Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z karmieniem 5 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, moja córeczka tydzień temu skończyła 5 miesięcy. Od początku jadła raczej niechętnie i dużo mniejsze porcje niż w tabelkach. Ponieważ mocno ulewa mleko zagęszczam jej Nutritonem. Do tej pory jadła moje odciągnięte mleko 7 razy dziennie, a raz dokarmiana byłą modyfikowanym. Ponieważ mleko już mi się kończy zmuszona będę przejść wyłącznie na modyfikowane. Od 3 tygodni zaczęłam rozszerzać małej dietę. Na obiadek zjada ok 130 g dyni, marchewki lub zupki jarzynowej. Je chętnie. Niestety mamy ogromny problem z mlekiem, który od jakichś dwóch tygodni jeszcze się nasilił. Malutka nie chce prawie wcale pić mleka. Rano ciężko mi cokolwiek jej podać. Zjada z trudem ok 80 ml. Kolejne karmienie ok 100 ml. Później obiadek. Po ok 3 godzinach znowu nie udaje mi się wcisnąć wiecej niż 60 - 80 ml. Jedynie wieczorem zjada ok 150 ml, ale tylko dlatego, że karmiona jest podczas snu. Od dwóch tygodni jest też strasznie marudna, ciągle płacze, a do tej pory była pogodnym dzieckiem. Z trudem zasypia. Niestety budzi się w nocy i już od ok 3 nie zasypia. Nie mam pojęcia co robić. Nie jestem przecież w stanie wmusić w nią jedzenia. Pić tez nie chce, ani wody, ani soku ani herbartki. Urodziła się z wagą 3200, teraz waży ok 6300

Gość gość
o matko , dobrze ze ja nie mam takiego sajgonu w domu , to musi byc koszmar.....:-(

Gość gość
jest to koszmar. A może jakieś rady?

Gość gość
A może to ząbki?ewentualnie możesz spróbować podawać jej kaszkę na mleku

Gość gość
Właśnie chyba nie ząbki bo dziąsła wyglądają normalnie

Gość innuka
Hej ! No to mozemy sobie podac rece. Moja coreczka ma 9 miesiecy i ****ardzo malo. Od poczatku tak malo jadla. Ja odciagalam jej mleko do 7 miesiaca. Miala wiec troche mojego troche modyfikowanego, od 7 miesiecy tylko modyfikowane. Pokarmy stale wprowadzilam od 6 miesiaca. Jesli Cie to pocieszy to moja pila jeszcze mniej niz Twoje dziecko. Teraz pije ok 80-100ml, i czasem je pokarmy stale czasem w ogole nic. Myslalam ze zwariuje ale wiesz wyluzowalam. Mala rosnie, robi kupy i sika. Rosnie zgodnie z siatkami centylowymi tak jak trzeba. Gadalam z bardzo fajan doswiadczona polozna i powiedziala mi ze po prostu niektore dzieci tak maja i zeby sie tym nie przejmowac. Zeby sie nie stresowac bo dziecko to wyczuwa i jest spiete w czasie karmienia. Od kiedy wyluzowalam jest lepiej. Czasem czekam dluzej z karmieniem i mala je wtedy chetniej. Wiesz dzieci sa jak dorosli, niektorzy jedza non stop inni nie potrzebuja tyle. Jesli z wagi nie spada jakos niepokojaco to daj sobie dwa tygodnie i odstresuj karmienia. U nas pomoglo. Powodzenia. Jak masz jakies pytania to pytaj smialo

Gość gość
nie patrz na tabelki dziecko je tyle ile potrzebuje. Naprawde nie mozna dzieci szufladkowac. Jesli jest zdrowe bawi sie i przybiera na wadze to test ok i mleka wystarcza :)