Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciiiiiienkowlosssa

czy jest tutaj jakaś fryzjerka? potrzebuję rady

Polecane posty

Gość ciiiiiienkowlosssa

Nie mogę znaleźć fryzjera ...takiego który poradzi sobie z moimi włosami. Mam cienkie włosy. Często fryzjerzy je cieniowali, że niby doda to objętości. Jednak to nie jest prawdą.O ile na górze jest ok, to na dole się puszą, i jest ich mniej .Wygląda to koszmarnie. Wszyscy fryzjerzy u jakich byłam nigdy przed myciem nie patrzyli jak włos się układa. Ścięte na równo są oklapnięte i bez wyrazu. Później próbowałam boba.I też porażka. bo końcówki włosów w h po ułożeniu wywijają się na zewn.Strasznie to wygląda. Nie wiem co robić. Nie mam ochoty na kolejny eksperyment u fryzjera. Poradźcie coś, proszę

Gość gość
Masz proste czy falowane włosy?

Gość gość
Sluchaj nie fryzjerka Ci pomoze ,lecz badanie z wlosa koszt ok 300 zl i bedzie wiadomo jakich brak mineralow w Twoim organizmie.Do tego zlikwidujesz choroby o ktorych jeszecz nie wiesz Powodzenia Ewa :D

Gość gość
Nie jestem fryzjerką, ale może od strony diety i pielęgnacji zacznij? Włosy muszą skądś mieć siłę - tutaj zdrowe odżywianie, suplementy (skrzyp m.in), są różne fajne wcierki (ja teraz będę testować placentę, obrzydliwe nieco, ale cóż). Jest taka maska (henna wax się nazywa) co ileś lat temu nawet u 80letniej kobiety dawała efekty (dużo "baby hair"). Ja akurat mam ok włosy w sensie gęstości, jednak są nieco łamliwe. A co fryzjerów, to poszukaj takich co też są stylistami - są drożsi, ale niektórzy podobno naprawdę dobrzy. Na forach pewnie będzie opisane kto jest fajny w danym mieście

Gość ciiiiiiiiiienkowlosssssa
Dbam o włosy. Odzywki stosuję za każdym razem.Chociaż muszę uważać, bo strasznie obciążają włosy.Wszystko wygląda dobrze przez pierwsze godziny, później włosy opadają, a drugiego dnia to już porażka.Mam wrażenie, że żadna fryzura mi nie pasuje:(. Włosy nie są proste jak druty, ale bardzo lekko falują jak sa pocieniowane.

Gość gość
Pisze o wcierkach i diecie. To nie to samo co odżywki.

Nie. Wcierek nie używałam. A odżywiam się wydaje mi się , że dobrze.

Gość gość
Zacznij od organizmu jak pisze Ewa a nie od wlosow bo wydasz kase i nic nie pomoze tak jak krzem w skrzypie najlepiej w herbacie ale przyt dluzszym tosowaniu powinno sie zazywac witamine B !

Gość gość
Możesz na wizażu jakichś dobrych poszukać, są całe blogi poświęcone pielęgnacji włosów i tam naprawdę sa różne sposoby od olejów po jakieś zioła, wyciągi itd. Albo takjak tu już napisano, wykonać badanie włosa i wyjdzie jak się odżywiasz i czego brakuje

Gość taka jedna pyyta
Co ma dieta do cienkich włosów? Jak są cienkie to nic im nie pomoże, taka już ich natura.Tu trzeba dobrego cięcia, a z tym problem , bo fryzjerki jak nawiedzone cieniują wszystko jak leci.Znam to.

Gość gość
niestety ani dieta, ani żadne cuda nie pomogą...to kwestia genów. Ja się dobrze odżywiam, mnie stosuję chemii na włosy niż moje koleżanki a włosy mam gorsze. I wszyscy fryzjerzy mi mówią, taka ich uroda.

najgorzej jest dobrać fryzurę.:(

Gość gość
Bo większość ludzi ma niedobory, wiele cebulek włosowych jest tak naprawde uśpionych - i jest możliwe je pobudzić. Ale pewnie, zamiast "pomęczyć" się kilka miesięcy i zobaczyć czy będą efekty to lepiej od razu mówić, ze takie geny i wydawać tysiące na fryzjerów.

Gość gość
Broń, boże nie zapuszczaj. długość max. do ramion, najlepiej przed.

Gość gość
Ja mam ten sam problem, cienkie, lekko falowane włosy, żaden fryzjer mi nie powiedział, że takich włosów się nie cieniuje, aż trafiłam z polecenia do jednej fryzjerki, najpierw posadziła mnie na fotel, pooglądała włosy, zapytała co robimy, dopiero potem mycie i strzyżenie i SZOK, moje włosy wyglądają ładnie. Obcięła mi je jak od linijki, od razu zyskały objętości i nie wyglądają jak siano, wyglądają na zdrowe i zadbane, a w diecie i pielęgnacji nie zmieniłam nic. Szukaj dobrego fryzjera w swojej okolicy.

Gość gość
I akurat cienkie włosy są u mnie w rodzinie dziedziczne, moja siostra i jej córka też takie mają, cienkie, delikatne, lekko falowane, ale zdrowe, badane. Taka nasza natura, ja i tak mam z naszej trójki najwięcej włosów, zarówno włosy jak i skórę głowy mamy zdrową (tzn ja i siostra, nie wiem jak młoda). Żadne wcierki nie pomogą, a suplementy diety to możecie sobie w nie powiem co wsadzić, te badziewia nie mają żadnego udowodnionego działania.

Gość gość
zA MALO siarczanow w diecie i pewnie zbyt wysoki testosteron