Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test po 10 dniach i po okresie

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny mam takie nietypowe pytanie, poniewaz w tamtym miesiacu okres mialam od 28 kwietnia do 1 maja kochalam sie z chlopakiem 26 maja a 30 maja dostalam okresu kilka dni przed bolaly mnie piersi i pobolewal brzuch, okres przez pierwsze dwa dni byl taki sam jak zawsze no moze nie az taki mocny w 3 dniu byl ale mniejszy ze skrzepami, w 4 dzien bylo go juz malutko i w 5 juz koniec czyli dzis, jakos nabilam sobie glowe, ze moge byc w ciazy czy moge jutro ewentualnie w sobote zrobic test ciazowy dla pewnosci? Siostra mi mowila ze nie jestem bo mialam jednak okres ale on byl inny troche niz zawsze i boje sie.

Gość gość
Nie sądzę, żebyś była w ciąży, ale test możesz zrobić, zawsze się trochę uspokoisz :)

Gość gość
jeśli chodzi o przeprowadzenie testu to jest jeszcze za wcześnie (chyba że wybierzesz się na test z krwi Beta HCG wtedy wcześniej wykryje ciąże koszt ok 30 zł). Jeśli dostałaś okres to prawdopodobieństwo że zaszłaś w ciąze jest bardzo bardzo bardzo znikome:) więc raczej możesz być spokojna:)

Gość gość
A jutro moge go zrobic? Mialam sporo stresu tez sie odchudzalam wczesniej ogolnie moj okres trwal 4-5 dni ale ttlko przez 3 dni byl on intensywny poten juz nie, no i wtedy 26 mialam niby dni nieplodne

Gość gość
Test sikany (czyli z apteki wykonuje się po około 14 dniach od stosunku....jeśli chodzi o bete z krwi można wcześniej 6-8 dni od dnia zapłodnienia, ale NIGDY nie ma pewności, że do zapłodnienia doszło w dniu stosunku. Więc lepiej poczekaj jeszcze kilka dni, żeby mieć 100% pewności:)

Gość gość
z tymi dniami płodnymi to różnie bywa, ale skoro był okres nie stresuj się:) tak jak napisał ktoś powyżej, jeśli się stresujesz wykonaj bete z krwi, ale tak za 2-3 dni dopiero:)

Gość gość
Dzieki dziewczyny, dla pewnosci poczekam do wtorku i zrobie bedzie 14 dni od stosunku

Gość gość
Jeśli okres był ze skrzepami to nie ma szans na ciążę.

Gość gość
Tylko ze tych skrzepow nie byl duzo talk jak wczesniej

Gość gość
Najlepiej poszukaj testu z czułością 10 :))) szybciej wykryje ciąze:)

Gość gość
Hej dziewczyny zrobilam jeden test w piatek ale po poludniu i w zoraj rano i wyszlo na obu 1 kreska czy moge byc spokojna?

Gość gość
Moze mi ktos odpisac?

Gość gość
???

Gość gość
Jest tu ktos??? Zrobilam dwa testy jeden w piatwk ale wieczorwm a drugi w sobote rano oba negatywne czy moge byc spokojna??

Gość gość
Tak, wyluzuj. A na przyszłość pomyśl o jakiejś dobrej antykoncepcji

Gość gość
Ehhh wiem o tym, kurcze balam sie bo ten okres byl inny niz zawsze albo po prostu ja glupieje juz, chcialam jutro zrobic kolejny test martwie sie tym wszystkim, obiecalam sobie ze teraz bede sie juz zabezpieczac