Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pessar czy donosze ciaze wejdzcie prosze

Polecane posty

Gość gość

Witam szukam pocieszenia. W pieteszej ciazy szyjka od polowy sie skracala lezalam plackiem i do 38 tyg dotrwalan. Teraz w 2 ciazy jeestem w 20 tyg szyjka 17 mmi zalorzono mi pessar. Jestrm w 25 tyg bylam u gin i twierdzi ze pessar jest na swoim miejscu. Tylko mam bakterie i globulki mi zapisal ale bardzo mnie straszy ze urodze w kazdej xhwili. Te 4,5 tyg funkcjonowalam normalnie tzn lezalam ale tez zajmowalam sie starsza corka ma 2 lata. I moje pytanie. Czy sa mamy ktore mialy pessar i normalnie funkcjonowaly niee byy przyklute do lozka a jednak donosily ciaze?

Gość gość
Ja miałam pessar od 19 tygodnia i do 26 funkcjonowałam w miare normalnie. Potem trafiłam do szpitala i ledwo udalo sie zatrzymać skurcze! Potem juz tylko leżałam plackiem i poza wizytami w toalecie nic nie robiłam. Niestety wytrwałam tylko do 31 tygodnia i urodziłam.

Gość gość
Czy dziecko jest zdrowe?

Gość gość
Ja urodzilam w 26tyg.dziecko dobrze sie rozwija

Gość gość
Moja koleżanka miała założony pessar w połowie ciąży. Oszczędzała się, ale nie leżała plackiem. Zdjęli jej w 37 ze słowami, że teraz może już urodzić w każdej chwili. A urodziła dopiero tydzień po terminie! :)

Gość gość
Autorko jezeli jeszcze tu zaglądasz to tak, moje dziecko poza drobnostkami nie miało większych problemów. Ale miesiąc w szpitalu byliśmy, a potem czekało nas milion kontroli i długa rehabilitacja. Teraz dziecko ma rok i jest zupełnie zdrowe :)