Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dokumentpasz

ważny paszport a nie przejdzie kontrola

Polecane posty

Gość dokumentpasz

Mam wyjechać za granicę z dzieckiem, będzie miało dokładnie 1 rok i 11 miesięcy a paszport miało wyrabiany w wieku 8 miesięcy, wiadomo, że jest powiedzmy, że średnio podobny teraz do tego co było na zdjęciu, na moje pytanie w paszportowym czy to ma znaczenie pani powiedziała, że celnik może dziecka nie przepuścić, więc się jej zapytałam dlaczego skoro wydają paszporty na 5 lat ważne to ten dokument jest ważny, nie jest zniszczony ani nic to mi powiedziała, że sami jesteśmy (rodzice) sobie winni bo chcieliśmy, żeby dokumenty były ważne dłużej ale na podstawie zdjęcia mnie nie wypuszczą. Mieliście albo znacie takie przypadki? Teraz za późno na wyrabianie nowego paszportu ale przecież prawo powinno stać po mojej stronie bo dokument tożsamości jest ważny sam w sobie.

Gość dokumentpasz
proszę o wypowiedzi, może ktoś z was się spotkał z taką sytuacją

Gość gość
Mój syn miał 5 mies jak robiłam paszport teraz ma 4 lata w miesiącu latamy 2razy z różnych lotnisk za granicą nikt nic nigdy nie powiedział dopiero w październiku wymiana paszportu.

Gość gość
Przecież trochę zawsze jest podobny, to byłoby bezsensu jak by cię nie wpuścili. Może można wyrobić dziecku dowód osobisty. A tak poza tym, to za granicą w cywilizowanym państwie takiemu dziecku wydają paszport na 2 lata, więc ty być się i tak mieściła, ale ten 4 latek już nie i zagranicą by mogli by być uparci nie wpuścić, a w Polsce są polskie przepisy, więc 4 latka powinni wpuścić. Może również można mieć np. przy sobie akt urodzenia dziecka, gdzie dane zgadzają się z tymi w paszporcie, jest "wiek" i że wy jesteście rodzicami tego dziecka.