Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porównanie

Porównanie życia w UK i USA

Polecane posty

Gość porównanie

Czy był ktoś i żył jakiś czas w obu krajach i jest w stanie dać porównanie z obu miejsc? Interesują mnie podobizny i różnice, przeciętny poziom życia, itd. Z góry dziekuje.

Gość gość
Mój kumpel żył w USA i w UK. Mówił, że UK, to europejski bardzo kraj, podobny do Polski. W USA podobno jest fajniej, ludzie bardziej wyluzowani, bogatsi. Po prostu jest diametralnia różnica mimo, że USA zostało głównie stworzone przez Brytyjczyków.

Gość gość
nie chcę mieszkać w USA, zdecydowanie wole UK. W USA jak się ma peche, można b. łatwo wylądować np w więzieniu (oczywiście to zależy od stanu). Ogólnie nie polecam tego kraju, ale każdy zrobi co zechce.

Gość gość
Mieszkam od lat w Kanadzie, i przez rok studiowalam w UK. Musze powiedziec, ze kazde z tych miejsc ma swoje plusy i minusy. W A. Polnocnej jest wyzszy standard zycia - z przecietnych pensji mozna kupic dom i fajne umeblowanie. W UK aby miec cos podobnego trzeba miec bardzo wysokie zarobki. Uk jest za to w Europie, wiec jezeli lubi sie podrozowac i europejskie klimaty, to lepiej jest tam pod tym wzgledem. Zalezy na co sie stawia. W A. Polnocnej ludzie sa bardziej skupieni na kulumowaniu dobr - zmiana domow na wieksze, ciagla zmiana samochodow, sprzetow domowych itd, poniewaz jest to mozliwe. W Europie sa bardziej skupieni na zyciu towarzyskim, podrozach. Takie mialam odczucie.

Gość gość
Zalatw mi prace w kanadzie .Chce tam wyemigrowac

Gość gość
Ja mieszkam w UK, moj brat w USA. ja w UK 8 lat, on w USA 5. Ja zarabiam miesięcznie ok 1100 netto (ale nie mieszkam w Londynie), moj brat na reke po podatkach miesiecznie ma 1800-1900 dolarow. On mieszka w San Diego. i jemu tam, i mi tu dobrze :) tylko nie widzielismy sie 2 lata juz :(

Gość gość
ja mieszkalam i w UK i w USA-pracuje sie wiecej w USA,jedzenie w sklepach beznadziejne w obu krajach,zyje sie latwiej ,na wyzszym poziomie w USA,poraza wielkosc miast w stosunku do cholernie ciasnego UK,duze,wygodne domy,wieksza roznorodnosc towarow w USA.Ludzie sa uprzejmi w obu krajach,uslugi,wszelakie sa lepsze w USA,ale wolne lepiej spedzac w Europie jak w USA,jest wiekszy wybor krajow do zwiedzania .Lepsza prace szybciej dostaniesz w USA,telewizja zdecydowanie lepsza w UK,w USA jest beznadziejna.

Gość gość
w USA i w UK większość lokalnych to tępaki, takie spostrzeżenia

Gość gość
Chcizło ci się pisać o 3 w nocy.

Gość 4 nad ranem gdzieś
UK ma grzyba wszędzie, USA tylko w piwnicach