Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Suhavayarad

Jedyne, co współczesna kobieta może zaoferować drugiej osobie, to zadbane ciało

Polecane posty

Gość gość
A co jest dla ciebie na pierwszym miejscu w związku?

@Space Cat: Po raz kolejny się nie zgodzę. Poza tym najpierw muszę znaleźć partnerkę, zanim zacznę się zastanawiać, czy po 10 latach będziemy czerpali przyjemność z seksu, czy też nie. 22:44 - jeżeli chodzi o doświadczanie szczęścia, to dla mnie najważniejsze jest, żebyśmy mieli z partnerką wspólne zainteresowania, hobby, żebyśmy słuchali razem muzyki, oglądali filmy i seriale. Te wszystkie czynności mają wiele wspólnego z więzią emocjonalną. No, przynajmniej w moim postrzeganiu świata :) Seks oczywiście też wiąże się z więzią emocjonalną, ale i tak nie zamierzam go stawiać na pierwszym miejscu, bo z tym to różnie bywa.

Gość Space Cat
Wiesz ludzki mózg rządzi się pewnymi prawami i lepiej je poznać zawczasu :) Wiedza o naturze ludzkiej ułatwia życie :)

Pisałem wcześniej, że mam w bardzo dużym stopniu rozwiniętą samoświadomość, co wszyscy wyśmiali. Ta zdolność jest bardzo przydatna w takich momentach. Jeżeli nie będzie mi się układało w łóżku z kobietą, myślę, że sam będę potrafił odnaleźć przyczynę. Jak się nie uda, to wtedy będę szukał pomocy. Mimo wszystko zawsze wolę sam dochodzić do przyczyny, bo dzięki temu się rozwijam.

Gość Space Cat
Samoświadomość to jedno, a wiedza to zupełnie coś innego :) Lepiej zapobiegać niż leczyć :)

Gość gość
A co z pożądaniem? Załóżmy ze wszystkie cechy jakie wymieniłeś są, lecz nie ma tej iskry ?myslysz ze uda sie zbudować związek jak tego pożądania do drugiej osoby nie ma?

Space Cat: Jest wiele rzeczy, których przy pomocy samoświadomości nie wytłumaczę, ale uważam, że akurat w tym przypadku bym sobie poradził :) 23:05 - uważam, że im więcej miałbym wspólnego z partnerką, tym mniej zależałoby mi na seksie, choć - tak jak już mówiłem - to też jest istotne. Na pewno jednak nie będę sprowadzał naszego szczęścia do seksu. Dla mnie to jest miły (albo bardzo miły) dodatek, ale na pewno nie podstawa, tak jak w przypadku niektórych związków.

Gość Space Cat
Mam nadzieję, że masz rację, życzę Ci tego :)