Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego 40letnie mamy probuja na sile sie odmlodzic

Polecane posty

Gość gość
jakbym miala 22 lata i by mnie 40 latek dotykal to bym rzygala 3 dni i 3 noce. nawet teraz ledwo bym takiego star**** zniosla. 35 lat to maximum. glupie durne dziewuszyska. zal mi was babunki.

Gość gość
Kobiety40+apeluje zakończcie temat z gowniarami bo to poniżające.-------------the end-----

Gość gość
Zawsze mnie intryguje jak te najbardziej wulgarne i agresywne na forum kobiety twierdzą że noszą się z klasą xD xxx ach to ja moze mam sie milo i grzecznie to chamek odnosic , ktore mnie casly czas obrazaja bo mam 40 lat ??? Wy jestescie dla mnie wszyscy chrzy psychicznie. Ja nie wiem gdzie wy sie wszyscy chowacie i zyjecie , ze w wieku 40 lat wygladacie na 75 w koplaniach robicie przez te parenascie lat ???? Od skonczenia studiow / rozpoczecia pracy do 40 tki to sa jakies 15 lat. co wy rbicie, ze sie tak starzejecie ?????

Gość gość
mieszkam za granica i w zyciu nie przezylam ataku na mnie ze wzgledu na moj wiek. co ciebie jedna gowniara z druga uprawnia do tego aby mi ubizac, wyzywac mnie od starych, brzydkich, pomarszczonych rur ??? widzialyscie mnie jedna z druga ??? nie ! wiec morda w kubel. zal mi was bo juzjestescie mentalnie tak stare , ze strach pomyslec co z was bedzie za te pare lat do 40 kobiety na zachodzie ZYJA w wieku 40 lat anie zdychaja jak wy po katach. zal.pl

Gość gość
A co mają się postarzac. Takie durne to twoje pytanie i myślenie .Bo o ile mi wiadomo to większość ludzi chciało by być młodszymi a ze się nie są czasu cofnąć to można go trochę oszukać. A Twoja znajoma widać ma taki styl bo kolczyków w brodzie raczej kobiety w większości nie noszą chyba że należą do jakieś subkultury czy coś w tym rodzaju.

Gość gość
*nie da czasu cofnąć.

Gość gość
Nikogo nie obrażasz...? "Gówniar" i "Imbecylek" też...? Nie mam wątpliwości że mężczyźni Cię szanują. Nie znam Ciebie ani ich osobiście. Czemu mieliby Cię nie szanować? Ale czy kobiety 30 czy 40 lat odnoszą się TUTAJ (w wątku) grzecznie do tych podających się za młodsze (piszę podających bo nikt nie wie ile kto z nas ma naprawdę lat)....i w drugą stronę? Przeczytaj te posty zanim zwrócisz mi uwagę.

Gość cołko prowda
Boże widzisz i nie grzmisz :o Nasze babki i prababki walczyły z seksizmem, z postrzeganiem kobiety jako zabawki faceta, z tym, że wiek 20+ to nie jest starość, że po ślubie nie trzeba nosić chustki na głowie, że po 30stce można jeszcze chodzić na tańce i nosić się modnie, że kobieta jest kobietą ZAWSZE, a tu w XXI wieku postępowe kobiety zamiast bronić się jak lwice i stać za sobą mure, zamiast przekraczać kolejne granice to szarpią jedna drugą ku u ciesze starych zebereźnych szowinistów, facetów gnoją jedna drugą, bo ta parę lat starsza jest od tamtej więc do piachu z nią.... szkoda, że nie zdajecie sobie sprawy z tego, że za kilka lat też będziecie takie "stare" i ciekawe czy tak chętnie nazwiecie się star****** którym wypada tylko siedzieć w domu i przywdziewac żałobne szaty :P Zobaczycie jak właśnie wtedy chce się żyć, jak dzieci już w miarę odchowane, jak nic człowieka nie goni. Czego oni was w tych szkołach uczą? że tylko umcy, umcy disco bandżo się liczy i te 10 lat życia, a reszta świata w kibel? Ogarnijcie się zapyziałe zgnuśniałe baby, gdzie ta wasza witalność która jest częścią młodości? Ona się objawia w tych pojazdach na 5-10 lat starsze koleżanki? Przypomnijcie sobie co robiłyście 5 lat temu i jak szybko to zleciało.

Gość gość
Nikogo nie obrażasz...? xxxxxx no k***a to wy mnie zaczelyscie wyzywac od starach rur it itd to ja mam byc grzeczna ? jak tylko napisalam , ze mam 40 lat i mlodziej wygladam to sie zaczal atak. jakim prawem pytam sie ???

Gość gość
40 dziechy konta 20 dziechy, jedno je łączy włażą na kafe i udzielają się w każdym durnym temacie. W realnym żyiu jak przychodzi taka 20 do pracy, to sie boi jak ognie starszych kolezanek w kolicy 40, siedzi cicho jak mysz pod miotła, ale tutaj an kafe hurra burra, ale wy jesteście w sumie tak samo durne, to co mają 20 lat to siksy, moze jeszcze zmądrzeją, ale te co maj 40 to już raczej nie.

Gość gość
w sumie masz racje. Ja na temat powiem jeszcze tyle, ze nie kazda 40 latka jest mama. a jak kto sie ubiera, czy nosi pircingi czy inne dziwadla to wam nic do tego,. Polska jak od zawsze panowala nietolerancyjnsc i zawisc to tak do konca bedzie. zal mi was mlode dziewczyny i to strasznie. Nacieszcie sie ta wasza mlodoscia tak do 27-28 bo w Polsce 28 lat i nie byc mezatka i matka to hanba a 30 lat to juz deprecha gigant. Wiec nie wiem dlaczego tak plujecie na 40,letnie kobiety ? chore jestescie ? jeszcze nie widzialam tematu autorstwa 40 latki, ktora napisala, ze dzisiejsze 40 sie odmladzaja a 20 latki staro wygladaja i sa beznadziejne. leczcie sie ze swoich kompleksow.

Moim zdaniem w ogóle nie lapiecie sensu tematu. Autorka zauważyła pęd wśród kobiet 40-letnich aby z powrotem wyglądać na 20 lat. Wszyscy wiemy o co chodzi. O pęd do szczuplego ciała, kult bycia fit, stylizacje naturalne bardziej dla zbuntowanych nastolatek niż dojrzałych kobiet. Poza tym gdzie tu konsekwencją? Z jednej strony się buntujecie , że 40 latki to młode a nie starsze kobiety (słusznie), a z drugiej strony za wszelką cenę , nieraz nawet osmieszajac sie, chcecie wyglądać nie na swój wiek. Piszę ogólnikowo, a nie do konkretnych osób, więc bez urazy.

Osmieszajac się , mam na myśli np wielkie usta po botoksie, napinanie skóry przy oczach, i inne w efekcie często karykaturalne działania.

Gość gość
No powinny , nie dosc , że deficyty umysłowe , to z wyglądem też kiepsko. Ponad 50 procent ma nadwagę , nie mówiąc juz o dwóch trendach. Krucza czerń , albo spalony blond i kretyńska grzywka na oko. Leginsy , rurki , balerinki i poliestrowa kurtka z zary. O żółtych zębach , czesto z próchnicą nie wspomnę. No jest czego zazdrościc. Plus kupczenie tyłkiem od gimnazjum , żeby cokoliek sobie kupić.

Gość gość
syttsyn dlaczego ja kobieta 40 letnia nie widuje takich kobiet ???Nigdzie ???Ani za granica ani w Polsce. gdzie one sa ???? drugie pytanie. Jakbys mnie poznal i na pierwszy rzut oka ocenil na 30 amialabym na sobie krotka spodnice czy sukienke to czy bylabym dla ciebie od razu "40letnia stara rura , ktora sie na sile odmladza " ? jestem ciekawa. tylko dlatego , ze mam 40 lat to nie znaczy , ze wygldam na 55 i nie mam prawa juz sie ladnie ubierac i mam sie schowac w domu w kacie...Chryste Panie..ciemnogrod. ja nie widuje Pan , ktore sie na sile odmaldazaja a wiec dla mnie temat to prowo

Gość gość
Osmieszajac się , mam na myśli np wielkie usta po botoksie, napinanie skóry przy oczach, i inne w efekcie często karykaturalne działania. xxxxx no ok. Rozumiem. Ale ja takich kobiet nie widuje i osobiscie nie znam. i nie bardzo wierze w ich istnienie. Ja nie mam ani botoksu, ani wypelniaczy na twarzy, ani farbowanych wlosow (naturalny blond ) zeby biale zrobione w porcelanowe koronki a wiec zadbane i duzo mnie kosztowaly, nawet kremu do zmarszczek nie uzywam bo nie wiem po co..

Gość gość
Polska to straszny kraj pelen zawisci. Ja mieszkam za granica. Jak tutaj kobieta sie ladnie ubierze to na kazdym kroku slyszy komplementy. od kobiet i od mezczyzn !!! W Polsce kobieta sie ladnie ubierze a bron Boze ma 40 lat to jej doope obrobia , wysmieja a kompelementu napewno nie uslyszy i jeszcze jej wmowia, ze jest stara rura i ze nie wypada itp itd wszystko z zazdrosci i z zawisci. zal mi was. ja jestem zupelie inaczej wychowana. Bez presji spolczenstwa na wychodzenie za maz przezd 30 i rodzeniem dzieci itp itd. przez co nigdy nie mailam komplekow odnosnie do siebie, mojeo sytlu i trybu bycia i bycia tym kim jestem.

Jestem kobietą. Widzę kobiety o jakich piszę w moim mieście, dużym mieście wojewódzkim. Te stwierdzenia o ciemnogrodzie są mega zabawne, i świadczą o kompleksach co do swojego polskiego pochodzenia i jednoczesnym czuciu się lepszą z powodu życia na zachodzie, utozsamianie sie z tym lepszym, nowoczesniejszym, przez wielkie zet zachodem. To jest słabe :-) Nie mam nic do wyglądu twojego, bo cię na oczy nie widziałam więc nie musisz się tłumaczyć jak to ty nie wygladasz. Ale jestem pewna że jak ktoś jest osobą piękną w środku, pogodzona ze sobą, wdzieczną, bez agresji, to to się odbija w oczach i w sposobie poruszania, i mówienia, (również anonimowego na forach), niezależnie od wieku :-)

Gość gość
wiesz gdybym miala kmpleksy to bym wlasnie zyla tak jak wy. W wiecznym strachu tym co inni o mnie pomysla, w wiecznej presji a bo mam 30 lat to musze miec meza i 2 dzieci, i mieszkanie na kredyt a 40 lat to juz calkiem nie wypada ubrac sie troche wyzywajaco bo mi jakas sasiadka doope obrobi. co ty o mnie myslisz kobieto wysi i mi powiewa. wychowalam sie za granica od dziecka a do Polski nawet nie przyjezdzam. Raz na ruski rok. A wiec ja zadnych komplekow nie mam bo bym sobie musiala sama wmawiac albo dac sobie wmowic. ja sie w takim srodowisku nie wychowalam i nie obracam. tu gdzie zyje, to kazdy tak uyje jak mu sie podoba i ubiera sie w to co mu pasuje i jak ma zamair wyjsc w kapeluszu czy puzamie na ulice to nikomu do tego. i skarbie nie probuj mi wmawiac kompleksow. To na mnie nie dziala,

Gość gość
Przykro mi to stwierdzic, ale kazda kobieta, niezależnie od wieku uwaza s8e za lepszą. TO JEST POLSKA MENTALNOŚĆ

Spoko. Być może się mylę :-) Ale w takim razie również ty musisz przyjac do wiadomości, że twoja wizja Polski/Polek jest bardzo subiektywna i podyktowana antypatią do tychże. Być może przez to że mieszkasz od dawna za granicą, masz o Polsce pojęcie które bardziej przystaje może jeszcze do starej polskiej wsi, ale nie życia w miastach jak Wrocław, Gdańsk, Poznań i in.

Gość gość
Jestem urodzona w Gdansku. Ja pisze tylko w zwiazku moich obserwacji na kafeterii i nie wierze, ze w realu jest inaczej. Zobacz. na zagranicznym forum nikt by takiego tematu nie zalozyl. ja napisalam, ze mam 40 lat i nie mam zmarszczek to zostalam wyzwana od starych rur i chcieli mi kompelksy wmowic. no sorry ale to na mnie nie dziala i nie wiem po co wam to ?

Gość gość
ne mam zadnej antypatii do Polakow. mam antypatie do chamskiego zachowania a widze to po tych tematach tutaj. nagonki na kobiety samotne wychowujace dzieci, wyzwanie od szmat, dziwek itp itd o co wam chodzi w tym wszystkim?

A skąd wiesz?/Nie bylabym taka pewna. Wiesz, to nie jest tak, że ludzie w Polsce są głupi, a na Zachodzie lepsi i madrzejsi. Każdy naród ma swoje slabostki. Amerykanie są wg mnie ubogim duchowo i pelnym megalomanii narodem. Ale mają inne zalety, których brakuje Polakom. Np tą, że są patriotami, kochają swój kraj , dostrzegają wady, ale nie psioczą na swoje gniazdo. Czy nie jesteś przypadkiem Polką, która uważa że stoi poza swoimi, może wysmiewać z góry ich slabostki i się z nimi nie chce utożsamiać bo uważa się ponad?

Gość gość
Staruszki powinny przyjac do wiadomosci, ze w wieku 40 lat, nalezy godnie czekac na wnuka i nie robic mu wiochy, stylizujac sie na malolate. Takie jest moje zdanie. Wygladajcie jak chcecie, byle odpowiednio do wieku i zastanowscie sie przed wyjsciem na ulice, czy wasze dzieci jak was zobacza ze swoimi znajomymi nie beda sie wstydzic mamuski z 28letnim lochankiem.

To wynik frustracji. Sfrustrowani ludzie żyją nie tylko w Polsce :-)/poza tym,spójrz ile sama nawyzywalas..nawyzywalas innych że wyzywają :-)

Ja zawsze mam ochotę na te komentarze "Polactwo...ciemnogrod...nietolerancja... Zawiść..tylko w Polsce coś tam" odpowiedzieć, że to takie polskie, ta nienawiść do Polaków. To oddzielanie się , tych niby lepszych, od tych gorszych, biedniejszych, mniej światowych.

Gość gość
nawyzywalam ich bo mnie zaczeli wyzywac . Czy ty tego nie rozumiesz ? i nie, nie jestem czlowiekiem ktory stoi nad wszystkim i wszystkimi. Nie wiem skad ten pomysl w ogole. Tylko dlatego, ze mieszkam za granica ? Polacy nie psiocza na swoje gniazdo? ile razy czytam :Polaczki robaczki, Polandia itp itd oj juz przestan dziewczyno. Prosze cie. Milo sie z toba rozmawia le bez sensu vo ty mi chesz wmowic. ja lubie Polakow i lubie Polske ale nie rozumiem waszego zachwania. To wy sie wlasnie uwazacie za lepszych. ci co maja mieszkanie uwazaja sie za lepszych od tych co mieszkaja z rodzicami te co ma ja meza od lepszych , od tych ktore sa samotnymi matkami. nie widzisz tego? ciagle nagonki na gejow, na to na tamto swamto i owamto. za grosz dobrego slowa nie macie dla siebie. do tej co uwaza, ze 40 latka na wnuki czekac juz musi, sorry ja nie mam dzieci i wnukow miec nie bede a moje kolezanki roweisniczki dopiero rodza swoje 1 dziecko. I nikomu to nie przeszkadza a w Plsce to dopiero skandal. i tyle na temat poskiego ciemnogrodu

Gość gość
A mnie wlasnie smieszy odmladzanie na sile, jak ktos ma styl z kolczykami to nosi itokeza na glowie od mlodych lat a nie mija 40 i hop pelno kolczykow na twarzy, normalna kobieta tak nie robi, znam wiele kobiet ktore nawet nie malowaly odrostow a jak wybila 40 to raptem koszulka do pepka mini nawet jak sie jie ma figury i dawaj sie porównywać do 20-latek, przeciez to zenada