Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olxia_

Mój dietownik czyli walka z kilogramami.

Polecane posty

Pewnie, ze waga nie jest taka wazna; wyglad, cm, figura sie licza a najwazniejsze w ogole to, z jaka figura sie czujemy najlepiej. Karmelizowana pewnie, ze z pelnym zoladkiem wazymy wiecej, ale wtedy sie nie ma co wazyc, bo tylko nam mina rzednie... ;) Ja wazylam sie srednio raz na 2 tygodnie a ostatnio wcale sie nie waze, bo nie chce sie dolowac. Jestem na koncowce i od dawna nie zrzucilam juz nic znaczacego... ciezko mi bardzo i nie wiem w ogole, czy jeszcze cokolwiek spadnie. Niby by wystarczylo, ale.... nie czuje sie jeszcze dobrze w swojej skorze :O Topik, na ktorym pisalam 7 miesiecy padl prawie, tzn. od 2-3 miesiecy zieje juz takimi pustkami, ze nie mam juz ochoty tam nawet zagladac.

Gość czarna41
Ja tez dziś farbowałam włoski a jutro wybieram sie do przyjaciółki- zaprosiła mnie na gołąbki więc trzymajcie za mnie kciuki żebym nie popłynęła......a i jutro ważenie po tygodniu

Gość czarna41
Gosia schudłaś ponad 20kg? SZACUNNNNNNN może już nie ma z czego chudnąć?

Gość Karmelizowanaa
Dołączam się do Czarnej - szacun Gosia :) U mnie jutro mija drugi tydzień odchudzania, a w czwartek zważę się na porządnej wadze, która nie oszukuje :D Na kolację zjadłam owsiankę na mleku z rodzynkami i cynamonem.

Czarna dziekuje ;) jest, jest z czego, wierz mi. Wczesniej wazylam zawsze kolo 52, max 54 kg, bo mam bardzo drobne kosci, kosteczki wlasciwie jak 8 letnie dziecko :P Moja corcia ma prawie 8 latek i mam niewiele grubsze nadgarstki niz ona ;)

Witaj Gosia:) i od razu wielki szacun za te zrzucone kg:) my dziś ciągle coś. W końcu Dzień Ojca więc trzeba odwiedzić naszych staruszków

Drogie kolezanki macie racje,przesadzam z tym codziennym wazeniem po pary raze na dobe.Spróbuje wytrzymac do soboty:)

Witam kolejne odchudzaczki, jestescie bardzo mile, mysle, ze sie u Was zadomowie :D Czy Wy wszystkie jestescie na starcie czy sa takie co i krotko przed meta?? Tofinka na poczatek sprobuj przeczekac wlasnie chociaz 3-4 dni a potem wydluz do tygodnia, zobaczysz jaka to radosc jak sie od razu Kilo czy wiecej ubytku zobaczy anie przejmowac sie 200-300 gr w dol czy w gore. Nasza waga zmienia sie kilkakrotnie w ciagu dnia, co pewnie juz zdazylas zauwazyc. Raz na tydzien wystarczy dla porownania a wtedy widac konkretnie jak sie zmienia :) Ja dzis tez zapracowana, ledwo dycham... pewnie gdybym nie miala tyle ruchu na codzien, waga szlaby lekko w gore zamiast w dol ;) dobre i to, bo cwiczyc nie cwicze nic - brak czasu, zmeczenie i len :D Jest ktoras na konkretnej diecie czy raczej zmiana nawykow? bo ja to drugie wlasnie i na poczatku szlo mi niezle a z czasem jest coraz gorzej... takie dlugotrwale odchudzanie meczy z czasem, ale ponoc tak najlepiej. Oby tylko wytrwalosci starczylo do konca, bo z nia kiepsko u mnie.

Gość Karmelizowanaa
Gosiu ja stosuję racjonalne odżywianie się, ale przy tym staram się nie przekraczać 1400 kcal ;) Dzisiaj kolejny dzień skończył się sukcesem. Nie mniej jednak już raz się odchudzałam i spadło mi wtedy 25 kg, ale nie wyszłam odpowiednio z diety i wróciłam do dawnych nawyków. Teraz właśnie zrzucam moje jo-jo :( Po tym doświadczeniu wiem, że dieta jest dużo łatwiejsza od utrzymywania wagi. Wiem też, że do końca życia będę musiała się pilnować i co najmniej raz na tydzień wchodzić na wagę żeby kontrolować ewentualne niepokojące wzrosty wagi.

Gość Martyna_26
Ja na początku planowałam jak zwykle po głodzić się trochę ale szybko wróciłam na właściwy tor dzięki koleżanką z forum i staram się jeść te 5 posiłków dziennie w małych ilościach i wybierać zdrowe produkty :-) Nawet lubię pić wodę niegazowaną i mi smakuje:-) Po południu jezdziłam na rowerku 30 min :-) Wieczorem mi się nudziło i stwierdziłam że po co mam tak siedzieć bezczynnie i znowu zaliczyłam ale już 20 min :-) Aż się sama dziwię :-) W czwartek się ważę ciekawa jestem moich efektów bo dziwnie mi się odchudzać jak praktycznie nie głoduję :-)Aha bym zapomniała nawet na skakance poskakałam ale króciutko bo zaczepiałam o nogi albo o głowę i się wkurzyłam :-)

Karmelizowana no to podobnie sie odchudzasz jak ja, z tym, ze ja sie od pewnego czasu nie waze co tydzien, bo nie mam po co ;) Wiem, ze nie chudne, nie tyje na razie tez, tyle dobrego a wiem to po ciuchach. Postanowilam sie zwazyc dopiero wtedy jak poczuje znowu luz w nich, co mam nadzieje, przy Waszym wsparciu niebawem nastapi :D Jem duzo wiecej warzyw, na cieplo i na zimno czyli surowych, duzo kasz zamiast ziemniakow, ryzu i makaronow, chociaz i te jem, ale duzo rzadziej i mniejsze ilosci. W sumie jem prawie wszystko, bo uwazam, ze nam wszystko jest potrzebne oprocz typowych "smieci", za duzo slodkiego itp. Pije zwyjkla wode, miedzy 2 a 3 litrami dziennie, 2-3 kawy z mlekiem, chleb w 80% tylko pelnoziarnisty, jaja, ryby, mieso (w sumie kazdy rodzaj). Staram sie przede wszystkim nie zajadac slodyczami, nie jesc na noc a jak juz pozno to tunczyk, serki itp., zadne wegle. Pije oprocz wody soki warzywne a tak to nic, herbat przestalam pic juz wiele lat temu, najwyzej w zime jakies rozgrzewajace. Uzywam bardzo duzo, lychami wrecz, ziol i przypraw, zwlaszcza ostrych jak imbir, pieprz cayenne, chilli, czosnek. Do przygotowania potraw dodaje duzo cebuli, czosnek wlasnie, natke pietruszki, szczypiorek i inne takie. Gotuje czesto lekkie i zdrowe zupki ze Smaku Zdrowia. Przyrzadza sie szybko, sa malo kaloryczne, starcza taki garnek na kilka dni do szybkiego skonsumowania ;) Tak sie odzywiam, niby dobrze, ale jednak nie zawsze trzymam sie swoich postanowien, a ostatnio coraz czesciej grzesze ;)

Widzę, że dobrze trafiłam, coś Wam doradze Przeglądajac sieć, przypadkiem natknęłam sie na pewien suplement. Nigdy nie ufałam takim rzeczom, no ale skusiło mnie to, ze jest z naturalnych składników, bez chemii i jestem mega szczęśliwa, że natrafiłam na African Mango. Ogólnie etap odchudzania mam juz za sobą, zajęło mi to ok 1,5 miesiąc. Zgubiłam przez ten czas 11 kg z czego jestem zadowolona. I zbytnio nie katowałam sie dietami. Wiadomo, ograniczyłam smażenie w głębokim tłuszczu a słodycze to też raz na jakiś czas. Najgorsze wyzwanie to były imprezy, grille itp., bo wiadomo jak to jest, nie wypada odmawiać Jadłam sporo a waga ani drgnęła. Jestem pewna że jak to przetrwałam to przetrwam wszystko. Jeszcze raz serdecznie polecam ! tutaj link do tego cuda; http://nplink.net/cAFbO7nx

Gość Karmelizowanaa
Gosiu wiem, że łatwo się mówi ale nie grzesz za często jedzeniem bo możesz popłynąć. Ja tak zrobiłam i żałuję bardzo.. 3 miesiące wyrzeczeń a potem euforia i dogadzanie sobie aż do ostatniej fazy tj. obzarstwa :(

Gość czarna41
Hej wpadam sie tylko przywitac i pochwalić po tyg. na wadze -1,3 na ta chwile 65,9 jestem mega zadowolona, miłego dnia

Gość gość
Ja ze swojego doświadczenia mogę polecić African Mango. Dzięki niemu schudłam 6 kg w dwa miesiące bez zbędnych wyrzeczeń: http://nplink.net/gNy2Ikwe

Gość Minionka89
Czesc dziewczyny. Dzis sroda, a wiec sprawdzanie pomiarow:) dam znać czy coś drgnęło od zeszłego tygodnia:)

Gość Martyna_26
Witajcie czarna41 to elegancko ci poszło :-) oby tak dalej :-) Marta776 igość co do jakich kolwiek tabletek nie dam się wkręcić rok temu kupiłam sobie z tych reklam zieloną kawę za 95 zł na miesiąc trochę schudłam nie powiem ale to dla tego że między innymi jak zaczęłam je brać to też ograniczyłam jedzenie i ćwiczyłam. Skończą się tabletki motywacja spadnie waga powróci :-) Wole bez żanych tabletek .

Gość JeszczePokazeZePotrafie
Hej dziewczyny bardzo zalatana czytam Ale nie mam teraz czasu pisać :( miłego dnia

Gość Karmelizowanaa
Hej dziewczynki :) Od wczoraj minus 0.5 kg ! :) Jutro zważę się na dokładnej wadze i zobaczymy czy potwierdzi moje spadki wagowe. Na śniadanie kromka ciemnego chleba z masłem i kiełkami i kawa z mlekiem ;)

Pierwsze sniadanie ciabatta ziolowa z pastą z rybki, kawa z mlekiem, woda. Ćwiczenia. Drugie śniadanie dwie paróweczki.

Dziendobry! Karmelizowana dziekuje za troske, poplynac i wrocic do starej wagi jest bardzo latwo, zwlaszcza dla takich lakomczuchow jakim ja jestem ;) uwielbiam wrecz jedzenie, pomaga mi na stresy i przy problemach, ale... no wlasnie, na chwile pomaga a na dluzsza mete szkodzi :P Gratki Wam za piekne spadki wagi, brawo! Ja wlasnie z pracy wrocilam i sniadanie zjadlam; bulke ziarnista z maslem, szynka, pomidorem, ogorkiem kiszonym, lisciem salaty lodowej i jajkiem na twardo. Popilam szklanka soku warzywnego i jak na razie 1 kawa za mna i litr wody. Na obiado-kolacje kolo 17-tej planuje kasze jaglana z paskami indyczki i masa warzyw; cukinii, pomidorow, papryki, cebuli, pieczarkow oraz ziol i przypraw. Jedna kawa jeszcze na pewno bedzie i z poltora litra wody by sie przydalo. U lakarza dzis bylam na pobraniu krwi, gdyz badam sobie ogolnie krew, mocz i kal. Juz lata sie nie kontrolowalam a nadazyla sie okazja, wiec dlaczego nie. Ciekawa jestem jak tam u mnie w srodku :D Milego dnia, u mnie wyszlo wreszcie piekne slonce!

Gość Karmelizowanaa
Gosiu mam nadzieję, że nie dopadnie Cie jo-jo i tego życzę Ci z całego serca. Ja sobie do teraz pluję w brodę, że zamiast trzymać wagę to "poszłam" w jedzenie. Oby tym razem było ze mną inaczej ;) Na drugie śniadanie zjadłam sałatkę, a na obiad będzie kalafior i omlet :)

Dzieki, ja tez trzymam Ci kciuki z calej sily, zebys tym razem trzymala sie dzielnie do konca Twoich dni :)

Gość Karmelizowanaa
Hehhe i jak się mi miło zrobiło i optymistycznie:) Aż chce mi się odchudzać :) Dzisiaj coś głodna jestem, ale popijam wodę i głód znika. Gdzieś tak ok. 15:30 zrobię sobie omleta i do tego ugotuję kalafior ;)

Witajcie dziewczynki .Ja jutro wskakuje na wagę dzisiaj się mierzyłam i jest mniej znowu w dodatku dzisiaj ubrałam spodnie jeszcze nowe które paska nie potrzebowały a teraz wskazany jest bo musze poprawiać . Dzisiaj przekąsiłam .Pół grahamki z serkiem wiejskim i łososiem do tego sałatka z pomidora z ziołami .Pół jabłka i przed 10 min talerz zupy pomidorowej z makronem białym chociaż mam w domu razowy ale dzieciaki nie lubią a nie chciało mi gotować tego i tego. Kolacji nie planuje bo ide do fryzjera z synem więc będzie za późno na jedzenie za to zrobię sobie zielony koktajl.Pozdrawiam życzę miłego dnia.

Gosia ja również gratuluje .Piękny wynik odchudzania .Super. A i kupiłam sobie imbir .Woda z plasterkiem imbiru jest naprawdę super.

Gość Karmelizowanaa
Imbir ma podobno działanie odchudzające ;) Piłam kiedyś razem z wodą i cytrynką i muszę do tego wrócić :) Dzisiaj zjadłam zamiast omleta i kalafiora - serek wiejski z cynamonem ;p Jakoś ciągnęło mnie do słodkiego ;)

Gość Martyna_26
Witajcie ja dzisiaj coś nie byłam głodna rano kawa z mlekiem 1 łyżeczka cukru . Mniej więcej 10 następna kawa przyszła do mnie znajoma:-) Po 12 nie chciało mi się jeść to wmusiłam banana, mniej więcej po 14 zjadłam 10 malin:-) i oczywiście poszłam z synem na dwór. Obiad zjadłam na kolację 17,40 mniejszą porcję niż zawsze 1 ziemniak z koperkiem ,1 łyżeczka buraczków z cebulką i smażone jajko:-) do tego litr wody,30 min na rowerku i pokręciłam hula hop bo już doszło:-) Jest świetne ale zaczynam po troszczeczku żeby moje boczki nie wyglądały jak śliwki :-)