Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w Berlinie, mieszkanie w Szczecinie?

Polecane posty

Gość gość

Pracuje w Berlinie i planuje kupic dom w Szczecinie. Samochodem mialabym codziennie okolo 1,5-2 godzin w jedna strone. Inna opcja jest taka, ze wynajelabym pokoj w Berlinie i tylko w weekendu przyjezdzalabym do domu. Oczywiscie wolalabym codziennie dojezdzac, ale nie wiem czy na dluzsza mete nie okazaloby sie to dla mnie zbyt meczace. Co sadzicie?

Gość gość
Moim zdaniem to zbyt męczące bo dojazd ze Szczecina do Berlina to ok 2 godz w dwie strony 4.

Gość gość
nie opłaca się ;-) mieszkam w szczecinie i kilku mouch znajomych mialo prace pod berlinem, albo nawet 50km od niego, zrezygnowali bo dojazdy byly meczace, czasami byly korki

Gość EWAgość
planuje zamieszkac w szczecinie,,mąż pracuje w berlinie.wracam po 20 latach pobytu w hiszpani.wszystko w szybkim tepie,,decyzja podjeta ,odwrotu nie ma .boje sie ze sobie poprostu nie poradze.bede tam sama z dzieckiem.jest szansa ze sie uda nam tam i tak życ?

Gość gość
Z drugiej strony ludzie codziennie dojeżdżają do pracy np. w Warszawie czy we Wrocławiu. Moim zdaniem takie rozwiązanie jest ok, ale tylko tymczasowo….

Gość gość
Ja tez sobie nie wyobrażam na dłuższa metę dojeżdżać do pracy tak daleko. Generalnie, to zawsze można pomyśleć o zmianie zawodu i pracować w PL. dzięki tym artykułom http://praca-zachodniopomorskie.pl/category/szczecin/ możecie sprawdzić jakie kwalifikacje warto teraz mieć, zeby znaleźć fajną pracę Ja np. zajmuję się grafiką komputerową a tutaj ofert pracy w szczecinie nie brakuje.