Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Omajgat

Gdzie Wy macie te wszystkie piękne mieszkania?

Polecane posty

Gość gość
A ja mam "wies" czyli kolorowe ściany, kolorowa deskę w kubku i rury na wierzchu, ale ja się tu dobrze czuje i lubię swój dom więc wali mnie czyjeś zdanie, jak się nie podoba to mogę pokazać drzwi. Z witrazykiem.

Gość omajgat
Ja nie oglądam specjalnie mieszkań, wszystko widać jak na dłoni. Tak samo smrodu nóg nie da się nie czuć. Nie mam też nic przeciwko gdy ktoś kupi sobie mieszkanie, a potem nie stać go na generalny remont. Każdy ma to na co go stać. Razi mnie tylko to przechwalanie się jaka to ja modna jestem, jaki katalog mam w domu. A potem w rzeczywistości wychodzi inaczej. :D

Gość gość
Napisz jeszcze w jakim mieście odwiedzasz te domy bo podejrzewam ze to tez może być ważne.

Gość gość
Moi rodzice mają z******ty dom :P Wszystko od architekta, projektanta itd. Ale i tak pewnie autorka by musiała psy wieszać "bo coś tam". Bo kogoś obgadywac na forum trzeba ;) Ja wynajmuje przeciętne, zadbane ale np. meblościanka jest i tak starodawno trochę. Zapachy swoje pewnie też są bo i gotować lubię, i gryzonia mamy :P I mam gdzieś co kto myśli, a obcych coby mi oceniać mieli i obgadywać na forach nie wpuszczam bo i po co.

Gość gość
a skąd masz pewność, że chodzisz po domach dziewczyn, które tu piszą, że mieszkają ekstra?

Gość gość
Hmm, a ja nie widziałam takich mieszkań, jak opisuje autorka. :o I nigdy nie czułam, żeby u kogoś śmierdziało nogami. Chyba pozbawiona jestem węchu, bo ja nawet zapachu psów nie czuję. :o Może autorka mieszka gdzieś w rejonach o wysokim bezrobociu, stąd tak biednie w mieszkaniach?

Gość gość
Autorko może i mają super mieszkania i wysmiewaja innych, czy ty byś wysmiewala innych nie mając się lepiej ? To są te które sr aja wyżej niż du pe noszą ;-) ja mam mieszkanie 2 pokojowe ,łazienka, kuchnia, przedpokój, 2 dzieci ma razem. Planujemy dom, może za 5 lat ale ja z tych co się nie przechwala i nie śmieje się z innych. Każdy mieszka tak jak go stać i jak mu dobrze :-)

Gość gość
Typowy polaczkowy ból tyłka o wystrój mieszkania, bo choćby debet na koncie rósł, po spłacie kredytu zostało tylko na lidla i lumpeks, to chata musi wyglądać jak u Marty Mostowiak. Zastaw się a postaw się. Zresztą to cześć całościowej postawy, typu wesela, typu wypasiony wózek dla dziecka, samochód itp itd. Ma robić wrażenie na ludziach no i musi być modne! Kogo by tam obchodził czyjś gust. Później pytanie na kafe: jaki kolor ścian, wózka, śpiochów, kocyka i chyba wszystkiego, jakie imię. Nie widzicie tego? Posrana natura naszego narodu. Dom ma być ciepły, domownicy mają się w nim dobrze czuć, jak jest czysty i schludny to super.

Gość omajgat
To jest Śląsk.

Gość gość
wystarczy wejsc na pierwszy z brzegu portal z ogoszeniami mieszkaniowymi i widać jak na dłoni jak mieszkają polacy ,przynajmniej większosć. Sama tak mieszkam i tez mnie dziwi że ktos w jednym temacie pisze że trudno mu znalezć pracę a w kolejnym że kupił sofe za 3 tys. xxx Ludzie kupują takie rzeczy na kredyt, tak samo jak wakacje i inne fidrygałki. Potem głowy rodzin idą w najlepszym wypadku do więzienia za długi, w najgorszym popełniają samobójstwa.

Gość omajgat
Goście z 13:46 i 13:47 dokładnie o to mi chodzi. Ja nie wymagam katalogowych wnętrz od ludzi. Tylko denerwuje mnie to przechwalanie się w necie. A potem okazuje się, że tak naprawdę nie jest błogo, a ubogo. Ale tu na każdym temacie baby wypisują jakie to mają cuda w mieszkaniach, rzucają markami itd. A okazuje się, że to zwykłe kłamstwo. Albo jeśli już faktycznie coś mają to zazwyczaj w gratisie jest też komornik nad głową. :D

Gość gość
Ale Śląsk to pojęcie bardzo szerokie. Ja też mieszkam na Śląsku, a dokładniej w tzw. GOP-ie i takich mieszkań nie widziałam.

Gość gość
. Dom ma być ciepły, domownicy mają się w nim dobrze czuć, jak jest czysty i schludny to super. xxx Spoko, tylko po co wymyślać na Kafe, że mieszka się w pałacach urządzonych ę ą tip top? Po co?

Gość gość
No to szkoda,że mojej chaty nie widziałaś :D :classic_cool: co do boazerii ,firaneczek w czajniczki i dywanów to masz racje ,większość domow tak wygląda,na szczescie nie mój :]

Gość omajgat
No widzę, że wreszcie połapałyście o co mi chodzi. :D Ja też mieszkam w GOP - ie. :D

Gość gość
To ze ludzie słodzą mi wchodząc do mojego mieszkanie nie oznacza ze rozpływam sie w tym zachwycie. Pojmij ze mi nie zależy na uwielbieniu ale nie mam w mieszkaniu takiej tandety jak opisujesz a mieszkam w miarę modnie i bardzo czysto. Mi tak pasuje a to Ty dorabiasz sobie żałosna interpretacje mojego mieszkania którego na oczy nie widziałaś. To ty wymyślasz ze takich jak ja jest pełno na Kafe-moze i tak jest bo gust to rzecz względna i to ze Ty bys cos uznała za zle u mnie nie oznacza ze tak ma byc i to jedyna słuszna droga. Z tak powierzchownego opisu wyciągasz wnioski i juz masz story jak to u mnie kiczowato.

Gość omajgat
Po prostu widzę co ludzie mają w domach. I tyle. Z d**y takich wniosków nie wyjęłam. Wierzę Ci, że możesz mieć ładnie. Ale nie uwierzę, że wszyscy mają katalogowo i nowocześnie. :D Może przesadziłam, bo faktycznie spotkałam się z kilkoma naprawdę ładnymi domami i mieszkaniami. Ale ogólnie dużo tego nie było.

Gość gość
"Typowy polaczkowy ból tyłka o wystrój mieszkania, bo choćby debet na koncie rósł, po spłacie kredytu zostało tylko na lidla i lumpeks, to chata musi wyglądać jak u Marty Mostowiak. Zastaw się a postaw się. Zresztą to cześć całościowej postawy, typu wesela, typu wypasiony wózek dla dziecka, samochód itp itd. Ma robić wrażenie na ludziach no i musi być modne! " x śmiem zauważyć, że nie każdy ma kredyt i debet na koncie. Kredyt na mieszkanie spłaciłam po 10 latach od zakupu, a 2 miesiące temu kupiłam za gotówkę samochód z 90 parę tysi... (miałam kupić droższy o 30 tys, ale jak przejechałam się tym "tańszym", to się zakochałam z miejsca :) ). Wiem, dla niektórych to i tak tanizna, ale nie rozumiem dlaczego inni uważają, że większość żyje "od 1 do 1" i jeszcze się zapożycza, albo bierze jakiś zasiłek... Dodam, że nie mam męża (miałam, ale to ja lepiej zarabiałam) , więc nikt mi, tego co mam, nie ufundował. Mój obecny partner zarabia z 10 x tyle co ja ... :P

Gość gość
Najlepsze sa fotki obaidu .. na ceracie i łyzka z aluminium he he he he he

Gość Jakie to żenujące
Jesteś plotuchem skoro wszędzie zagladasz i patrzysz jak kto mieszka?! Z której jesteś wsi??? Nikt na poziomie nie będzie pisał takich bredni i obrabiał 4 litery jak ludzie mieszkają.Nie wstydz ci ćwochu? Sieczkobrzęku obrzydły!

Gość gość
Skoro widujecie tylko biedne mieszkania wniosek nasuwa się jeden, same jesteście biedne,kto z kim przystaje...ja osobiście nie widuje takich mieszkań jak w opisie

Gość gość
Ja prdl, czyli teraz już nie wystarczy NIE MIEĆ obciachowego, stsroswieckiego mieszkania, nie wolno nawet do takich wchodzić, bo to świadczy o czym? O patologii pewno. Rozumiem, że zrywacie kontakt z ubozszymi krewnymi czy przyjaciółmi? Nie wierzę w to, co czytam, co za pustostan i głupota! I to pisze matka? Na jakiego człowieka ty dziecko wychowasz?:(

Gość OnlyDreams
a ja mam fajne mieszkanie, ale troche kiczowate ;) dopiero niedawno do mnie doszlo, ze ladniejsze sa stonowane kolory ;) wiec bedziemy malowac. Meble mam jakie mam, narazie nie stac mnie na wymiane. Wszystko zmieniam po trochu. Nie mam dywanow ani boazerii, nie lubie dupin za przeproszeniem i staram sie zminimalizowac to co mam ( a mam wiele kamieni, mineralow, w 3 i pol d**y muszli itp ) Malymi kroczkami do przodu ;) mieszkanie ma duzy potencjal, kiedya bedzie fajne ;) o o swoja droga, widzialam w pl sporo bardzo ladnie urzadzonych mieszkan i domow. Baaaa czasami to mi az szczeka opadala ;)

Gość gość
Jej autoro ! Ale ludzie z kafeterii to nie jest Cala populacia Polski... Troszke smieszna ta twoja statystyka I wyciagniete wnioski...tu z reguly nizina sie wypowiada.na tym operasz swoje wywody ?

Gość gość
ahahaha drzwi z witrażykiem podbiły moje serce:)) myślę, że autorka jednak trochę przesadza, bo opisuje specyficzny rodzaj jakiś lekko socjalistycznych mieszkań gdzie czas sie zatrzymał. oczywiście w opcje na bogato połowy społeczeństwa też nie wierze. generalnie każdy urządza się prawie w całości w ikei czy mu się to podoba czy nie, bo jest to tanie i w miare estetyczne - proste. oczywiście można przybajerzyć bardziej z którymś z pomieszczeniem dla zachowania pozorów. ja tak właśnie zrobiłam, wystarczy jeden oryginalny mebel/dodatek żeby nadać trochę charakteru mieszkaniu. więc kupiłam sobie takie krzesła czerwone http://sferawnetrz.com.pl/oferta/calligaris-krzeslo-ice/ i cześć:) pozdro.

Gość gość
Ja nie wysmiewam , mieszkam sobie spokojnie obok szczecina, a dom budowalam z mezem na kupionej dzialce tutaj www.dzialki-szczecin.com

Gość gość
na kafe, wbrew pozorom, siedza bardzo rozne kobiety, wiec nie ma co uogolniac - takze tego, jak mieszkaja. Jesli ktos tu pisze o wnetrzach, urzadzaniu domu, to raczej dlatego, ze to lubi albo niedawno urzadzal, moze to jego pasja - czyli pewnie ma wlasnie ladne czy ciekawe, dlatego trafiasz na takie wpisy, autorko. Jak ktos ma podobne do opisanego - nie mowie,ze takich malo, to po prostu nie pisze o mieszkaniu, tylko na inny temat. Na kafe sa setki tysiecy wpisow na rozne tematy, z czego o mieszkaniach ułamek procenta, wiec czemu mówisz o"wszystich"?

Gość gość
No faktycznie ikea jest tania siostra za meble z blatem bez sprzetu zapłaciła 10 tys

Gość gość
Ja mam wystrój biało szary. Białe meble z połyskiem szare i białe sciany ,jasniutka szara deska na podłodze. Córka ma białe meble podłoga jw. do tego pastelowy róz i turkus. Uwielbiam swój dół domu , góre zrobimy za kilka lat. Tylko mam problem bo żaden terapeuta grupowy ani indywidualny do mnie nie przychodzi:(. Uh niestety jestem normalna a zwykle ci lekko kuku na muniu i z innymi problemami nie są w stanie urządzic mieszkania bo kase wydają na leki i takich palantów jak ty autorko.

Gość gość
to ja z 13.48 mam kuchnie z ikei metod w białym połysku szkoda tylko że mnie kuchnia ze sprzętem blatem i zlewem wyszła jakieś 17 tysięcy. Faktycznie ubogo.