Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość23

Kontrola drogowa, co myślicie?

Polecane posty

Gość gość23

Witam dziewczyny :) miałam dzisiaj nieco dziwną sytuację i nie wiem co mam o niej myśleć. Załatwiałam dziś pewne sprawy urzędowe a w urzędzie jak to bywa zawsze okazuje sie coś nie tak - musiałam powrócić do domu. Zrobiłam dwa kursy do miasta. Za pierwszym razem gdy jechałam i wracałam widziałam, że dwaj policjanci na motorach stoją i łapią. Zatrzymali auto przede mną i z naprzeciwka srebrną BMK-e w drodze powrotnej. Gdy pół godziny później wyjechałam z domu, aby ponownie udać się do urzędu zatrzymali mnie. Myślałam, że to zwykla kontrola drogowa - nic więcej. A tutaj niespodzianka - policjant pokazał mi na suszarce nabite 77km/h. Podczas gdy ja 300m wcześniej, przed zakrętem patrzyłam i miałam max. 60km/h. Grzecznie wytłumaczyłam, że mogą mi wystawić mandat, ale go nie przyjmę, bo wiem co widziałam. Dodałam, że jechałam już tutaj 2krotnie i teraz jadę 3 raz, więc widziałam, że stoją i po cholerę miałabym łamać przepisy. Dodałam nawet, że pisałam znajomej, aby na nich uważała (wtedy obydwaj podchwycili i uznali, że piszę sms-y podczas jazdy). Zwróciłam się do drugiego policjanta, że jakiś czas temu zatrzymał auto przede mną i tą BMK-e z na przeciwka, której ustąpiłam pierwszeństwa przejazdu, gdyż zjeżdżała z przeciwnego pasa ruchu. Upierali się, że przyspieszyłam do 77 km/h od czasu gdy zerknęłam na prędkość w aucie. Skończyło się na tym, że nie dostałam mandatu, a zostałam jedynie spisana. Zastanawiam się teraz kto miał rację. Od początku byłam pewna, że próbują wcisnąć mi kit i przedstawiają pomiar wcześniejszy kogoś innego. Jednak teraz już sama nie jestem pewna. Byłam świadoma, że tam stoją - kto normalny w takiej sytuacji by przyspieszał? Sytuacja ta miała miejsce w pewnej wiosce przejazdowej - teren zabudowany, wszyscy powinni jechać 50km/h przepisowo a i tak jadą po 70/80.

Gość gość
piłaś

Gość gość
LOL LOL

Gość gość
Moglas przyjąć mandat bo z nimi nie wygrasz. Teraz czeka cie sprawa w sądzie którą przegrasz i dostaniesz mandat plus koszt rozprawy. Zle na tym wyjdziesz. Myslisz ze sąd uwierzy tobie czy policji? Zgadnij :) narazilas sie na dodatkowe koszta. A moglas negocjowac i gdybys byla mila mogło skończyc sie pouczeniem. Wiem po sobie ;)

Gość gość
uwielbiam to forum i komentarze takie jak wyżej - od razu piła :) myśle że nie masz sie czym przejmowac i raczej mialas racje - zrobili Ci tzw symulacje predkosci :) mąż też kiedys uprzedzal mnie, zebym nie dala sie tak nabrac - to podobno slynna ich metoda :) a skoro nie dostalas mandatu i uparcie obstawialas przy swoim to przeciez sie nic nie stalo ;)

Gość gość23
Skończyło sie pouczeniem - nie wypisali mi mandatu ani nic z tych rzeczy. Jedynie jeden spisał mnie do książeczki - tj imiona rodziców itp. ps. byłam miła :)

Gość gość
Jesli odmowilas przyjecia mandatu to sprawe kierują do sądu

Gość gość
ludzie ogarnijcie sie - autorka watku napisala, ze NIE DOSTALA MANDATU! skoro ja spisali to zatem dostala tylko upomnienie. moim zdaniem skoro wczesniej sprawdzalas i mialas 60, a oni pokazali ci 77 no to sorry, ale :/ dobrze, ze sie wyklocalas. moglas spytac tez o godzine pomiaru choc z tego co mowil moj TŻ nie wszystkie go maja - skoro nie pokazali ci godziny to mogli wciskac ten sam pomiar kilku autom wczesniej nawet

Gość gość
Haha :D skoro tylko cie spisali to znaczy ze wdziek zadzialal ;) usmiech i te sprawy :) nie ma sie co przejmowac czy Twoja wina czy to oni wciskali kit :)

Gość gość
Najpierw powiedzieli ze przekroczyła predkosc potemze pisze smsy podczas jazdy i sobie odpuscili? Tak sobie tlumacz hihi nie zdziw sie jak niedługo dostaniesz pismo na sprawe w sądzie. Spisali cie bo jak odmowilas przyjecia mandatu stojąc przy swoim oni przekazuja sprawe do sadu i tam dostaniesz wyrok a wiadomo jaki bedzie ;). Jakby racja byla autorki to nad czym się zastanawia?

Gość gość
żenada ludzie :) 1. autorka tak powiedziała, to fakt, ale nie napisała, że pisała w trakcie jazdy te smsy - tylko oni tak sobie dopowiedzieli. czytajcie ze zrozumieniem, bo po prostu masakra. 2. jak ktos pisał wyzej - zarzucili jej przekroczenie predkosci, a ona broniła się i nie dostała żadnego mandatu, tylko upomnienie. 3. nie bedzie zadnej sprawy w sadzie 4. moim zdaniem moglas jednak sie rozpedzic do tych 77, chociaz kto wie, oni umieja kombinowac, byleby kase zgarnac

Gość gość
+ sądząc po komentarzach wyzej niektore to naprawde glupie, puste baby, które nie umieja czytać ze zrozumieniem. poczytaj sobie o symulacji pomiaru drogowego jak ktos wyzej juz pisal i popytaj znajomych czy spotkali sie z taka sytuacja