Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SłodkaTruskaweczka

Ile kosztuje 3 miesiące życia w USA?

Polecane posty

Gość SłodkaTruskaweczka

Witam wszystkie dziewczyny :) Na początku chcę powiedzieć że mam 14 lat a mój chłopak ma 18. Moim marzeniem jest polecieć do USA. Więc on mówi że jak skończy LO to pojedzie do pracy na zachód i zarobi na nasz wyjazd. Bo on jest od tego żeby spełniać moje marzenia (on tak mówi :) ). Jak wyjdzie ze szkoły to zrobi prawo jazdy żeby w Stanach kupić samochód do podróżowania :) I tutaj moje pytanie: ILE BY KOSZTOWAŁO 3 MIESIACE ŻYCIA W USA? Ja nie znam za bardzo angielskiego ale on zna bardzo dobrze. Więc powinniśmy sobie poradzić. Tylko te koszty... Pozdrawiam! :D

Gość gość
OOOOOHH a moze jeszcze wiecej

Gość gość
ta... Truskaweczko ;) moim marzeniem też był wyjazd do USA "lepiej płakać w Rolls-Royce niż śmiać się na rowerze"... tak powiedziała przed laty moja koleżanka dziś wiem że to nieprawda mam 1 dolara który dostałam na szczęście - chętnie Ci go ofiaruję ;) powodzenia

Gość gość
Tjaaaaa... Zeby wyjechac do stanow to poza kasa trzeba miec wize, o ktora tak latwo nie jest. Koszt zycia w US jest zalezny od stanu, do ktorego pojedziecie, warunkow w jakich chcecie mieszkac, co bedziecie jesc, co chcecie zwiedzac (o pracy zapomnijcie), plus bilety, wiza, no ja mysle, ze spokojnie sie zmiescicie w 30-40 tys dolarow :D

Gość gość
A i kupic auto w US to nie jest tak hop siup

Gość SłodkaTruskaweczka
Ja tam nie mam zbyt dużych wymagań. Spać możemy w najtańszych motelach lub w namiocie (tylko nie wiem czy wolno). Jeść też nie najlepsze produkty. Ogólnie chodzi o to, by zwiedzić jak najwięcej wydając jak najmniej.

Gość gość
Sluchaj bilety to koszt okolo 2-3 tysiecy za osobe w dwie strony, promesa wizowa okolo 200 dolatow za osobe, przy czym pamietaj, ze dopiero na lotnisku docelowym celnik decyduje czy was wpusci czy nie. No to juz mamy 8 tysiecy na sam poczatek. Dalej najtanszy motel to zapewne conajmniej 50 dolcow za noc, 3 miesiace daje nam okolo 4500 dolarow, czyli okolo 9000 zl. Nie wiem czy sa pola namiotowe. Jesli chcecie kupic auto to benzyna tez kosztuje, nie wiem ile teraz. Plus ubezpieczenie, chociaz nie wiem czy na Polskich papierach auto kupicie. Jedzenie, jakies bilety, jakies rozrywki. Nie lepiej isc na studia i wyjechac na work and travel?

Gość gość
Do osoby wyzej - wszystko sie zgadza oprocz kalkulacji noclegu, 4500USD to okolo 16 000 zl. Samochodu na polskie dokumenty nikt nie zarejestruje (z turystyczna wiza? WTF?). Samochod mozna wynajac, z tym ze koszty ubezpieczenia sa dosc wysokie i moga wyniesc nawet drugie tyle co najem samochodu. Przykladowo wypozyczalem Mustanga w Las Vegas i placilem okolo 100$ za dzien wynajmu i drugie tyle ubezpieczenia.

Gość gość
Z reszta o czym my rozmawiamy, autorka ma 14 lat i nigdzie przez nastepne 4 (opcja minimum) nie wyjedzie. Do tego czasu pewnie zmieni chlopaka z 5 razy ;)

Gość gość
No tak gosciu, nie sprawdzilam aktualnego kursu dolara. Tak czy inaczej 3 miesieczna wycieczka do stanow to droga impreza.

Gość gość
aaaa tam - droga! jej chłopak przecież spokojnie w Polsce na ten wyjazd zarobi