Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjęcie czy wesele???

Polecane posty

Gość gość

Mamy problem mianowicie czy organizować małe "przyjęcie" na max 25 os czyli obiad dwudaniowy,kawa ciasto i ewentualnie kolacja ale już bez tańców i muzyki tylko czy to nie wyjdzie stypa i nuda?? a druga opcja to małe wesele na 40 -50 os z tym że obawiamy się pijanych kuzynów( widzieliśmy co robili na innych weselach a głupio nie zaprosić ) czy aby nie wywiną czegoś głupiego..itp doradzcie coś za czym się opowiedzieć ,jakie jest wasze zdanie?

Myślę, że małe wesele będzie lepsze;) kuzynów ma obiad miałaś zamiar zaprosić? bo jeśli tak, to pewnie tam też udałoby im się coś wypić.

Gość gość
ja robilam przyjecie w zeszyłm roku od 15 do 21 i nie zamieniłabym tego, nie chciałam wesela nie bawiłoby mnie to i zaprosiłam jedynie 35 najblizszych osób, kuzynów u których byłam na weselach nie zaprosiłam, bo widzielismy sie 10 lat temu i nie zalezy mi na relacjach z nimi, ale zaprosiłam wujostwo (ich rodziców), były fochy ale co mnie to-to twój dzien i zycze ci zeby wygladał tak jak ty tego chcesz a nie wszyscy dookoła

Gość gość
Problem jest też dlatego że oboje z narzeczonym jesteśmy osobami skromnymi nie lubiącymi być w centrum uwagi ,prawdę mówiąc wesele by nas stresowało .Dlatego myślimy o obiadokolacji bez muzyki tańców ,ale czy to nie będzie nudnawo ..z kolei te wesele to też wielka nie wiadoma czy aby ktoś podpity nie zrobi burdy i tak jesteśmy w kropce.

Gość gość
po co komu kolejny polski bachor wychowany na mentalu komunizmu 333 www.youtube.com/watch?v=Bbs1mTNEuvA

Gość gość
Jeżeli zdecydujecie sie na przyjęcie bez muzyki, to musicie pamietac, że taka impreza nie może trwać zbyt długo. Nie wiem o której planujecie slub, ale jesli np. o 14, to nie możecie liczyć na to że goscie wytrzymają do 22. Najlepiej po slubie od razu obiad, potem tort i ciasta, za jakiś czas zimna płyta, potem kolacja i konic imprezy o 19. Bo dłużej nikt nie wytrzyma. To i tak wychodzi 5 godzin siedzenia przy stole. A nie masz możliwości zrobić przyjęcia na ogrodzie u siebie, u rodziców, albo dziadków? Wtedy jest i inna atmosfera no i możecie imprezować choćby do rana.

Gość gość
racja- albo może być muzyka z płyt jeżeli dogadasz sie z restauracja-my akurat wynajeliśmy dj na kilka godz który przeprowadzil kilka bloków muzycznych i tylko sto lat zaspiewał goscie i tak głównie spacerowali po okolicy rozmawiali, tanczych tanczyło kilka os młodych-mielismy do 21 od 15:30

Gość gość
Mam piękną dużą działkę za miastem ,też o tym myśleliśmy tylko co z pogodą tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć.Myśleliśmy o tych namiotach ale,gdyby padało to klimat już nie ten sam ..i co z jedzeniem ?fajna opcją był by grill (ale tu znowu zależne od pogody)albo szewdzki stół w namiocie ..już sama nie wiem co zrobić żeby było ok.

Gość AngelikaJaworska
W ubiegłym roku miałam okazję uczestniczyć w takim przyjęciu weselnym, które było organizowane w plenerze . Moja znajoma zdecydowała się na takie wesele Radom, jakie jest w ofercie Pałacu Domianiowskiego http://palacdomaniowski.pl/slub-plenerowy . Pierwszy raz miałam okazję uczestniczyć w tego typu weselu i przyznaję, że jest to świetny pomysł.

Gość Marta Jo
Wybraliśmy Centrum Bankietowe Lila Park. Czytaliśmy dobre opinie na temat tego obiektu. I nie żałujemy, że wybraliśmy właśnie to miejsce. Kontakt przed weselem z właścicielem był wzorowy. Sala weselna bardzo ładnie udekorowana, idealna do zabawy. Jedzenia było dużo i bardzo smaczne. Nasi goście dobrze się bawili. Spokojnie można było wyjść na zewnątrz, bo mają bardzo ładny i zadbany ogród. Podaję linka do ich strony: www.lilapark.net.pl

Gość gość
A moze zrobcie przyjecie a po nim do jakiegos lokalu na balety z mlodszymi goscmi? Zarezerwuj loze dla kilku osob i idzcie sie pobawic.

Gość Dariaana
lepiej zrobić wesele według mnie. Ja swoje wesele miałam w hotelu http://campoverde.pl w Łodzi i było bardzo fajnie.

Gość madzia3109
Moim zdaniem zapraszacie tych którzy są wam bliscy. To najważniejszy dzień w życiu więc nie zaprosiłabym kogoś kto ma go popsuć bez względu na to co wypada a co nie. My robiliśmy małe przyjęcie w restauracji Okrasa http://restauracjaokrasa.pl/ i było więcej naszych przyjaciół niż rodziny, bo też mamy z nią problemy

Gość gość
Ja jednak wolałam zrobić wesele, choć nie było bardzo duże. :) Robiłam je w http://www.palaczakow.pl/ , to świetne miejsce. Mają bardzo ładne sale oraz znakomitą kuchnię.

Gość gość
..i denną reklamę :P