Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy macie jakiś sposób na zgrabne nogi?

Polecane posty

Gość gość

Mam problem, są jak tłumi grube z widocznym celulitem, puchną, mam coraz większe problemy z chodzeniem. Dodam, że mam dopiero 25 lat. Proszę o radę.

Musisz schudnąć, iść do lekarza, bo może masz problemy z krążeniem i zacząć porządnie ćwiczyć. To powinno pomóc.

Gość gość
A czy masz dużą nadwagę ?

Gość gość
Właśnie nie mam nadwagi 58kg przy 166 to nie tak dużo, wiadomo mogłabym mieć te 4 kg mniej wtedy waga by była idealna.

Gość gość
Wszystko jest ok płaski brzuch normalny tylek uda tez prócz tego celulitu a od kolan w dół zaczyna się koszmar.

Gość gość
Zaczęłam jeździć rowerem ale czuje się jeszcze gorzej ciężko mi chodzić tak jakbym ważyła ze sto kg. Myślicie, że te 58 kg to sprawiają?

Gość gość
Raczej nie bo masz dobrą wagę . Po prostu musisz poprawić krążenie nóg , zacznij pomału ćwiczyć , rower też dobry ale po prostym nie pod górkę bo tylko powiększy nogi . Rób rowerek z nogami do góry .

Gość gość
Może zbyt mało chodziłaś ? Polewanie nóg zimną wodą poprawia krążenie i nie kąp się w bardzo gorącej wodzie tylko ciepłej i na koniec zimną po nogach . Odpoczywaj z nogami do góry .

Gość gość
Rowerek tez przetestowałam :( prace tez mam ok bo dużo chodzę trochę za biurkiem i trochę w aucie po prostu krazeniowe żyć nie umierać. Zastanawiam się czy wszystko ze mną ok? Byłam u lekarza dostałam leki moczopędne na odwodnienie, maści na opuchniecia ale to nic nie daje. Z chodzeniem jest coraz gorzej boje się ze za kilka lat wyląduje na wózku.

Gość gość
Masz może w rodzinie kogoś z problemami żylnymi , żylakami ?

Gość gość
U mnie żylaków nie stwierdzono ale moja babcia bardzo cierpi z powodu żylaków. Boję się, że to może być coś poważnego typu SM

Gość gość
Spróbuj lek rostil on jest przepisywany na problemy żylne , obrzęki . Jest bez recepty w niskiej dawce 250 mg trzeba najlepiej 4 tabletki dziennie . Jak zobaczysz poprawę to wtedy do lekarza i przepisze z wyższą dawką bo są już na receptę .

Gość gość
To możesz mieć genetycznie słabe żyły ,po prostu musisz mieć więcej ruchu i rób te ćwiczenia na nogi i celullit . Cellulit też uciska żyły i krążenie jest gorsze . Polewaj nogi zawsze rano bardzo zimną wodą i jak wrócisz z pracy . To obkurczy opuchliznę i poprawi krążenie . I zapytaj o rostil w aptece .

Gość gość
stare yabele bmi, ja mam 172 i waze 53 kg z tym ze mam tylko 18 % tkanki tl;uszczowej, a na nogi to sie robi przysiady z obciazeniem i biegac biegac biegac najpierw powoli zeby spalic tluszcz i zabic celulit a potem sprinty zeby rzezbic!

Gość gość
Mi tez tak puchną ... zadne leki nie działają. Wagowo podobnie bo 56 kg / 170 cm. Cellulit tez mam... choc ćwiczę codziennie... spróbuj więcej wody pić ... ja teraz zaczęłam pić czystek.. i może jeszcze coś odwadniającego znajdę... może coś zadziała kiedyś

Gość gość
Jak siedzisz to nie zakładaj nogi na nogę i ruszaj palcami u stóp wtedy pobudzasz krążenie .

Gość mirkaL
Ćwicze, biegam i zdrowo jem. Raz na jakiś czas wizyta w salonie i jakieś zabiegi kosmetyczne. Ujędrniające i peelingi. Może idź do salonu http://studiourodysophia.pl/ niech specjalista Ci coś doradzi.

Gość gość
Większość z rad juz wypróbowałam i nic. Od paru lat cierpię na powracające zapalenia stawów. Może to jest przyczyną? Oczywiście staram się troszkę schudnąć

Gość gość
Większość z was ma na pewno krótkie raciczki co nie ? nic nie pomoże :)

Gość gość
Mnie w aptece polecono żel z oczaru wirginijskiego. Wcześniej miałam Lioton, brałam jakieś tabletki typu DIH czy coś takiego, ale nie pomagało za bardzo. Żel z oczaru jak dla mnie jest super.

Gość gość
aha, ja pije jeszcze herbatkę z pokrzywy, też mi w aptece poradzili. tylko jak gdzies sie wybieracie to ciężko, bo szybko goni na siusiu i to kilka razy.

Gość Laura2777777
Najlepiej jedz mniej i schudnij, z cwiczeniami ostroznie bo zbytnio umięśnione nogi też ładnie nie wygladaja

Gość gość
Herbatka z pokrzywy działa moczopędnie, usuwa nadmiar wody z organizmu. Ja biorę tabletki które dają to samo tylko w większym stopniu.

Gość sylwiia_ffik
Trzeba ćwiczyć duzo biegać, skakać, jazda na rowerze też świetnie na nogi wpływa:) a poza tym nawilżać i masować, chociażby w domu, ja mam taką super szczotkę z naturalnego włosia - Brista która świetnie pobudza naczynia krwionośne a taki masaż pobudza całe ciało;)

Gość gość
Pracuje w branży fitness i rower to najmniej efektywna forma cardio. Lepsze wszystko inne typu bieganie, orbitrer, rolki, tenis.

Gość gość
Rower najmniej efektywa forma kardio? Dobre sobie, zalezy od dlugosci trasy, tempa, formy terenu Rower jest genialny na rzezbienie nog.