Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrecja23333333333333

Czy zgadzacie się z tym co myślę o ludziach z różnych stron Polski?

Polecane posty

To zależy oczywiście od człowieka, nie ma reguły na 100%, ale pewne zachowania często zauwazyłam podobne, podróżuje troche po Polsce wiec zauwazyłam, że np: -Ludzie z Warszawy są często pewni siebie, wyluzowani i bez "spiny" albo takich udają, czasem mają sie za lepszych ,ale nie zawsze, generalnie są mili, mam z nimi generalnie pozytywne doświadczenia - Z Krakowa może też są w miare sympatyczni, ale to niestety nie mit, że są snobistyczni, często interesują się albo udają zainteresowanych sztuka, malarstwem itd, a młodzi to często szpanerzy lubia się chwalić nowymi autami, jak maja bogatych rodziców to w ogóle - Z "zachodu" czyli Wrocławia, Poznania itd są raczej sympatyczni, spokojni, otwarci - Ze wschodu ( czyli z moich stron bo jestem z podkarpacia) bywa różnie. Na Podkarpaciu ludzie są spoko, bardzo symatyczni, ale troszkę zacofani względem mody czy jakis tam zachowan w porownaniu do tych większych miast. W Lublinie są mniej symaptyczni, czesto skupieni tylko na sobie, studiowałam tam i ludzie są średnio chetni do pomocy, mili na pozór. W Białej Podlaskiej są strasznie dziwni, czesto ta jeździłam i bardzo dużo jest nieprzejmych ludzi czy wręcz chamskich, dużo "podrywaczy" nawet w taksówkach, niemiłe np kasjerki, generalnie dziwni ludzie tam mieszkają, w Białymstoku podobnie

Gość gość
up

Gość gość
im bardziej na wschód tym bardziej p******i :D

Generalnie tak, a na polnocny wschód to już w ogóle, może dlatego,że bliżej Rosji i stąd się przeniosly pewne obyczaje...Jak pisałam ludzi z moich stron, z Podkarpacia lubię bo są otwarci itd, ale jest mniej profesjonalna np obsługa w sklepach ( jakies plotki między kasjerkami to norma) itd, teraz mieszkam w Warszawie i mi sie tu podoba, ludzie też choć niektorzy wywyższali się, że są Warszawiakami,ale generalnie wrażenia tych rodowitych Warszawiaków są na plus

Jako Warszawiak czuję się mile połechtany 🌼 ale daleko mi od jakichkolwiek uogólnień regionalnych. Polacy dzielą się po prostu na mądrych i głupich. I oby tych drugich było jak najmniej :classic_cool:

Gość gość
A mówi się, że w Białym są właśnie bardzo sympatyczni :D

Gość gość
up