Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madame de Quineaux

osobista spowiedź to haniebna praktyka kleru katolickiego wobec wiernych

Polecane posty

Gość gość
luteranie to obecnie modelowa wspólnota chrześcijańska ! katolicyzm to patologia religijna !!!

Gość gość
'Pycha sztańska bije z tych postów po oczach... ' bajki o sztanie najbardziej lubię bo są jak horrory w TV.

Gość gość
spowiednicy to rzeźnicy umysłów a egzorcyści to ograniczeni psychole

Gość gość
spowiedź osobista odejdzie wkrótce w niesławie jako zabobon rodem ze średniowiecza

Gość gość
katolicy na poważnie wierzą w aniłoki i szatany co świadczy o uwiądzie ich zdolności sądzenia o rzeczywistości po prostu zyją w stanie permanentnego odlotu mentalnego

Gość gość
Którzy niby luteranie tacy modelowi? Bo ich odłamów jest kilka tysięcy. Tam wolność polega na tym, że każdy niezadowolony zakłada swój kościół według własnego "widzi mi się".

Gość gość
polscy luteranie są cool znają Biblię i stosują się do niej w odróżnieniu od kleru katolickiego, który orientuje się na mafię watykańską zamiast na słowo boże.

Gość gość
Bóg dał cżlowiekowi wolność sądzenia o dobrze i źle, a bezbożny kler mu ją odebrał.

Gość gość
kler katolicki zawsze utrudniał wiernym samodzielne poznawanie Biblii bo wolał by wierni stosowali się to interpretacji watykańskiej Biblii. Protestatyzm przywrócił wolność poszukiwań Boga.

Gość gość
katolicyzm to życie w niewoli kleru, a spowiednik to kapo.

Jak bylam mala to ksiadz sie do mnie zwrocil po imieniu w czasie spowiedzi. Taki poczciwy proboszcz :) Glowny temat popieram. Jestem z siebie dumna, ze nigdy nie opowiadalam im ze skr**** o swoim zyciu intymnym, przejrzalam na oczy w miare szybko. Swoja droga, zatajenie grzechu to jeszcze gorszy grzech, prawda? Wiec jak niesmialy czlowiek, zwlaszcza mloda kobieta, nie zdola wykrztusic z siebie przed proboszczem (i kolejka czekajacych) czegos o swoim zyciu seksualnym, splonie w piekle, nie?

hmm no pewnie niektórzy wydają na psychoterapeutę a niektórzy na Kościół - ja powiem nikt nikomu nie każe się spowiadać - ale bardzo wątpię że ktokolwiek inny (nie chodzący do spowiedzi) jest przez to bardziej szczęśliwszy niż człowiek który chodzi do spowiedzi i w nią wierzy

Gość gość
spowiedź dehumanizuje !!!

Gość gość
wzywam was do pikietowania konfesjonałów ! To narzędzia zniewalania ludzi. To symbole władzy kleru nad wiernymi. To groby ludzkich osobowości.

Gość gość
spowiednicy na Madagaskar egzorcyści na leczenie psychiatyczne !

Gość gość
'nikt nikomu nie każe się spowiadać ' jak to nie każe ?! kler każe grożąć wieczystym smażeniem się w ogniu piekielnym ! A przygłupie owieczki w to wierzą i jak te barany pokornie beczą o swoich tajemnicach do ucha kleru.

Gość gość
Ja co tydzien spowiadam sie tylko i wylacznie przed Bogiem w moim domu na kolanach wyznaje grzechy, obiecuje poprawe i nakladam na siebie pokute ktora oczywiscie wypelniam w 100 %. W Biblii nic nie pisze zebym sie jakiemus obcemu gosciowi spowiadal. Gdzie bym nie byl Bog i tak mnie slyszy.

Gość gość
to nie jesteś katolikiem bo katolik musi spowiadać się przed księdzem

Gość gość
To czy jestem katolikiem czy nie to juz Bog oceni po mojej smierci a nie ty lub jakis ksiadz.

Gość gość
Bóg oceni czy jesteś chrześcijaninem a kler czy jesteś katolikiem ! Bo katolicyzm to wymysł kleru, wymysł oparty na chrześcijaństwie.

Gość gość
spowiednicy powinnni się ze wstydu spalić bo są oprawcami ludzkich umysłów

Gość gość
A do tego są największymi grzesznikami...

Gość gość
oj prawda to prawda

Gość gość
spowiadają się tylko ludzie bez osobowości, takie duże nie w pełni rozgarnięte dzieci - typowy produkt edukacji katolickiej albo zawszeni religią.

Gość gość
tylko ludzie-cielęta się spowiadają

Gość gość
spowiedź jest passe

Gość gość
tylko prostaki się spowiadają

Gość gość
spowiedź jest probierzem pokory osoby pyszne, nie uklękną i nie wyznają swoich grzechów, nie wiadomo czy w ogóle wierzą w Boga. będą bredzić że Bóg jest wszędzie i mogą wszystko, zapominają o Biblii (Jan 20:23), czy słowach Jezusa które były odpowiedzią na słowa Maryi "Syny czemuś nam to uczynił, oto ojciec Twój i ja z bóle serca szukaliśmy Ciebie", "Czemuście Mnie szukali? Czy nie wiedzieliście, że powinienem być w tym, co należy do mego Ojca?". Jak czytam co niektórych mędrców oni wolą swoje grzechy wyznawać kwiatkom na polu, kamieniom, drzewom w lesie. oj błądzą bardzo.

Gość Taki_jeden_964
Jezus dał władzę uczniom odpuszczania i wstrzymywania grzechów. Niestety żeby się wyspowiadać potrzeba księdza. I pisze to osoba, która niestety lata nie była do spowiedzi. Ale tak jest, było i będzie. Nic wam nie da obrażanie kościoła, księży, a tym samym Boga.

Gość gość
tym samym Boga ?Co ty nie powiesz , a jak wytłumaczysz ******ie małżonki przyjkaciela ksiedza i rozp********ie małżenstwa przez ksiedza ?To nie jest obrażanie boga ???Ty sie zapominasz i błądzisz :D:D:D:D pajacyku ,zastanów sie nad sobą od innych sie odpieprz , gnoju bierz sie za siebie !!!