Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie dot. przesunięcia cyklu

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam pytanie dotyczące przesunięcia cyklu. Staramy się z mężem o dzidziusia, ale on pracuje za granicą i jest w domu co 2 tyg na 2 tyg., czyli około 18-19 dnia mojego cyklu aż do 1-2 dnia kolejnego cyklu. Owulację mam 14 dnia cyklu (robiłam testy owulacyjne). Chcę przesunąć cykl, więc zakupiłam opakowanie tabletek antykoncepcyjnych i zastanawiam się czy jak bym wzięła około 10 tabletek z opakowania wywołam krwawienie odstawiając je po takiej ilości, czy muszę wziąć całe opakowanie i np. 7 tabletek z kolejnego żeby przesunąć miesiączkę? Czy ktoś miała taki problem jak ja? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

Gość gość
Ani 10 ani 7, bo organizm zwariuje. Z pierwszego opakowania 14, potem 7 dni przerwy na krwawienie, i z drugiego tak samo 14 tabletek i odstawiasz. Oczywiście jeśli są to tabletki po 21 jeden w opakowaniu i są jednofazowe (jeden kolor wszystkich tabletek). Musisz też być przygotowana na to, że podczas przyjmowania tabletek możesz mieć krwawienie/plamienie przez cały czas. Nie myl tego z miesiączką. I oczywiście daruj sobie wtedy wyliczanie dni płodnych, obserwację objawów czy testy owulacyjne.

Gość gość
Rob jak chcesz tylko pamiętaj, ze do 3 miesięcy mozesz mieć plamienia i totalnie sobie rozregulowac mozesz cykl. Nie masz żadnej gwarancji, ze dostaniesz krwawienia. Ja biorę pigulki juz półtora roku i pierwsze 3 miesiące to była totalna hustawka, plamienia srodcykliczne, nieregularny cykl, bo organizm musiał się przyzwyczaic do zmian.

Gość gość
Tak, wiem że gwarancji krwawienia nie mam. Ja wcześniej brałam te same tabletki (jednofazowe, 21 w opakowaniu), odstawiłam je w styczniu i od tamtej pory miesiączkuję regularnie. Nie było żadnych problemów, plamień itp. A po co kolejne 14 tabletek po krwawieniu?

Gość gość
Jeśli wystarczy Ci 7 dni przesunięcia cyklu to możesz poprzestać na jednym opakowaniu.