Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwietniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość Paula013
Wystarczy że mialas 2-3 dni później owu i może nie być widać serduszka. Poczekaj i powtor z USG. A objawy ciazowe nadal masz?

Klaudysek mi też to samo gin powiedziała... wg kalkulatorów internetowych wychodzi mi 6t6d a gin mi powiedziała, że owulka mi się chyba przesuneła bo wieklość zarodka wskazuje na 6t1d... ale powiedziała, że nie mam co się przejmować bo za dwa tygodnie powinno być wszystko ok :) zobaczysz u Ciebie też tak będzie... mocno w to wierze!

Gość Marcowka 2008
Klaudysek, wiem że jak się nakręcisz to trudno przestać źle mysleć. Ale posłuchaj! Ja byłam na USG dokładnie 6 tygodniu i 5dniu, zarodek miał ok 2mm nie było akcji serca, dr. ledwie dojrzał zarys zarodka. Cytuję "coś tutaj jest ale za mały nie wiem może owulacja była później". Dostałam 3*dziennie duphaston i acard na wzmocnienie lepsze dostarczenie krwi dla maluszka. Nie miałam wogóle nadzei że się uda zwłaszcza po dwóch obumarciach zarodka. Na tej wizycie zarodek był ledwie widzialny wklejony w ścianę macicy. Był bez grama nadziei. Żadnych badań nie robiłam bo nie miało to sensu gdyby znowu nie wyszło. W połowie 8 tygodnia ponowne USG i co... maluszek ma się super wymiary ma idealne na 8tc + 1 dzień. Serducho bije prawidłowo wszystko nadgonił (a). Stosuj leki wypoczywaj - będzie dobrze. A dzisiaj jest 10 tydzień i brzucho już rośnie chociaż na wadze 1,5 kg mniej :)

Gość Marcowka 2008
Klaudysek, wiem że jak się nakręcisz to trudno przestać źle mysleć. Ale posłuchaj! Ja byłam na USG dokładnie 6 tygodniu i 5dniu, zarodek miał ok 2mm nie było akcji serca, dr. ledwie dojrzał zarys zarodka. Cytuję "coś tutaj jest ale za mały nie wiem może owulacja była później". Dostałam 3*dziennie duphaston i acard na wzmocnienie lepsze dostarczenie krwi dla maluszka. Nie miałam wogóle nadzei że się uda zwłaszcza po dwóch obumarciach zarodka. Na tej wizycie zarodek był ledwie widzialny wklejony w ścianę macicy. Był bez grama nadziei. Żadnych badań nie robiłam bo nie miało to sensu gdyby znowu nie wyszło. W połowie 8 tygodnia ponowne USG i co... maluszek ma się super wymiary ma idealne na 8tc + 1 dzień. Serducho bije prawidłowo wszystko nadgonił (a). Stosuj leki wypoczywaj - będzie dobrze. A dzisiaj jest 10 tydzień i brzucho już rośnie chociaż na wadze 1,5 kg mniej :)

Gość gość

Gość marcowka 2008
Klaudysek, wiem że jak się nakręcisz to trudno przestać źle myśleć. Ale posłuchaj! Ja byłam na USG dokładnie 6 tygodniu i 5dniu, zarodek miał ok 2mm nie było akcji serca, dr. ledwie dojrzał zarys zarodka. Cytuję "coś tutaj jest ale za mały nie wiem może owulacja była później". Dostałam 3*dziennie duphaston i acard na wzmocnienie lepsze dostarczenie krwi dla maluszka. Nie miałam wogóle nadzei że się uda zwłaszcza po dwóch obumarciach zarodka. Na tej wizycie zarodek był ledwie widzialny wklejony w ścianę macicy. Był bez grama nadziei. Żadnych badań nie robiłam bo nie miało to sensu gdyby znowu nie wyszło. W połowie 8 tygodnia ponowne USG i co... maluszek ma się super wymiary ma idealne na 8tc + 1 dzień. Serducho bije prawidłowo wszystko nadgonił (a). Stosuj leki wypoczywaj - będzie dobrze. A dzisiaj jest 10 tydzień i brzucho już rośnie chociaż na wadze 1,5 kg mniej :)

Gość marcowka 2008
sorki ale nic nie chciało dodać a potem poszło lawinowo :)

Gość Kasia3434
hej. Jestem tu nowa :-)Wczoraj byłam u lekarza, mam termin z usg na 28 kwietnia a z @ na 1 maja. Serduszka jeszcze widac nie było , bo niby za wczesnie. Hcg około 7500 . Pozdrawiam.Kasia

Gość gośćkatka
Witak Kasia 3434 też jestem tu nowa miło że dołączyłaś do nas ja termin mam na 1 kwiecień :):):) fajna data. Nie martw się napewno na kolejnej wizycie serduszko będzie już biło :) ja byłam w 6 tyd jak usłyszałam pierwszy raz bicie serduszka mojego skarbu następna wizyta 10 wrzesień a ja już nie moge sie doczekać a jak się czujesz tak ogólnie:):):)

dziewcayny prosze powiedzcie mi czy bol w dole brzucha to normaone w 6tc to moja pierwsza ciąża i kompletni nie wiem czego mam sie spodziewać :/

Gość Paula013
Monia194 tak to norma. Jesli ci bardzo przeszkadza to możesz wziąć nospe. A tak z innej beczki, gimnastykujecie się. Upraeiacie jakiś sport? Ja przed ciąża byłam dość aktywna. Teraz miałam przerwę że strachu trochę. Ale dzisiaj się zabralam za delikatną gimnastykę. Niezbyt obciążającą, bardziej pod rozciąganie, bo nie chce się męczyć w 3 trymestrze.

Paula013 dzięki za odwiedz uspokoiłas mnie :) a już sie bałam że to cos złego na wizyte do ginekologa jeszcze sie nie umówiłam bo ciężko sie dodzwonić a już nie umie sie doczekać tej wizyty :)

Hej, Paula ja sporo ćwiczyłam i ogólnie sie ruszałam bo ponoć to pomaga w staraniach i również teraz się obawiam więc zaniechałam ćwiczeń, ale chętnie bym wróciła do ruchu, jak masz jakieś fajne ćwiczenia dla ciężarnych to podziel się ja chętnie skorzystam. Ja wam powiem, że wczoraj przyszła moja mustela na rozstępy i tak mnie rozczulił ten zapach, kojarzy mi się tylko z ciążą (w pierwszej stosowałam), kobiety w ciąży chyba łatwo się wzruszają ;)

Gość Paula013
Ja wyszukalam w google joga dla ciężarnych i weszła w video. I tam taka fajna blondyneczka ma gimnastykę na trawce. Jak się dosiade do kompa to podesle link.

Dziewczyny a jak to jest z farbowaniem włosów? Jutro idę do fryzjera i chciałam sobie zrobić ombre ale siostra mi mówiła, że ciężarne we wczesnej ciąży chyba nie mogą się farbować... to prawda?

Paula bola mnie tylko nadal piersi. Mdlosci juz nie mam :( zadnych lekow nie dostalam bo kazal mi przyjsc za 2 tyg na czyszczenie :( w poniedzialek ide do innego lekarza i zobacze co mi powie :(

Gość marcowka 2008
klaudysek to dobrze że piersi bolą, mdłości też przecież raz są raz nie. U mnie gdy zarodek obumarł dolegliwości ciążowe odeszły nagle, piersi stały się wiotkie i nic totalnie mi nie było. A mdłości nie każda ma , one nie są wyznacznikiem zdrowej ciąży. NAjważniejsze to odczucie ciągnięcia pomiędzy pachwinami a brzuchem, pobolewanie w podbrzuszu i ból piersi.

Klaudysek! Trzymam kciuki, żeby okazało się to błędem lekarza! Mam nadzieje, że zobaczysz serduszko! Ściskam mocno!

Gość marcowka 2008
idź na betę !!! i powtórz ja po dwóch dniach - będziesz miała odpowiedź jeżeli przyrośnie odpowiednio po drugim dniu wszystko jest ok, jeżeli przyrost będzie nieznaczny to niestety. Zrób to jutro rano. I zmień lekarza! co to za lekarz, który nawet nie daje nadziei jeżeli takowa jeszcze jest!!!

Gość Paula013
Dokładnie zrób bete, albo idź do innego lekarza. Też jak moje poprzednie ciążę się kończyły to ustawały wszystkie objawy, znikły żyły na piersiach i ich ból. Teraz też mdłości raz mam raz nie, więc nie jest to wyznacznik.

Ja na bol podbrzusza biore magnez i pomogl, u mnie 6t5d. Rzeczywiscie dziwny lekarz, warto skonsultowac sie z innym. Czesto lekarze popelniaja bledy, tyle sie o tym slyszy. Mi troche piersi odpuscily , mniej bola, za to mdlosci z dnia na dzien coraz gorsze, dzien, noc.....:(

Gość marcowka 2008
Klaudysek powiem ci o historii dziewczyny z marcówek 2016 (jak jeszcze pisały). Miała podobną sytuację do twojej, brak tętna płodu 7 tydzień - dr skierował ją na czyszczenie do szpitala, dziewczyna po przepłakanej nocy zgłasza się na zabieg, ale lekarz dyżurny robi kontrolne usg i co !!!! dziecko żyje, serduszko bije !! przeczytaj sobie opis tej dziewczyny niesamowita sprawa i wina kiepskiego lekarza !!! Nie trać nadziei

Gość marcowka 2008
Dziewczyny czy możecie mi podać jakie dokładnie badania krwi robiłyście, bo mam zrobić badania, nie zapisałam sobie dokładnie jakie. Lekarz uznał chyba że skoro to 4 ciąża to wszystko wiem, a minęły 3 lata od ostatniej i już nie pamiętam jakie to były. Wypiszcie prosze nazwy :) z góry dzięki

Gość Paula013
Ja mam na morfologię, toxo, przeciwciała bo mam grupę ujemna, mocz ogólny.

Gość gość
Dziewczyny powiedzcie mi zaczynam 10 tydz a mdłości odpuszczają czy to nie zawcześnie :(

Gość gość
Gość litości

Gość Paula013
Gosciu, ale tylko dopuszczają czy całkiem ustąpiły z dnia na dzień? Bo to sporą różnica. Ustępować podobno mogą już od 9 tygodnia, tak przynajmniej czytałam w jakimś artykule. Ja mam mdłości 1-2 razy w tygodniu. I też później się martwie, ale inne objawy nie ustępują, typu senność,bolace i obrzmiale piersi więc tlumacze sobie że jednak wszystko ok. Poza tym jestem cala w trądziku. Wygląda coraz bardziej niewyjsciowo.

Gość gość
Dziekuje Paula013 wiesz właśnie inne zostały typu bolące piersi , ciągłe siusiu:) , a i przepraszam właśnie mdłości wróciły na wieczór więc wszystko w normie bo na dwa dni ucichły i mam nadzieje że tak stopniowo pójdą pa pa :) bo mam ich serdecznie dość mam je od jakiegoś 6 tyg moje życie to wegetacją przez nie:) wychodzę tylko do sklepu i lekarza i na tym koniec :)

Mnie mdłości jeszcze nie dopadł :p i oby jak przyjdą jakos bardzo mnie nie męczyły jak na razie to senność i ból piersi wystarczają :)

Gość gość
monia194 w jakim tygodniu jesteś? Mi się 7 tyg wczoraj zaczął. Ja od wczoraj słaba jestem po jedzeniu mnie mdli kręci w żołądku . Jem wszystko na raty bo jestem full po kilku kęsach . Brak apetytu mam ,a mam słabą hemoglobinę i lekarz kazał jeść wszystko co ma żelazo. Jutro poproszę o jakiś suplement bo nie dam rady. A tak się cieszyłam ,że nie mam takowych objawów. Pocieszam się ,że nie wymiotuję .