Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabłokowaaaa

fobia spoleczna psycholog

Polecane posty

Gość jabłokowaaaa

udało sie komus wyjsc z tego szamba z pomoca psychologa ?? jesli tak jak długo trwała terapia ? jak czesto mieliscie spotkania z psychologiem?

Gość gość
up

Gość gość
mozesz podac gg?

Gość jabłokowaaa
kurcze nie posiadam gg . mozesz tu cos napisac? masz ten sam problem lub miłes/as?

Gość gość
up

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
Psycholog tylko w ostateczności, leki przynoszą więcej szkody niż pożytku. Uwierz w siebie, znajdź w sobie siłę i odwagę. Nie można bać się ludzi, czy sytuacji. Każdy przeżywa sukcesy i porażki. Sukcesy podnoszą na duchu, a porażki uczą. Grunt to się nie załamywać, w każdej sytuacji znaleźć coś dobrego, no i oczywiście dużo uśmiechu. Trzymaj się. Powodzenia:-)

Gość gość
Fobia społeczna to faktycznie szambo,też to mam,już kilkanaście lat.Leki trochę pomagały ale naprawdę minimalnie.Teraz nie ich biorę i jest strasznie, nie mam już siły z tym walczyć ale nie mam też siły z tym żyć.

Gość gość
Ktoś mi tutaj kiedyś polecił fajną książke o fobii społecznej - Terapia richardsa pddf - jak tak wpiszesz w google to ci wyskoczy pierwszy link o fobii spolecznej

Gość gość
Czy jest tu ktoś kto pozbył się tego całkowicie albo chociaż częściowo?

Gość jabłokowaaaaa
te ksiazke mam, ale teraz zaryzykuje psychologa , sama juz nie dam rady z tym walczyc

Gość gość
Myślę,że psycholog jest lepszy od leków.Ale to musi długo potrwać,żeby coś dało.

Gość gość
Przede wszystkim poszukaj dobrego psychoterapeuty. Psycholog nie przepisuje leków. Leki przepisuje psychiatra. Należy to rozróżniać. Wielu psychiatrów ma również dyplom psychoterapeuty i taki ktoś w Twoim przypadku może byłby najlepszy. Nie wahaj się, bo możesz poprawić jakość swojego życia. Powodzenia

Gość gość
Przede wszystkim leki nie słuchaj tych idiotek obecnie kompletnie sie nie znają . Lek pomoże , s terapia to tylko dodatkowo mozna, bez leków ani rusz. Wiem to no sama mam ciężka chorobę psychiczna

Gość jabłkowaaa
myslice ze 1,5 miesiaca moze cos zmienic? jesli wizyty byłyby 2-3 razy w tyg .

Gość gość
Bzdura. Leki nic nie dają na fobie społeczną. Sama brałam i o ile w depresji mi pomogły to na fobie nic nie dały

Gość jabłkowaaaa
własnie ja tez nie chce brac leków one nie lecza a jedynie doraznie pomagaja

Gość gość
Leki trochę pomagają, ale trzeba poukładać sobie w głowie za pomocą psychoterapii.

Gość jabłokowaaaa
temu pytam czy wg was moze choc troche pomóc jakbym chodziła przez 1,5 miesiaca do psychologa 2-3 razy w tyg ???

Gość gość
Słuchaj to jest kwestia indywidualna. Nie wiemy czy u Ciebie zadziała. Ale jak widać bardzo szybko chcesz wyzdrowieć więc leć jak najszybciej na tą terapie a potem nam powiedz jak było

Gość jabłokowaaa
chce niechce . musze! mam tylko 1,5 miecha na to to znaczy na tyle lece do PL a na wiecej niestety nie moge sobie pozwolic

Gość gość
Taka krótka terapia pomoże na chwilę, też tak miałam. A potem wszystko wróciło. Żeby to wszystko wyprostować trzeba czasu, nawet lat. Niestety.

Gość gość
na chwile czyli na ile ?

Gość gość
Nie walcz z własną słabością,raczej ją zaakceptuj.Psycholog na pewno pomoże.Mnie pomógł w innej sprawie ale do tego była terapia grupowa.

Gość gość
Ja dobrze się czułam w trakcie terapii i jakiś miesiąc po,ale wiesz każdy ma inaczej.

Gość gość
Terapia grupowa też jest bardzo dobra,oswajasz się z ludźmi, nabierasz pewności siebie. Ale jest trudno przełamać strach przed taką terapią osobie z fobią.Ja jednocześnie brałam leki i chodziłam na terapię grupową to dawało dobre rezultaty.

Gość gość
wiem ze terapia grupowa tez by pomogła ale wiem tez ze nim sie na nia zapisze nim wszystko ogarne to wieki mina. w lipcu jade do PL i dla mnie psycholog bedzie najlepszy

Gość gość
czy ktoś z was chodził do psychologa www.gabinet-psychologiczny.waw.pl ? zamierzam pójść w sprawie zwalczania stresu w pracy, ale mega sie boje....

Gość paulatta34
Tutaj https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa/ mają świetnych psychologów. Warto właśnie tam udać się na wizytę. Można bowiem w ten sposób naprawdę sobie pomóc. Macie pewność, że jesteście pod opieką świetnych specjalistów.

Gość werka991
Jeśli nadal cierpisz na fobię społeczną i dotychczasowa terapia nie pomogła zmień terapeutę. Na https://kozeta.pl/ zajdziesz studio psychoterapii i rozwoju osobistego. Pracują tam świetni specjaliści i naprawdę mogą ci pomóc.