Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynkowamama

Dziwna wydzielina u 4 miesiecznej dziewczynki

Polecane posty

Gość martynkowamama

Witam. Moja córeczka ma jaką dziwną żółtą wydzielinę która pojawia się raz na jakiś czas. Na początku czyli około 3 miesiaca pomyslalam ze to może jeszcze jakieś zmiany hormonalne po porodzie bo jak wiadomo dzieczynka moze miec nawet slady krwi ale minęlo już tyle czasu a to nadal czasem zauważam. Nie wiem czy to jest z pochwy czy z cewki moczowej. Mała nie zachowuje sie jakos inaczej, nia ma innych objawow a okolica krocza wygląda normalnie, nie jest zaczerwieniona. Byłam u pediatry ale ona jakas taka nieogarnięta, dobrze ze chociaż zleciła badanie moczu. Jutro bedę pobierać i dam do analizy. Czy któraś z mam miała może taki problem? Co to może oznaczac?

Gość gość
Nikt nie odpowie?

Gość gość
trudno powiedzieć co to może być. Najlepiej jak po odebraniu wyników pójdziesz do jakiegoś innego pediatry, może jakąś próbkę pobiorą, wymaz czy coś. A to nie jest na pewno mocz? Jaką ma konsystencję i kolor?

Gość gość
Może to po prostu jakiś krem się jej zbiera albo... jakiś brud.

Gość gość
To napewno nie krem bo ostatnio nie kremowałam córki specjalnie zeby sprawdzic a to jest takie jak taki gęsty żółty katar tylko jest tego malutko. :(

Gość gość
ale nie stresuj się za bardzo.... Spokojnie, zbadaj mocz, a najwyżej idź prywatnie do pediatry. Spokojnie ;)

Gość gość
A jakie pampersy używasz?

Gość gość
może ojciec malej ja tak "dotyka" i ją podraznia? teraz to kto tam wie. Odmowisz mu seksu a niewyżyty córcią się zaspokaja. Wiem, obleśne, ale ile się o tych idiootach slucha? żadne bujdy

Gość gość
Ja ogólnie z tych panikujących a to moje pierwsze dziecko. Pampersy oryginalne na zmianę z dada, zalezy co pod ręką leży . Ale to chyba nie ma związku z pampersami ... Odparzen mała nie ma.

Gość gość
może ojciec malej ja tak "dotyka" i ją podraznia? teraz to kto tam wie. Odmowisz mu seksu a niewyżyty córcią się zaspokaja. Wiem, obleśne, ale ile się o tych idiootach slucha? żadne bujdy Ehh współczuję ci wyobraźni i proponuje sie leczyc.

Gość gość
Ja bym stawiala na zmiany hormonalne. M9ja corka ma 3 miesiace tez jej sie czasem zbiera taka wydzielina. Pediatra powiedziala,ze to moje hormony jeszcze dzialaja na nia. Jak sie urodzila to miala nawet mleko w sutkach :O

Gość ma ma
a nie chorowała np ostatnio? nie brała natybiotyku? w takich sytuacjach może rozwinąć się grzybica. Zrób to badanie moczu a jeśli nie będzie Ci to nadal dawało spokoju to możesz jej zrobić wymaz z okolic intymnych i z wynikami iśc do lekarza. Moje córki miały częste podrażnienia sromu i też badałam mocz i robiłam wymaz.Wszystkie badania wyszły dobrze, są poprostu wrażliwe. stosuje u nich w takim czasie provag emulsję z apteki do podmywania zamiast mydła i smaruję bepanthenem-to wystarcza.

Gość gość
U mojej córki taka wydzielina pojawiła się jak córka miała zakażenie układu moczowego, po antybiotyku przeszło

Gość gość
Nie używaj kremu kilka dni, podmywaj i zrób wymaz z sromu w kierunku grzybów i bakterii, to się przyda i coś wyjaśni

Gość gość
Corka nie chorowała jeszcze nigdy. Dziękuje za odpowiedzi :) Jesli z moczu nic nie wyniknie a nadal bedzie wydzielina to zrobie wymaz.

Gość gość
Nie powinnaś zwlekać, tylko zabrać dziecko do specjalisty, najlepiej do urologa. Mój synek miał problemy z popuszczaniem i poszliśmy do http://www.conticlinic.pl/ . To bardzo porządna klinika, szybko mu pomogli.