Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie jestem za Pisem ani tzw katolem ale in vitro to taka jakby zabawa w Boga...

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego ci ludzie muszą koniecznie mieć swoje biologiczne dziecko? Niech se biero od kobiet które chcą oddać swe nowo narodzone dzieci

Gość gość
Po co mi obcy bachor, wolę swoje

Gość gość
A czemu maja nie miec swojego, jak wynaleziono na to metode? To w szpitalach leczyc sie nie powinno tez, bo to zabawa w Boga? In vitro to jest kolejny krok medycyny i tyle i kazdy ma prawo z tego korzystac. Leczenie sie z chorob, operacje plastyczne, wszelka ingerencja w czlowieka to tez "zabawa w Boga", a jakos nikt nie ma z tym problemu.

Gość gość
Jeszcze do niedawna kościół sprzeciwiał się transplantacji.

Gość gość
Ale państwo polskie nie jest dość bogate żeby sobie pozwalać na tak kosztowną metodę. Obce dzieci (niemowlęta) może często są nawet zdrowsze niż te z zapłodnienia pozaustrojowego (nie mówię że są chore ale te 'naturalne' zawsze będą silniejsze)

Gość gość
medycyna to też zabawa w boga, w końcu to bóg decyduje ile komu pisane a każdy chyba chciałby jak najszybciej iść do nieba.Nie pasi to nie rób in vitro

Gość gość
Te z in vitro są tak samo zdrowe zaraz pewnie powiesz że mają jakąś szrame na czole

Gość gość
Obce dzieci (niemowlęta) może często są nawet zdrowsze niż te z zapłodnienia pozaustrojowego tak zwłaszcza te po lumpach z syndromem alkoholowym już od narodzenia i złymi genami

Gość gość
Dlaczego tyle dzieci rodzi się bez rąk i nóg te naturalnie poczęte, albo upośledzone, to też zabawa w Boga?

Gość gość
Jestem matką dziecka z in vitro, jest zdrowe i szczęśliwe

Gość gość
Jaką szramę? A gdzie jest powiedziane że rodzice którzy korzystają z in vitro mają dobre geny? Ktoś tu chyba na siłę próbuje przypisać mi słowa których nie napisałem. Uważam jednak że trzeba zachęcać matki które planują aborcję żeby urodziły i oddały to dziecko tym którzy mieć dzieci nie mogą. Widać nie jesteśmy społeczeństwem obywatelskim skoro tego nie rozumiemy

Gość gość
Masz jakieś badania na potwierdzenie tego, że dzieci z in vitro rodzą się słabsze? Czy gdzieś coś usłyszałeś i powtarzasz bez zastanowienia?

Gość gość
Transplantacja to też zabawa w Boga? Skoro komuś wysiadło serce, to nie przeszczepiajmy, najwyraźniej Bóg tak chciał!

Gość gość
in vitro nie powinno być refundowane a adopcje to sorry, ale ciężko mi sobie wyobrazić, że wzięłabym dziecko, którego matka była urodzona w patologii to nie jest czcze gadanie, że to są złe geny

Gość gość
Powinno byc' refundowane, to jest szansa na posiadanie dzieci, znam kobietę, która urodziła bliźniaki, dajmy nadzieję kobietom

Gość gość
Adopcja w Polsce to jakiś żart, ciezko adoptowac dziecko w Polsce bo wiekszosc ma nieuregulowany status prawny, wiekszosc jest w pogotowiach opiekunczach i schroniskach lub rodzinnych domach dziecka, te dzieci mają nadal rodziców i ich NIE DA SIE adoptować :O to samo z porzuconymi niemowlakami, to czesto długo trwa, matki czasami sie rozmyslają i chcą dziecko spowrotem :O Kolejna sprawa to biurokracja, traktują rodzica adopcyjnego jak patologie, zboczenca, dewianta, psychopate :O

Gość gość
Agnieszka Ziółkowska jest wdzięczna rodzicom,że jest na świecie, była kochana, to liczy się w życiu

cała medycyna to zabawa w boga jak chcesz żyć zgodnie z jego wolą, to nie lecz się w ogóle

Gość gość
To prawda adopcja nie jest piękna i cudowna, znajoma mojej mamy miała chłopca adoptowanego, dziecko miało rok jak go wzięła, był wychowany w miłości , ale kiedy dorastał zaczęły się kłopoty, był narkomanem, dzisiaj jest dorosły i ma syna, rozstał się z żoną, dziwny człowiek Nie dziwię się ludziom,że nie takie dzieci adoptowac', nie każde dziecko jest takie, ale większośc' jest z patologii

Gość gość
Powinno byc referendum. Kto chce placic podatki na produkcj****chorow z probowki. Sorry ale to nie sprawa sejmu i senatu tylko kur*wa spoleczenstwa co? Bo ja na czyjes je*bane widzimisie zapier(dalac nie bede i podatkow placic. Chcesz bachora plac! Nie umiesz zrobic sam sama to plac kur*wa nie moja wina ze kogos mama natura wyru*chala i z jakiej racji ja mam za to placic

Gość gość
trzeba zachęcać matki które planują aborcję żeby urodziły i oddały to dziecko tym którzy mieć dzieci nie mogą a nie możesz zrozumieć, ze nikt nie chce cudzych bachorów. Poza wyjątkami nie pokochasz takiego jak swojego. ono też kiedyś będzie miało ciebie w d... i bedzie chciało poszukać prawdziwych rodziców

Gość gość
kur*wa nie moja wina ze kogos mama natura wyru*chala i z jakiej racji ja mam za to placic ale ja też nie chcę płacić za raka płuc palaczy, za twoich starych leczących się na emeryturze, za twoje chore dziecko, bo jak se zrobiłeś gnojka to go lecz za swoje. Nie zarobisz, natura ciebie wyr...i będziesz chory, to radź sobie albo zdychaj

Gość gość
Chyba kpisz sieroto? Co ty porownujesz?za te pieniadze leczysz sie tez ty co placisz. A do rozmnazania sluzy prokreacja- proces naturalny. Nie umiesz? Plac. Choroba moja mojego dziecka to nie moje widzimisie. Twoj bekart z probowki to twoje widzimisie. Za widzimisie sie placi w swoim zakresie a nie obciaza tym innych. Proste? Proste

Gość gość
Autorko, pochwal się ile cudzych dzieci Ty wychowujesz.

Gość gość
Pewnie autorka ma swoje:), poczęte po bożemu

Gość gość
Jestem facetem. Bezdzietnym.

Gość gość
To znaczy ,że nie masz pojęcia o dzieciach

Gość gość
In vitro to jest kolejny krok medycyny raczej omijanie natury poczytajcie co muwia genetycy o invitro dzieki invitro przybedzie wiencej chorub genetycznych a sprawa hazana to dziecko takze było chore z powodu invitro

Gość gość
http://gloria.tv/media/Dw8BCmLVfSP Właścicielka kliniki in vitro ekspertem rządu ws. ustawy o in vitrotrzeba zauważyć, że na skutek stosowania procedury sztucznego zapłodnienia ludzkość wpuszcza do swojej puli genowej olbrzymią ilość wad genetycznych. Skutki tego ujawnią się w przyszłościhttp://gloria.tv/media/2NFyuCZ6HMp