Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I ten temat też zablokował komuch man of the moon czyli głupek

Polecane posty

Gość gość
A co to jest wolność?

Gość gość
To możliwość stanowienia o sobie przez dorosłego człowieka oczywiście w ramach prawa.

Gość gość
Fronda...x„Plus i Minus” zapowiada pierwszy, powyborczy wywiad nowym prezydentem Andrzejem Dudą. Rozmawia Robert Mazurek, więc wywiad będzie miał rumieńce.xW wywiadzie Andrzej Duda pytany jest o pomnik smoleński na Krakowskim Przedmieściu. Mazurek pyta Andrzeja Dudę czy jego pierwszą decyzją będzie właśnie postawienie pomnika w miejscu, w którym zbierają się setki ludzi na modlitwie za ofiary katastrofy smoleńskiej. Andrzej Duda odpowiada:x„Wszyscy chyba wiedzą jak ważny był dla mnie Smoleńsk, jak przeżyłem tę katastrofę, ale teraz mam być prezydentem, a nie kustoszem nieistniejącego muzeum”.xI dodał, żex “zawsze mówił, że pomnik powinien stanąć przy Krakowskim Przedmieściu, tam gdzie zbierały się tysiące ludzi”. W ten sposób – według prezydenta-elekta – Polacy wybrali miejsce na pomnik.xAndrzej Duda uważa, że o pomniku trzeba rozmawiać: „ Będziemy na spokojnie rozmawiali, być może będzie trzeba rozpisać konkurs, przecież nie będę sam decydował. Ale podejmę w tej sprawie działania, bo uważam, że ten pomnik powinien wreszcie stanąć i to w godnym miejscu”.xWięcej w „Plus i Minus”, który ukaże się w weekend.

Gość gość
Fronda...xRolnicy oburzyli się na prezesa NBP Marka Belkę. Powodem ma być obrażenie głowy państwa polskiego i polski naród. Zawiadamiają prokuraturę za słowa „komediancie”.xx:D:D:D

Gość gość
Czyli jak prawo pozwoli mi katować drugich/zwłaszcza tych co nie lubię/to mogę?To już się cieszę.

Gość gość
O jest Fronda :-):-):-) Dawno nie było :-) Shatyn przecież Fronde czytasz tylko ty i Terlikowski :-) Dawaj coś teraz o jakimś biskupie bo dawno nie bylo.O polityce nie pisz bo się na tym nie znasz .Ale w frondologii to ty dobry jesteś. Taki niszowy specjalista :-):-):-)

Gość gość
Ceniony językoznawca zarzucił księżom tanie moralizatorstwo. I został zelżony na forum przez pseudoobrońców Kościoła. Jak radzić sobie z językiem nienawiści w internecie?xProf. Jan Miodek, wybitny wrocławski językoznawca, został brutalnie zaatakowany w internecie, wyzwany od kapusiów. Powód? Prelekcja profesora pt. "Nie obmyślać kazań przy goleniu. O języku współczesnego kaznodziejstwa". Prof. Miodek był jednym z uczestników ogólnopolskiego sympozjum "Kościół - Komunikacja - Wizerunek". Wytykał błędy kaznodziejom gramatyczne - nieodmienianie nazwisk, wysilanie się na poprawność (co wychodzi na odwrót), a także głoszenie kazań monotonnym tonem i używanie gotowców.x- Nawet gdyby człowiek się kłuł szpilką, to po dwóch minutach jego myśli są nad Odrą, Bugiem i Wisłą, a nie w kościele - mówił profesor. Słusznie zarzucał księżom tanie moralizowanie. I to, że głównymi tematami kazań są nieustannie gender, in vitro czy antykoncepcja.xWiększości wpisów nie warto nawet cytować, żeby nie promować ich autorów (którzy oczywiście ukrywają się pod nickami). Wystarczy wspomnieć, że "menda" należy tu zdecydowanie do tych bardziej eleganckich. xGdy przeglądałam fora z obelżywymi wpisami, miałam kilka refleksji. Pierwsza - o granicach i ograniczeniach krytyki Kościoła w Polsce. Co ciekawe, spotkanie, na którym głos zabrał prof. Miodek, zorganizowała wrocławska kuria. Dziwnym trafem duchowni nie bali się krytyki, nie wyłączyli profesorowi mikrofonu ani nie wyprosili go za drzwi. x

Gość gość
O jest Fronda :-):-):-) Dawno nie było :-) Shatyn przecież Fronde czytasz tylko ty i Terlikowski :-) Dawaj coś teraz o jakimś biskupie bo dawno nie bylo.O polityce nie pisz bo się na tym nie znasz .Ale w frondologii to ty dobry jesteś. Taki niszowy specjalista :-):-):-)

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
m

Gość gość
up

Gość gość
gość wczoraj Wściekłość peowcow i różnych Shatynow jest cudowna .Ach jak ja na te miny peowskich i tefalenowskich gęb czekałem usmiech.gif > A może tak konkretniej :p

Gość gość
No i zaczyna się karuzela. Pomnik smoleński :( W Polsce nie ma innych problemów, najważniejsze to stawianie pomnikow jak np. w Poznaniu ma stanąć 5-metrowa figura Jezusa Chrystusa, która miała być elementem wystawy "Wdzięczni za Niepodległość".