompetencjach prezydenta a Ty zaraz o Komorowskim. Polemizowałem z Twoją ogólną tezą czym jest prezydentura w Polsce a nie o Komorowskim. Zresztą on jednak kilka rzeczy załatwił jako prezydent. Co do przykładu z DE jaki dałaś. Wiadomo w Polsce są standardy republiki bananowej. Miller po kompromitacji z Ogórek nadal ma władzę w SLD. Inni za różne wpadki np z PO nadal mają wpływ na nasze życie. Taka jest Polska i PIS tego nie zmieni ani Duda. xxx otulona_snem dziś xxx Jest zasadne porównanie do DE w tym sensie w jakim podałem: prezydentury bo uznałaś że i nas prezydent to funkcja tylko honorowa co jest nie prawdą. Mieszasz pojęcia bo ja nie pisałem o odpowiedzialności polityków w DE i PL. Moje porównanie jest wyraźnie zawężone do pewnej kwestii. Afera taśmowa była wałkowana mocno w mediach także w TVN-ie. Uważam że niektóre nagrania ukazują skandaliczne zachowania polityków. 🖐️ dobranoc

Gość gość
przecież gaz musztardowy to ten kretynek shatyn na drugim niku

Gość gość
gość wczoraj przecież gaz musztardowy to ten kretynek shatyn na drugim nikuxxJAk widze omamista wyciągnął następną "mondrość" z omamu...:D

Gość gość
Szmatławiec rydzykowy...xKomisja Europejska chce narzucić przedsiębiorcom lewacką dyrektywę antydyskryminacyjną. Gabinet Ewy Kopacz popiera na forum Unii Europejskiej projekt dyrektywy godzącej w swobodę zawierania umów przez firmy świadczące usługi. O sprawie napisał „Nasz Dziennik”.xJuż wkrótce firmy mogą być narażone na wysokie kary w przypadku, gdy kontrahent poskarży się, że był dyskryminowany ze względu na religię, światopogląd czy orientację seksualną.xPoseł Adam Abramowicz z sejmowej Komisji Gospodarki podkreśla, że Polski rząd i inne kraje postkomunistyczne powinny powiedzieć stanowcze „nie”.xxCzyli jak widać pissiory sa za dyskryminacją... Komuchy jedne....:O

Gość gość
Na karę miesiąca ograniczenia wolności i 20 godzin prac społecznych Sąd Rejonowy w Gdańsku skazał w piątek 18-latkę, która w czerwcu ub. roku podczas odczytu sztuki "Golgota Picnic" w Gdańsku rozpyliła aerozol o cuchnącym zapachu. Odczytywanie wyroku okrzykami przerwały osoby obserwujące proces.xxI tak powinno być.

Gość gość
Unieważnienia przetargu domaga się kilkuset protestujących dziś przed Pałacem Prezydenckim w Warszawie pracowników WSK PZL Świdnik SA - firmy, której oferta w przetargu na dostawę dla wojska 50 wielozadaniowych śmigłowców w różnych wersjach została odrzucona.xW związku z rozstrzygnięciem przetargu na śmigłowiec wielozadaniowy dla polskiej armii posłowie PiS złożyli w ubiegłym tygodniu do prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Według PiS wymagania przetargowe mogły preferować jednego z oferentów.xWedług wiceszefa MON Czesława Mroczka zarzuty PiS to objaw złej woli i element kampanii wyborczej. - Zachęcałem tych, którzy zostali wykluczeni, żeby się odwołali, jeżeli uważają, że decyzja była niesłuszna. Nie skorzystali z tej możliwości - komentował Mroczek. Zapewnił, że postępowanie "od samego początku było chronione tarczą antykorupcyjną wszystkich służb, w tym żandarmerii i kontrwywiadu".

Gość gość
"Airbus nie dotrzymał już jednych zobowiązań, kiedy dostarczał helikoptery dla polskiego pogotowia ratunkowego. Był wtedy wyznaczony offset, który nie został przez nich zrealizowany. To wszystko w ogóle nie zostało wzięte pod uwagę. Dzisiaj ludzie w Świdniku są zrozpaczeni, nie wiedzą, co będzie dla nich w przyszłości. Dlatego, że ich firmy ogromnie liczyły na ten kontrakt" - mówił w czwartek Duda.xW liście otwartym Airbus Helicopters, który otrzymała w piątek PAP, firma uznała, że rozpowszechniono o nich "nieprawdziwe oskarżenia".x"W czerwcu 2008 r. firma Airbus Helicopters (wówczas Eurocopter) podpisała z polskim Ministerstwem Zdrowia umowę sprzedaży 23 śmigłowców EC135 i jednego symulatora lotu, które zostały dostarczone między wrześniem 2009 a grudniem 2010 r., zgodnie z zapisami umowy" - czytamy w liście.xxxCzyżby Duda miał mieć następny proces? I jak myślę, jeśli będzie pozew to pójdzie o DUŻE pieniądze.Duda podąża drogą swojego "gulu" Jarosława K.

Gość gość
Fenomen Dudy polega na tym, że w przeciwieństwie do swojego przeciwnika jest profesjonalnym politykiem a nie biernym, nic nie znaczącym misiem, z którym można zrobić wszystko i który zmienia poglądy z piątku na poniedziałek.

Gość gość
dzsghz

Gość gość
fgjh

Gość gość
fgjh

Gość gość
up