Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w krótkich spodenkach

Polecane posty

Gość Loanda
@17:35, dawniej ludziom zależało na dobrej reputacji (nie mylić z małomiasteczkowym "a co ludzie powiedzo?!"), dziś raczej mówi się o wystawianiu sobie wizytówki, o tym, że jesteśmy własną marką. Czyli pracujemy na dobre imię. Szacunek do otoczenia wyraża się tym, że zachowujemy się stosownie do sytuacji. Gdyby na moje wesele przyszedł facet w krótkich spodenkach albo kobieta w czarnej bądź białej sukience to bym się nie obraziła, bo jestem tolerancyjna i ignoruję nietaktowne zachowania. Ale sama bym w życiu tak nie poszła. To jest po prostu nietaktowne. A nie chcę uchodzić za taką osobę.

widziałam dziś faceta co na ławce w parku w samych gaciach siedział, powinien dostać mandat, niedługo powiecie, że ******ie się publiczne na oczach dzieci też jest ok, pedofilskie lewackie myślenie x Loanda, tylko w PL ludziska mają takie rozkminy jak ty i takie durne opinie jak tu. x no k***y z Zachodu puste, z ArabEuropy, która nie jest "PL" nie są dla mnie wzorem w NICZYM

Gość gość
wesele to oficjalna okazja, rozmowa kwalifikacyjna to oficjalne spotkanie. Zajęcia na które chodzisz dobrowolnie jako osoba dorosła nie są oficjalnym spotkaniem.

Gość Loanda
@17:37, tylko w PL? Wierzę, że Brytyjczycy mają więcej klasy niż my. Dla nich długie spodnie u facetów w poważnych miejscach/okolicznościach są oczywistością.

Gość gość
a jakie to są okazje? Nie uczelnia albo zakupy (to też wymieniałaś).

Gość Loanda
@17:42, chyba źle mnie rozumiesz. Nie chcę nikogo do niczego zmuszać. Po prostu jestem świadoma niepisanych zasad jakie obowiązują w kulturze europejskiej i staram się ich trzymać. Tak jak mówię, czyjś nietaktowny strój mnie nie uraża. Ale jednocześnie staram się aby mój strój był właściwy do sytuacji, żeby nie obrazić innych brakiem szacunku. Ubieramy się tak jak chcemy być odebrani i potraktowani. Facet w krótkich portkach nie może mieć pretensji że świat nie traktuje go poważnie.

Gość gość
myślę, że nikt normalny nie będzie traktował "niepoważnie" studenta za to, że w ciepły dzień przyjdzie na zajęcia w którkich spodniach.

Gość Loanda
@17:46, w pierwszym poście (16:15) wymieniłam stosowne i niestosowne sytuacje

no właśnie, a dziewucha ubrana jak tania d***** nie powinna mieć prawa założyć sprawę tym, co będą na nią krzyczeć k****, szmata, zrób mi loda chcącemu nie dzieje się krzywda, ponoś odpowiedzialność za swoje decyzje, lewaku, nie masz prawa krytykować społeczeństwa polskiego, czy jakiegokolwie EUROPEJSKIEGO za zdrowe zachowania i selekcje.

Gość gość
z tych miejsc które wymieniłaś większość jak najbardziej "dopuszcza" krótkie spodnie, zwłaszcza w krajach zachodniej Europy. Więc ktoś dobrze napisał, taka sztywność spotykana jest już chyba tylko w Polsce.

Gość Loanda
@17:52, ta "sztywność" nazywa się klasa.

Gość gość
tak sobie wmawiaj ;) Ludzie mający klasę sami mają wyczucie kiedy mogą spokojnie iść luźno ubrani i nie muszą przejmować się tym czy krótkie spodnie w gorący dzień nagle sprawią, że ludzie przestaną ich traktować poważnie. Po prostu ludzie cenią ich za inne cechy niż spodnie.

Gość orderrr
na mojej uczelni kiedyś profesor powiedział że w takie upały studenci jak chcą to mogą śmiało chodzić w spodenkach bo lepiej jak student ma większy komfort i jest bardziej skoncentrowany na wykładzie czy ćwiczeniach. Jak są takie upaly to czemu by nie chodzić w spodenkach co kogo obchodzą opinie obcych kobiet lepiej zająć się własną wygodą i a nie czy to się komuś podoba czy nie

Gość gość
a powyżej (wpis brokeninside) mamy przykład tego co należy robić żeby nie być poważnie traktowanym i zbywanym jako niewychowany prymityw.

mamy przykład tego co należy robić żeby nie być poważnie traktowanym i zbywanym jako niewychowany prymityw. x opinia chamidła lewackiego negatywna o mnie to jak zaszczyt.

Gość gość
Loanda dziś @17:37, tylko w PL? Wierzę, że Brytyjczycy mają więcej klasy niż my. Dla nich długie spodnie u facetów w poważnych miejscach/okolicznościach są oczywistością. X Brytyjczyk ma odmienną mentlność. Od urodzenia. Polak siebie nie potrafi odnaleźć. Wszystko inne, nowe, odstające od normy jest blee. Swoje też jest blee nie wiedząc nawet co To jest i dlaczego. Polak powiesi się na własnym krawacie a i tak go obgadają.