Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwietniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość Ania282828
Ja mialam jeszcze jeden sposob dziewczyny jak za szybko bylo na test ,zanim sobie odpuscilismy to temperatura w pochwie byla powyzej 37 zawsze dzien przed spadala do 36 .7 i pozniej miesiaczka a jak sie utrzymuje wyzsza to dobry znak

Gość Ania282828
No zrobie sobie jedna ze skierowania na ktorym tez jest to badanie a pozniej za 2 dni do oszaleje chyba ,dam wam znac kurde z tymi badaniami tez lipa bo w pracy o 6 do 14 i nie wytrzymam bez jedzenia ja teraz tyle jem odrazu wstaje i glodna a kiedys to kawa z rana a sniadani kolo 10 odrzucilo mnie od kawy masakra i teraz boli mnie blowa mam zawroty a cisnienie 90/60

Gość Alex35
Ania - a nie możesz tych badań zrobić w inny dzień, skoro wizytę masz dopiero za tydzień? Ja temperatury w ogóle nie mierzę, więc nie wiem jak to jest u mnie.

Gość Ania282828
No mam za tydzien w poniedzialek to by mi nawet pasowali bo mam noccki ale nie dostane wynikow w ten sam dzien

Gość Alex35
Ania - to najwyżej odbierzesz je następnego dnia :)

Gość Annika79
Ja dzwoniłam do laboratorium i podali mi wynik bety. Pani była tak miła , że nawet podała, który to tydzień ciąży według ich norm.

Hej Annika powiedz mi jeszcze czy wszystkie 3 cesarki cięli Ci w tym samym miejscu? Masz jedną bliznę czy więcej ? ja dziś juz zaliczyłam zakupy i sale zabaw z córką teraz się relaksuję

Annika79-fajne masz laboratorium. U mnie przez tel nic nie powiedzą. A jeszcze babka na mnie nawrzeszczala, ze ona nie wie co to jest beta hcg, jest tylko samo HCG!!! A ciśnienie czytałam, ze na początku ciąży spada i stąd te bóle głowy.

Gość gość321
Dziękuję Gracjana 090515 i Megulkaaa :) Powodzenia dziewczyny, uzbrójmy się w cierpliwość , choć u mnie też to trudne...., a ja mam jeszcze sporo czekania aż do 17go sierpnia!!!! o rany!!!! :/ ciekawe jak będzie , ale podchodzę na luzie..., bo to 1 cykl starań ,więc... co ma być to będzie... Pozdrawiam

Gość Claudiie90
Kochane żegnam się z Wami :( nie wyszło... :( @ przyszła :(.. będę Was odwiedzać... A za Was kochane trzymam kciuki :* i pozytywnych teścików :*

Gość gość321
Dziękuję, ale nie smuć się trzeba próbować ja też trzymam kciuki za Ciebie , głowa do góry.Pozdrawiam serdecznie!!!

Gość Alex35
Claudiie90 - przykro mi :( może w następnym miesiącu ci się uda - może tak miało być, żebyś mogła poszaleć na weselu...

Gość Annika79
Graceros bo to zależy czy robią betę hcg czy hcg ilościowo . Lena podczas kazdej kolejnej cesarki wycinają poprzednią bliznę, bo to martwa skóra i by się nie zrastała. Mam jedną cieniutką bliznę tuż nad spojeniem łonowym ( tzw. Cięcie poprzeczne) i gdyby nie nadwaga, to mogłabym w bikini biegać ;) przy ostatnim cc wycieli mi też zrosty po poprzednich 2 cc i nawet gin powiedział, że nie wyglądam jakbym po 3 cc była :)

Gość Annika79
Dostałam też skierowanie na badania na fundusz : morfologia, mocz, WR, HIV,TSH, HCV,HBS , obciążenie 75 g glukozy na czczo, po godzinie i po 2 godz. ( z racji cukrzycy ciężarnych w ostatniej ciąży) Prywatnie mam zrobić toksoplazmozę IGM, IGG bo jej nie przechodziłam i antyciała przeciwko różyczce. Cytomegalii nie muszę robić po w poprzedniej ciąży 2013r. wyszło w badaniach, że ją przechodziłam i to dawno. Z leków dostałam Infolic zamiast zwykłego kwasu foliowego i Lactovaginal , bo mam małą kwasowość w pochwie. Następna wizyta u gina za miesiąc wtedy poda mi dokładną datę porodu , bo z tym jest problem... Według ostatniej miesiączki 05.06 powinnam być w 8/9 tyg. ciąży ale cykl mi się popaprał i wiem a lekarz to potwierdził, że ciąża ma 4/5 tyg. Także jak będzie na następnym usg widać zarodek , to zmiwrzy maleństwo i poda dokładną datę porodu ( pierwszy raz mam takie z tym zamieszanie)

Gość Annika79
Megulkaaa bo ja lubię konkrety ;)

Gość Annika79
Na następnej wizycie dostanę też skierowanie na usg prenatalne pierwszego trymestru, które ze względu na skończone 35 lat będę miała za darmo tzn. na fundusz. W poprzedniej ciąży w 2013r. też je robiłam ale prywatnie, bo miałam niecałe 34 lata i płaciłam za nie 360 zł.

Mój partner chce zrobić badanie prenatalne Nifty. Koszt 2500 zl... Ale jak się będzie upierał to zrobimy. Jest bezinwazyjne.

Gość Gracjana090515
Cualudie tak mi przykro, zobaczysz jeszcze sie uda! Byc może spotkamy sie w poście " majowe mamy 2016" bo ja czekam na efekty owulacji i mam złe przeczucia, ze znowu nie wyszło ;( Megulkaa to jest duży koszt, ale 100% pewność.

Gość Agnieszka257
Cześć dziewczyny!mam na imię Agnieszka.lat 32 w pierwszym cyklu zaszłam i byłam w szoku.w piątek robiłam test wyszły 2 krechy.teraz musze się zapisać do lekarza.pozdrawiam

Agnieszka, ja też 32 lata i w pierwszym cyklu. Powodzenia! :) Gracjana, no koszt spory, ale narzeczony chce wiedzieć. No i plus taki, że płeć określają ;) A badanie się robi tak w 12 tyg.

Megulkaa to jest bardzo fajna sprawa. Pieniadze dobrze zainwestowane i twój spokój :) ja bym zrobiła na twoim miejscu. Przynajmniej rozwiejesz swoje wątpliwości i sprawdzisz płeć dzieciątka :) a masz juz jakieś przeczucia czy to chłopiec czy dziewczynka? Agnieszka257 gratulacje! Nie każdy ma takie szczęście :)

:) czyli chłopczyk? No, no moze akurat, kto wie? :) trzymam kciuki zeby sie spełniło. Ja marze o dziewczynce, natomiast nie wiedzialabym jak jej dać na imię bo żadne imię mi sie zupełnie nie podoba. Jakbym miała chłopca to tez nie wiem za bardzo bo zbyt dużo imion mi sie podoba: Alan, Gracjan, Oliwier, Marcel - zawirowanie :)

U nas dziewczynka Zofia lub Barbara :) plec mi w sumie obojetna. Raz mysle ze wolalabym chlopca a za chwile ze dziewczynke :)